onka37 26.09.08, 11:46 j/w ma ktoś najnowsze informacje na temat hotelu, ewentualnych remontów? czy na prawdę wart bez względu na ponoć nieciekawą plaże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamire12 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 26.09.08, 12:33 witam bylam w Gardenie obok i chodzilam sobie po nim. jest bajka w nocy. ale w dzien nic ciekawego. mowie od zewnatrz, bo pokoi wew. nie widzialam. basen moim zdaniem fajniejszy jest w Gardenie, jest tam zjezdzalnia dla doroslych i dzieci. w Mamlouk jest taki dlugi basen, przy nim lezeki i tak jest raczej ciemno. lepiej maja zorganizowane stoly na dworze z jedzeniem. holl jest gorszy bo bardzo ciemny. a co do plazy.... jest razem z Gardenem i nie widac gdzie ktora sie konczy, to taka mala zatoczka, ktora ma wode raczej metna, mozna chodzic boso, ale jest bardzo duzo malych muszelek, popekanych i moze to draznic. na koncu plazy jest dlugi deptak w glab morza i na samym koncu jest rafa. tam woda jest rzeczywiscie przezroczysta i widac wszsytko z gory nawet:) na plazy jest duzo sportow wodnych. na terenie Gardena jest amfiteatr z disco dla dzieci oraz wieczornymi pokazami. zjezdzalnia w Mamlouk nie jest skonczona, ale nie widzialam, zeby cos robili, jest po prsotu zamknieta. w Gardenie zmieniaja zamki z kluczy na karty, ale pewnie juz skonczyli. chetnie odpowiem na pytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
onka37 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 26.09.08, 13:07 Dzięki za odp. z tego co słyszałam to z gardenem jest to jeden komleks i będąc w Mamlouk można korzystać z atrakcji Gardena, czy ty ogólnie byłaś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 26.09.08, 13:21 Tak, Mamlouk i Garden to dwa obiekty, z ktorych mozna korzystac. Ja bylam w Gardenie z UltrALL, bez opasek. W Mamloku bylam pare razy, jadlam przy basenie, i przy budynku na zew. nikt o nic nie pytal. na plazy nie widac roznicy, kto skad (po reczniku chyba, bo chyba Mamlouk ma zielone, a Garden niebisekie:) ) przed wyjazdem tez nie wiedzialam, ktory wybrac. bo Mamlouk jest nowszy, ale wygralo to, ze w Gardenie jest wiecej rzeczy, z ktorych gosice hotelowi Mamlouka musza korzystac, bo sami nie maja. no i zjezdzalnie w Gardenie sa w zupelnosci wystarczajace! ta z Mamlouka jest zabudowana grota i nie jest skonczona. Bedac w Gardenie nie chcialoby mi sie chodzic na nia, poszlabym z raz czy dwa, ale chodzenie na basen do hotelu obok jakos mija sie z celem. na plazy jest to niewidzoczne, bo oba hotele jakby schodza sie na plazy (zwezaja). ogolnie jestem bardzo zadowolona. pytaj, odpowiem na kazde pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
onka37 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 26.09.08, 13:33 ach mam problem decyzyjny ;-) moge jechać w zimie pod koniec stycznie i tu już sie martwie, ale zastanawia mnie cena -2380 to chyba nie dużo jak na 5*? Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 26.09.08, 14:34 no, malo...ja placilam 3270 za UALL. i to byla najnizsza cena. Sun&Fun, Alfa miala drozej a juz Neckerman chyba za ponad 5tys. ale w styczniu tam chyba jest zmino:( ok. 20st. o ile sie nie myle... to jest sens? no chyba ze chesz bardzo zwiedzac, bo opalac sie nie bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
pluciak1 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 03.10.08, 22:43 a ja mam pytanie - czy do wody na plaży Mamlouka trzeba buty, czy można na bosaka Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 07.10.08, 21:39 mozna na boso, ale przy brzegu jest bardzo duzo popekanych muszelek i moze to przeszkadzac, chodzenie po tym moze troche poobcierac stopy. ja nie uzywalam butow, ale mysle, ze dla wygody dobrze miec. a co do hotelu to jest on troche jak monumentalny posag, malo w nim zieleni i nic ciekawego. Garden moim zdaniem jest fajniejszy. dla dzieci jest tam wiecej atrakcji. animacje sa w basenach i na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiszcz Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 27.09.08, 17:37 Wróciłam wczoraj z Mamlouka. Kompleks już jest całkowicie ukończony, żadnych remontów nie zauważyłam. Zjeżdżalnia już działa. Co do plaży to nie zgadzam się. Jest świetnie. Poza tym jak jest odpływ można z pomostu iść daleko w głąb morza wtedy rafy są w zasięgu ręki. Pokoje są duże i przestronne. Jak dla mnie to hotel jest wspaniały i wart polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
onka37 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 27.09.08, 19:41 dzięki! ja już wpłaciłam zaliczke! wprawdzie jest to oferta na zapytanie (pierwszy raz się spotykam z czymś takim) i muszę czekać na potwierdzenie do poniedziałku, ale mam nadzieje że będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 04.10.08, 09:34 A jakie masz porównanie z innymi hotelami ? Ja uważam że hotel jest kiczowaty bez zieleni i po 2 latach użytkowania wszystko zaczyna odpadać .Jeśli chodzi o plaże to jest fatalna ,a i atrakcji w hotelu jak na lekarstwo.Nigdy więcej tam nie pojade !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiszcz Re: kto wrócił z Mamlouk Palace? 05.10.08, 17:51 Ja byłam bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o animacje to fakt, nie było ich za wiele. Mi to akurat odpowiadało ale rodziny z dziećmi mogłyby się czuć trochę zawiedzione. Nie zauważyłam oznak rozpadania się hotelu. Z chęcią wróciłabym do tego hotelu jeszcze raz. Jak widzisz co osoba to różne wspomnienia z tego samego miejsca. I nie oznacza to, że ty albo ja mówimy nieprawdę. Każdemu odpowiada co innego i tego, co dla ciebie mogło być nie do zaakceptowania ja mogłam nawet nie zauważyć albo było to dla mnie mało znaczące na ogólne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: kto wrócił z Mamlouk Palace?- jak z rafami? 30.10.08, 18:13 czy w okolicach plaży hotelowej są rafy czy jedynie ich szczątki? co do animacji czy można pograc w siatkówkę i czy jest arobik w basenach? bede wdzięczny za linki do Waszych fotek - jedziemy tam w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
kasiszcz Re: kto wrócił z Mamlouk Palace?- jak z rafami? 30.10.08, 23:40 Na plaży jest siatkówka plażowa a przy basenach aerobik w wodzie. Rafy też są ale niestety nie takie jak przy wyspie Giftun. Jednak przy odpływie można zejść z mola na odkryty brzeg i są tam rafy. Uważaj tylko na jeżowce przy schodzeniu do wody. Przed tym cholerstwem nie chronią nawet buty ochronne Odpowiedz Link Zgłoś
asia_sloneczko3_1 do: kasiszcz 07.11.08, 08:14 Będę w tym hotelu w czerwcu 2009. Mogłabyś mi powiedzieć jakie nr pokoi są od strony morza (lub innej z ciekawym widokiem) moje gg 10268784 Odpowiedz Link Zgłoś
ogi.wawa Re: do: kasiszcz 17.12.08, 14:58 Od strony morza nie ma zbyt wielu pokojów. Oczywiście z budynków położonych bliżej morza łatwiej je zobaczyć :-) Wszystkie okna wychodzą na baseny lub ogród. A tu masz widok z pokoju (jak dobrze poszukasz znajdziesz wiecej) www.panoramio.com/photo/16048420 Odpowiedz Link Zgłoś
blond_japonka_z_chin Re: kto wrócił z Mamlouk Palace?- jak z rafami? 31.10.08, 08:52 w lutym będzie zimno :(( aerobic super polecam , hotel fajny ale do 5* sporo mu brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: kto wrócił z Mamlouk Palace?- jak z rafami? 31.10.08, 16:29 w lutym będzie zimno :(( z pewnością, dlatego lecimy do Egiptu (jak co roku) zresztą pojęcie zimna jest względne - ostatnio miałe epizod z temp. minus 108 C a tak na codzień (zimowy) to tak jak tutaj: fotoforum.gazeta.pl/3,0,519039,1,0,889.html dzięki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: kto wrócił z Mamlouk Palace?- jak z rafami? 31.10.08, 17:06 hotel fajny ale do 5* sporo mu brakuje może coś więcej na temat braków nie jesteśmy wymagający ale lubimy wiedzieć co nas czeka :) z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś