krabe 18.01.09, 19:06 to dla mnie istotna informacja, bo rozważam w tym hotelu pobyt z dzieckiem,któremu w egipcie samakują tylko frytki:-)))z resztą nie dziwię mu się specjalnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gibiza Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 09:11 serio? nie ma nic lepszego? my byliśmy 2 tygodnie i zajadałam się specjałami...pyszności... chyba od hotelu zalezy jakie jedzonko :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 11:47 Po co się męczycie i jedziecie do Egiptu kolejny raz ? Jest to dla mnie zasadnicze pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 11:54 A po co Ty się męczysz i piszesz na forum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 12:14 Cześć colinie1974 , do mnie adresowałeś wpis , czy do założyciela wątku ? Zaspokój moją ciekawość :-) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 12:16 Do Ciebie !! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 12:24 Reprymenda od takiego "egiptomaniaka" to jest coś , kurcze zostałem zauważony przez taką postać . Miłego dnia życzę . Odpowiedz Link Zgłoś
onka37 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 11:55 faktycznie problem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 11:56 wojtek37k napisał: > Po co się męczycie i jedziecie do Egiptu kolejny raz ? Jest to dla > mnie zasadnicze pytanie . dokladnie, jak dziecko jest wybredne to proponuje Ciechocinek a nie wielki swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 19.01.09, 12:44 Jak byłam jakis czas temu w Millenium to owszem frytki były płatne ale cena nie była drastyczna.Rowniez mam dziecko niejadka.Ale zawsze cos w koncu mu zasmakowało nawet jak przez 2 tygodnie jadł tylko bułki z dzemem.Trzeba wyluzowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.m-skurska Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 20.01.09, 20:46 droga Iberio jeśli Egipt jest dla Ciebie wielkim światem to gratulacje, a Tobie Wojtku powiem tak- w Millennium jest kids corner gdzie zawsze są frytki Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 20.01.09, 22:12 Podczas mojego pobytu nie było frytek,sporadycznie trafiały sie do kolacji.A przy basenie były platne..I ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 20.01.09, 22:49 come on wrzućcie na luz ja mam 3 szkodniki z dzieciakami to zawsze tragedia ... nie dośc ze wybredne to jeszcze czasem na wczasach chca rosołu babci ... frytki to serio wazna sprawa w domu nie pozwalam i nie jadam i nie robie i nie kupuje wiec jak mają w all to ... szajba fryki + cola Ewa PS - tolerancji prosze !! Odpowiedz Link Zgłoś
krabe cameltravel dzięki za zrozumienie 21.01.09, 16:59 frytki na wakacjach dla dzieci to podstawa:-)))i cola też oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: cameltravel dzięki za zrozumienie 21.01.09, 17:15 do krabe i camelki Sorka bez urazy , ale to , że dziecko potrafi na wakacjach jeść tylko frytki i popijac cole , to raczej nie jest wina dziecka . Moje dzieciaki raczej Egipt kojarzą z koftą z grila , humusem i limonjuice . Każdy ma to , czego nauczy ;-). Latać na frytki z colą do Egiptu , znam bliższe adresy Odpowiedz Link Zgłoś
krabe Re: cameltravel dzięki za zrozumienie 21.01.09, 18:11 ooo to pięknie!!!Współczuję braku dystansu i trochę szkoda mi tych dzieciaków z wysublimowanym smakiem:-)No cóż ne chcę się wdawać w jałowe dyskusję ze znawca Wielkiego Świata i Kuchni Świata i do tego jeszcze Pedagogiem i powiem raz jeszcze wyluzuj:-)))Moje dziecko je racjonalnie przez cały rok a wakacje to wakacje.Na pewno wiesz,że jedzenie w Egipcie nie nalezy do najlepszych,brakuje mu smaku (przynajmniej takie jest moje zdanie),poza tym wysokie temperatury robią swoją i dzieci niekoniecznie musza mieć apetyt na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: cameltravel dzięki za zrozumienie 21.01.09, 19:01 Wojtek a gdzie napisałam ze nie jedza :D Kofta jak kofta lemon gras swoja droga a sok z trzciny ? a krewertki w el minie albo ryba z grila na ulicy ... ale w hotelu jak im nie smakuje albo nie wstały na sniadanie to jedza frytki i piją cole i ... po powrocie nie musze juz tego kupowac albo odmawiać. jestem normalną osoba nie wstydzę sie przyznac że moje dzieci czasem zażerają sie frytkami z colą :D wiecej dystansu :D mniej ocen :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: cameltravel dzięki za zrozumienie 21.01.09, 19:19 Proszę mnie nie obgadywać;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Wojtek! Ty masz po prostu 22.01.09, 16:43 dziwne dzieci :-D.Wiadomo,ze dzieci jedza fyrtki i pija cole, z choinki sie urwales czy jak? :-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: cameltravel dzięki za zrozumienie 21.01.09, 19:03 zdecydowanie tak :D i spanie do 10 i kąpiel w morzu po ciemaku i szlajanie sie po mieście o 1 w nocy i nurkowanie i snurkowanie na otwartym morzu tylko .. z rodzicami i w granicach rozsądku !! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl baaardzo zdrowe odżywianie,n/t 22.01.09, 16:42 krabe napisała: > frytki na wakacjach dla dzieci to podstawa:-)))i cola też oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Ewa, jak ktoś ma dzieci-cudaki 22.01.09, 16:41 albo inne niejadki to niech jedzie nad Baltyk, a najlepiej zostanie na balkonie.Albo niech wykupi wyjazd bez wyzywienia i stoluje sie w Mc.Donaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 06:22 Nie wiem po co mi ta wiedza , nie wybieram się do tego hotelu , a moje dzieci jedzą , nie tylko frytki . Dla iberii Egipt pewnie wielkim światem nie jest , ale dla założyciela wątku napewno :-) Nie wiem tylko co Ty tu robisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
krabe Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 17:09 i po co te złośliwości:-)))nie wiem skąd ta Twoja opinia o mnie i nie wiem skąd taka łatwość osądzania innych:-))Może nie masz dzieci i nie zdajesz sobie sprawy,że frytki na wakacjach to podstawa,przynajmniej dla mojego brzdąca.I to wszystko!!!A dlaczego uważasz,że Egipt to dla mnie wielki świat???Nie mam pojęcia.Wyluzuj trochę Panie Wszystkowiedzący!!!Jadę tam szósty raz i wiem jak smakuje egipt i do wielkiego świata mu daleko:-)Wybierając hotel i przed zdecydowaniem się na jakiś konkretny rozważam za i przeciw. Takim głosem sprzeciwu będą właśnie płatne frytki w allu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 17:31 Dla mnie i moich dzieci wakacje , gdziekolwiek jadę to między innymi , obcowanie z kuchnią różną od polskiej . Jak napisałem wyżej znam bliższe adresy na frytki i colę . Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 22.01.09, 16:44 wojtek37k napisał: > Dla mnie i moich dzieci wakacje , gdziekolwiek jadę to między > innymi , obcowanie z kuchnią różną od polskiej . Jak napisałem wyżej > znam bliższe adresy na frytki i colę . amen:-). Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl do a.-m.skurskiej 22.01.09, 16:39 a.m-skurska napisała: > droga Iberio jeśli Egipt jest dla Ciebie wielkim światem to gratulacje, > a Tobie Wojtku powiem tak- w Millennium jest kids corner gdzie zawsze są frytki slonce, czytaj ze zrozumieniem.Dla niektorych byc moze wyjazd do Egiptu jest nadal szczytem marzen i wielkim swiatem.Dla mnie nie, w zbyt wielu miejascach mialam okazje byc. Odpowiedz Link Zgłoś
haniala1 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 17:21 Faktycznie Egipt to wielki świat Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 18:08 Gadacie jak dzieci ,ale tak na marginesie mając all gdzie kolwiek na świecie jeszcze się nie spotkałem by ziemniaki smarzone w starym oleju (frytki) były płatne. Kawior,alkohole zagraniczne (poza ultra) ,spa -ale frytki ??? Może jeszcze o 22 gaszą światło w pokojach . Odpowiedz Link Zgłoś
misrijja Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 18:52 kurde tylko nie jedziesz do jakiegoś kraju na żarcie..xd Nie każdemu smakuje egipskie jedzienei.. A coś jeść trzeba.. A poza tym nie jedzie sie na jedzienie..xxd Odpowiedz Link Zgłoś
misrijja Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 18:53 takie moje zdanie..:p Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 20:28 Frytki płatne przy basenie.W restauracji dostepne do kolacji.I tyle na temat.A czy autorka postu karmi dziecko samymi frytkami to uwazam,ze nie powinno podlegac waszym komentarzom.Ja zawsze mam zupki chinskie i mam sie tego wstydzic??Ba oby tylko zupki :) Odpowiedz Link Zgłoś
krabe Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 21.01.09, 21:05 Dzięki za rzeczową i konkretną odpowiedź:-)))ja w bagażu mam także danonki,serki topione i czasem kabanosy a także inne specjały naszej kuchni:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
j.lisowska Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 22.01.09, 08:31 przekąski tam są marne i niestety frytki pizza i inne płatne, jak na opcję all niesamowita kicha Odpowiedz Link Zgłoś
misrijja Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 22.01.09, 14:14 My zawsze kiełbasa.zupki...No cos trzeba jeść...xd Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 22.01.09, 14:27 wyrazy współczucia.... Odpowiedz Link Zgłoś
misrijja Re: do hasis56 22.01.09, 16:47 hehe..to dobre.<wyrazy współczucia>...sie dobrze pośmiałam...:d... ..p;p Wpółczuc można tylko tym którzy wpychaja w siebie te jedzenie..i wielce sie zachwycaja..xd to jest dopieor.. Poprostu mówie prawde..Nam to jedenei poprostu nie smakuje..I każdy ma inny gust jednemu smakuje,a innemu nie...Poprostu... Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: 22.01.09, 18:37 Iberia kobieto droga nie masz prawa nazywac moim dzieci cudakami tylko dlatego,ze jedza frytki lub pija cole.Podejrzewam,ze wiekszosc z waszych pociech smakosze ma nienaganne menu ale tylko podczas obiadow w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Tolka 22.01.09, 19:23 nie zrozumialas....cudak to dziecko,ktore grymasi i wydziwia przy jedzeniu.Nie rozumiem takich ludzi, po diabla jechac na drugi koniec swiata, zeby dziecku frytki kupowac bo nie jada kuchni miedzynarodowej-a taka jest serwowana w hotelach. Napiszcie moze jeszcze, ze jedzenie jest monnotonne :-D. Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: Iberia 22.01.09, 22:48 Oki rozumiem.Tylko sama mam kłopot z niejadkiem ktory potrafi w Egipcie przez 2 tygodnie jesc tylko same bułki i płatki(frytek tez nie lubi)I uwierz mi,ze szlak mnie trafia ale nie ma na niego rady.I nie mam zamniaru rezygnowac z wyjazdow ze wzgledu na niego.Ja tam zawsze wybiore cos odpowiedniego dla siebie.I grzechem było by twierdzic,ze nie ma co tam jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
krabe Re: Tolka 23.01.09, 16:58 idąc za Twoim rozumowaniem można stwierdzić,że większość dzieci to cudaki.Każde dziecko mniej lub więcej grymasi i ma swoje preferencje kulinarne.Mój brzdąc je wszystko ale w egipcie traci apetyt i nie mam zamairu tylko z tego powodu rezygnować z urlopu a już na pewno nie będę się sugerować taką opinią,bo jest absurdalna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k w sprawie dzieciaków 22.01.09, 20:18 Nikt tu napewno nie chciał obrażać żadnych dzieci , załozyciel wątku nie napisał , że dziecko czasem jada frytki , ale zrozumiałem , że w Egipcie jego dziecko jada tylko frytki i on sie temu specjalnie nie dziwi - co można zrozumieć , że nie ma tam nic innego nadającego się do jedzenia . Nie mam pojecia dlaczego się męczy i na dodatek po raz szósty jedzie tam gdzie jedzenie jest niejadalne . Tez byłem kiedyś na wakacjach w kraju gdzie jedzenie mi nie smakowało , ani w hotelu (miałem all) , ani w restauracjach na mieście , nie ma takiej mozliwości abym tam wrócił powtórzyć urlop . Teraz można rzucać we mnie topionymi serkami i chińskimi zupkami - hmmm pycha ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: w sprawie dzieciaków 22.01.09, 22:13 Dodam może jeszcze że w zeszłym roku byliśmy w Hurghadzie w HLB z dziećmi w wieku od 3 do 5 lat i frytki były tylko na plaży w barze . Ale dzieciaki przeżyły bez tego smarzonego ziemniaka i są zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: do hasis56 23.01.09, 08:47 Właśnie dlatego Ci współczuję. Smakują Ci zupki i kiełbaski a nie potrafisz znaleźć smaku tamtejszych potraw. Mnie nic do tego, możesz jeść co chcesz. Nie potępiam Cię.Tylko współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
misrijja Re: do hasis56 23.01.09, 14:51 No sorry nie potrafie..Kiedy jak ,,próbowałam'' to prawie zwymitowałam..xd No to mówi samo za siebie..;p;p Nie,no spokok...;p Odpowiedz Link Zgłoś
hasis56 Re: do hasis56 23.01.09, 16:14 misrijja napisała: > No sorry nie potrafie..Kiedy jak ,,próbowałam'' to prawie zwymitowałam..xd > No to mówi samo za siebie..;p;p > Nie,no spokok...;p Spoko, ja to doskonale rozumiem, też tak mam jak czuję zapach zupki w proszku..... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: do hasis56 23.01.09, 16:20 Czym chciałas prawie wymiotować ? Lepszymi dojrzewającymi w słonću warzywami , kurczakiem karmionym w naturalny sposób niehodowlanym , ryżem , czy ziemniakami , sałatą , sosem vinegre . W serku topionym , czy zupce chinskiej , chemii nie czujesz w smaku . Gratuluje podniebienia . Odpowiedz Link Zgłoś
misrijja Re: do hasis56 24.01.09, 12:48 Pomarańczowymi przyprawami którymi przyprawione były te ,,specjały''..Dziekowac ...xD PS. Wypowiadam moje zdaniae...Jak mówiłam wcześniej każdemu smakiuje co innego..:p..tobie nie smakuja zupki..a mi pomarańczowe egipskie żarcie..! Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: do hasis56 24.01.09, 14:07 misrijja rozumiem o co Ci chodzi;) Po klątwie faraona, po której myślałam że nie przeżyję [zastrzyki w tyłek, masa tabletek i myśli samobójcze;)], nie mogłam wchodzić na stołówkę... Ten zapach, smak przyprawy, który jest dodawany chyba do wszystkich dań łącznie z ciastami przyprawiał mnie o mdłości;) Chciałam jechać na tydzień w styczniu ale nie dam rady z tym zapachem. I, żeby była jasność, nie jestem jakąś wybredną babą której przeszkadza zapach ze stołówki. Przez pierwsze dni, kiedy klątwa mnie nie dopadła jadłam wszystko i wszystko mi bardzo smakowało (omlety były bajeczne), ale później było strasznie, niestety do końca wyjazdu:( Czy wie ktoś może co to jest za przyprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: do hasis56 24.01.09, 15:27 Na pomarańczowo nie jadłem , a mam już x pobytów za sobą , nawet nie wiem o czym piszesz :-( Nie wiem czy jest sens to ciągnąć dalej (dyskusje) , także pozdrawiam . Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: do hasis56 24.01.09, 15:48 Ja nie pisałam o pomarańczowym jedzeniu tylko o ich przyprawie:) W sumie nie pamiętam żeby dania miały taki kolor;) Chodziło mi o tę przyprawę, czy wiesz może Wojtku jaką dodają do wszystkich dań? Czekam tylko na odpowiedź i nie ciągnę dalej dyskusji:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: do hasis56 24.01.09, 16:34 wiem o co chodzi ale nie wiem jak to sie nazywa ale wpadło mi do głowy, że może to kardamon ? no bo jak kawa z tym to i może inne tez ale wiecie co sobie własnie uświadomiłam ? że może częśc z nas jest uczulona na ta przyprawę i stąd takie rekacje a'la klątwa ? Lemongras - jestes nr 1 na Suku :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass przyprawa 24.01.09, 18:25 Bardzo możliwe że to kardamon albo kmin rzymski jak pisała konstancja:) Póki klątwa mnie nie dopadła, wszystkie dania miały taki fajny, inny, egzotyczny smak, po zatruciu aż do wyjazdu z Egiptu po prostu nie mogłam nic przełknąć, nawet ichniejszy chleb miał ten posmak, nie mówiąc nic o ziemniakach czy ciastach i oczywiście zapach... Teraz myślę że to była tak jak napisałaś Ewa a'la klątwa. Podczas trwania klątwy wiadomo jakie są rewolucje żołądkowe, wymioty i biegunki tymże jedzeniem, po wyleczeniu zostały niemiłe wspomnienia, może mój mózg (a raczej nos:D) jak czuł tę przyprawę przestawiał się na tryb czuwania;) Poszukam w necie info o tych dwóch przyprawach, dzięki bardzo za pomoc:) Nawet nie wiecie jakbym chciała jechać tam znowu ale normalnie boję się przeżyć jeszcze raz taką klątwę-a śmiałam się przed wyjazdem że mnie nie dopadnie bo w Polsce nic mnie nie ruszy, żadne mieszanki żywieniowe i inne:D Ewa: > Lemongras - jestes nr 1 na Suku :D :D Cameltravel ty też robisz furorę w Egipcie:D Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 przyprawa.. 24.01.09, 16:36 Prawdopodobnie chodzi o cumin( kmin rzymski) nie mylic z kminkiem. Bardzo charakterystyczny zapach... Ja osobiscie uwielbiam i czesto używam..:)Ale co kto lubi.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: przyprawa.. 24.01.09, 23:35 Cumin ani kardamon nie są pomarańczowe w kolorze , sam gotuję i przyprawiam , obu przypraw używam . Większość mieszanek przyprawowych pomarańczowy kolor zawdzięcza kurkumie , przykładem może curry - mieszanka przyprawowa , nie mylić z rodzajem potrawy o tej samej nazwie . Odpowiedz Link Zgłoś
ulblue Re: czy to prawda,że frytki w millenium są płatne 23.01.09, 09:03 Witaj.Bylismy w Millen. w grudniu.Jakkolwiek jedzenie dosyc urozmaicone, to frytek było jak na lekarstwo, pizza płatna na basenie .Jeden raz w ciągu pobytu możecie zafasowac kolację w hotelowej włoskiej restauracji,smaczna pizza jak na egipskie warunki.Tez bylismy z dzieckiem-aczkolwiek raczej wszystkożernym.Smaczne makarony, mięsa, ryby.Tłok w stołowce i harmider niemiłosierny!!Bardzo nam to przeszkadzało.Wiem doskonale, że ile wpisów-tyle opinii, ale drugi raz nie skorzystalibysmy z tego hotelu.Zero animacji dla dzieci, po kolacji to trza iśc grzecznie spac-mielismy fantastyczne towarzystwo(pozdrawiam Romka, Martę i Oleńkę z Jeleniej Góry), więc organizowaliśmy sobie atrakcje na własną rekę.Nieciekawa plaża, brak pomostu do snurkowania.Nie traktuj tego wpisu jako total narzekania-bo liczy sie przeciez słońce, leniuchowanie i luz, nieprawdaż?Jesli coś więcej, to służę pomocą.A, facet w recepcji zazyczył sobie dopłaty 5 dol. za dobę, za ładniejszy pokój, uwazam ze to granda.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś