ragnieda 16.11.03, 00:39 Czy ktos moze byl, mozecie cos o tych hotelach powiedziec? Lecimy 27 grudnia. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scorpio Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 10:26 Hotel Amar Sina położony jest na wzniesieniu Ras Um Sid(najładniejsze rafy w Sharmie)2,5km od plaży-dojazd w określonych godz. busem.Plaża ciasna,leżaki jeden przy drugim,materace podarte,brak W.C.Druga plaża -publiczna-800m od hotelu,płatna 10L.E/os.(ok.7zł)-super,prysznic,super leżaki,W.C bary,restauracje,kameralna atmosfera. I z tej plaży ja korzystałem mimo opłaty i niegodności z dojściem,ale warto,ze względu na rafę przy samym brzegu(wziąść ze sobą sprzęt do nurkowania:płetwy,maskę ifajkę a także plastikowe buty- korale).Hotel zrobiony w stylu egipskim jako dwupiętrowa zabudowa w koło niedużego basenu. Pokoje w 90% bez balkonu.w oknach zamiast szyb drewniane okiennice ,nad łóżkiem i w łaziennce kopuły (na IIp. witrażowe).To oczym piszę to nie wada a największa zaleta hotelu nadaje to specyficzną atmosfere .W pokojach klima i co ważne dla was ogrzewanie.O tej porze roku w nocy są niskie temp.a od gór Synaju potrafi i w dzień chłodem zawiać.Ogólnie pokoje ocena: 4;restauracja,albo raczej stołówka ocena 3;niezaczysto w porównaniu do innych hoteli w których byłem i czasami trzeba się doprosić a to o łyżeczkę a to o herbate itp.Personel kombinuje żeby tylko nie pójść na zaplecze,lepiej sobie stać.Tu widać różnicę między hotelami w 100%egipskimi a hotelami zachodnich sieci(nie chodzi o gwiazdki).Jedzenie klasyczne jak w każdym hotelu w Egipcie,do woli,choć to samo w wielu różnych postaciach,po jakimś czasie się znudzi.Słodycze do kolacji,to muszę przyznać przepyszne.Z tyłu hotelu znajduje sie mini zoo,katalogi o tym nie piszą,jak ktoś ma dzieci to frajda.Życie w hotelu toczy się wokół basenu(zimna woda)przy którym umila dyskretną muzyką DJ.Przed hotelem mały super market spożywczy.Tam kupuję się wodę i napoje (tanio)które można wnosić do hotelu.Tam kupcie aparat do zdjęć podwodnych (ok.40zl.)-na rafie się przyda.Z hotelu do starego Sharmu jest miłym spacerkiem,na skróty koło hotelu Aida 30min.,lub za małą opłatą taksówką. REASUMUJĄC: hotel warty grzechu,choć do niego nie wrócę.Jak już pisałem zaletą hotelu jest niepowtarzalny egipski styl-tego w Europie nie zobaczycie.Jest to przeciwieństwo do hoteli typu :szkło i aluminium.Nie będziecie żałowali. O hotelu Halomy wiem tylko tyle, że jest w pobliżu i też nie jest przy plaży.Też chciałbym się o nim dowiedzieć ,bo ceny tego hotelu są interesujące. Jeżeli coś chcecie się dowiedzieć więcej to następnym razem mogę podać e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
ragnieda Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu 16.11.03, 14:08 Dzieki Ci bardzo. Kupilismy w Halomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpio Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:52 Jak wrócisz z Halomy to opisz ten hotel na Forum,bo go jeszcze nie ma opisanego,a sam na wiosnę się wybieram do Sharmu,a propozycja cenowa jest ciekawa.Zwróć uwagę na dostępność do plaży ze wskazaniem rafy koralowe.Hotelu Halomy nie ma na forum opisanego wiec szczególnie pc maniak sie ucieszy ,bo tworzy o Egipcie bardzo fajną stronkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu IP: *.smrw.lodz.pl 16.11.03, 19:29 Koniecznie opisz ten hotel bo póki co nigdzie nie mozna go znależć .Ani w encyklopedii o Egipcie pc maniaka ani na rosyjskiej stronie o hotelach eltatravel.ru/egypt/ Moze napisz ilu gwiazdkowy jest ten hotel i czy aby jego nazwa to Halomy hotel może ma jakąs inną nazwę ?? Tak czy siak życzę miłego pobytu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpio Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.03, 21:56 Hotel Halomy jest w katalogu Exima,są zdjęcia i krótki opis.I to mi nie pasuje ,bo informacja jest taka,że hotel jest w drugiej linii brzegowej a na zdjęciach baseny tego hotelu dochodzą do morza i te dwie informacje kłócą się ze sobą.Położenie hotelu podaje fajna mapka : www.sinaidivers.com/sd/deutsch/infos/hotels/index_hotels.htm A może ktoś się jednak znajdzie kto był w tym hotelu i na tym forum coś o nim powie. Odpowiedz Link Zgłoś
penelopa.pitstop Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu 17.11.03, 10:59 Znalazlam takie info o tym hotelu: 1.www.wakacje.pl/wsp_info2.phtml?id_wspomnienia=375 "HOTEL-jak macie sile to sami sie zakwaterujcie bez pomocy brudaskow,ale tu juz jest inaczej idzie sie dogadac po angielsku, kolesie na recepcji sa bystrzy i chetnie pomagaja, lubia gadac po angielsku zwykle znaja tez rosyjski. Moj hotel Halomy-polecam goraco jest niedokonczony i ma pewne niedociagniecia np. stara klima ale jest bardzo czysto a obsluga mila, hotele piecio i cztero gwiazdkowe roznia sie tym ze sa przy glownych deptakach lub tym ze sa zakonczone i niczym wiecej z wyjatkiem ceny.Odleglosc do centrum 5min na piechotke, wlasna plaza przy hotelu-to bardzo wazne bo niektore sa na zadupiu i dowoza ludzi na plaze jest to bardzo niewygodne." 2.Dla tych co rozumieja niemiecki: www.sharm-divers.com/hotel/hotel.html 3.jedna stronka po angielsku: www.olympicholidays.co.uk/Egypt/Egypt%5FSharmElSheikh%5F/SharmelSheikh%5FTheRedSea%5F/HalomyHotel/q.p.3767.4576.4572.q.html Z www.gogle.com wynikaloby, ze nasi wschodni sasiedzi jezdza tam hurtowo. Penelopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu IP: *.tkdami.pl 19.11.03, 19:42 My też lecimy na Sylwestra do Halomy, dzisiaj się zdecydowaliśmy. Nieukrywam, że poszukiwaliśmy informacji odnośnie hotelu Halomy ale nie znalazłam nic więcej prócz namiarów, które zostały podane poniżej. Rozmawiałam z Pawłem ,które opisał swój pobyt na postalu wakacje.pl , mówił że spoko ale do plaży jest ok. 300m. Najważniejsze, że jest czysto , niedaleko do centrum i morza- ponoć z rafą . Biorąc pod uwagę ceny nie ma alternatywy oprócz Amar Sina , który jest z dojazdem do plaży. Może się spotkamy? My leciemy z Katowic. Do zobaczenia, ESTer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scorpio Re: hotel Amar Sina i Halomy w Sharm el Shaikhu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 20:59 Zgodzę się z tym,że bliżej jest z hotelu Halomy na plażę niż z Amar Siny.Jest jednak znacząca różnica .Amar Sina jest na wzniesiniu Ras Um Sid.Tam są jednak najpiękniejsze rafy przy brzegu.Hotel Halomy jest bliżej Naama Bay (nowe centrum Sharmu) i tam taż są rafy ale nie porównywane do Ras Um Sid. Do tego stopnia są różnice ,że biura turystyczne(egipskie) robią wycieczki statkami do wzniesienia Ras Um Sid dla hotelowiczów ze starego Sharmu lub z Naama Bay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudyy Amar Sina - bardzo mi się podobał IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.11.03, 13:26 Hotel ma 3* i jest śliczny. Ma pełno uroczych zakątków. Jest cudem w stosunku do wypasionych "resortów" w których się człek czuje jakby nie opuścił Europy. Tam się unosi taki specyficzny zapach ale to roślinność tropikalna ten zapach wydziela. Obsługa... bo ja wiem? Tam wszyscy jak dostaną 5 funtów napiwku to Cię najlepszym przyjacielem nazywą i w dupę wejdą bez masowania. plaża istotnie wąska i bez natrysku, materace niezbyt świeże, ale spoko spacerkiem się 15 minut idzie i istotnie od razu przy plaży pełno raf i rybek, cudo... kto wie może Nemo ktoś wypatrzy ;) Zresztą na plaży byliśmy mało bośmy pełno wycieczek wykupili. Braliśmy z biura, zatem pewnie dość drogo ale co tam. Na plaży tejże chodzi szczupła blondynka i sprzedaje wycieczki, ale nie chciała powiedzieć po ile jak już mieliśmy kupione. Rezydent nawijał, że ubezpieczenie nasze jest ważne tylko jak na wycieczki z biura pojedziemy, ale na pewno lał wodę łach jeden ;) Trza wziąć warunki ubezpieczenia z biura i pogonić takiego. Pewnie zarabiają głównie na tych wycieczkach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś