kartopaka 23.09.08, 22:28 Właśnie wróciłam i odpowiem na pytania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agga80 Re: Nubian Village w Sharm 24.09.08, 06:58 Czesc, mozesz napisac jak naprawde wyglada rafa przy hotelu i czy hotel jest faktycznie wart polecenia. bo w biurach podrozy bardzo go reklamuja. i czy ma podgrzewany basen bo w grudniu sie nam przyda. z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zibi713 Re: Nubian Village w Sharm 24.09.08, 09:16 Witam! Ładny hotel z pięknymi ogrodami. Rafa przyzwoita ale w porównaniu do innych w Sharm raczej poniżej średniej. Zdecydowanie zły dostęp do rafy!!! Trzeba zejść z 2,5 m pomostu po metalowej drabince, co przy fali bywa uciążliwe a dla bardziej bojaźliwych jest wręcz niemożliwe. Uwaga na silny prąd wzdłuż rafy w kierunku od pomostu na wschód! Pozdrawiam zibi713 Odpowiedz Link Zgłoś
agga80 Re: Nubian Village w Sharm 24.09.08, 10:03 A moglbys poradzic jakis hotel w sharm z piekna rafa i bez silnych pradow:) bo faktycznie zejscie jest kiepskie-przerabialismy juz takie w hurghadzie niestety:( dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zibi713 Re: Nubian Village w Sharm 24.09.08, 11:53 Polecam Faraana Club, Oasis lub Fanara. Wszystkie trzy hotele przy jednej plaży w zatoce. Położone są na klifie a więc na plażę chodzi się po 100 schodach. Za to rafa jest dostępna już od brzegu- najpierw małe rafki ale z bogatą fauną, trochę dalej można przypłynąć korytarzami w rafie na otwarte morze i eksplorację rafy prowadzić od morza. W pobliżu cypla z latarnią pokazują się żółwie, natomiast od strony zachodniej są piękne rafy w rozumieniu ciekawych korali. Od tej strony też jest zejście bezpośrednio do głębokiej wody z małego, miłego pomostu. Pozdrawiam, udanego pobytu! zibi713 Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Nubian Village w Sharm 24.09.08, 18:57 Znajomi polecali Club Farana. Odpowiedz Link Zgłoś
kartopaka Re: Nubian Village w Sharm 24.09.08, 18:56 W hotelu byłam teraz i nie mam pojęcia czy basen jest podgrzewany. Co do rafy. Jest pomost z ktorego sie schodzi w celu ogladania rafy. Nie mam duzego porownania, ale uwazam, że rafa jest ładna. Zejście robi wrażenie bo schodzi sie na głebie i pływa wzdłuż sciany rafy, Ryby są ładne i różnorodne. Od brzegu mozna wejsc do wody i ogladac jakies pojedyncze rybki. Są szczątkowe fragmenty starej rafy- raczej nic ciekawego i jak jest odpływ to wygląda to ponuro. Plaża wąska, żwirowa. Zdecydowanie polecam zejsce z pomostu. Odpowiedz Link Zgłoś