meganczeszejko 30.03.09, 20:37 Mam pytanie - czy ktoś z Was był na rejsie do Ras Mohamed z Sharmu,proszę o opisanie wrażeń i czy ośmiolatkowi nie będzie się nudzić na tego typu eskapadzie .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colin1974 Re: Park Narodowy Ras Mohamed 30.03.09, 20:45 Sam rejs to przede wszystkim rafy koralowe nie mające nic wspólnego z parkiem.Jeśli twój syn lubi wode i snurkowanie będzie pod wrażeniem.Natomiast żeby zobaczeć Ras Mohamed trzeba się wybrać na wycieczke drogą londową autokarem ,a czy się będzie nudzić ,to Ty powinieneś znać swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
krysiamarczuk Re: Park Narodowy Ras Mohamed 30.03.09, 21:08 byłam na takim rejsie w ubiegłym tygodniu i tak sie składa,że był na statku chłopiec 8-10 letni. były trzy przystanki na nurkowanie i snurkowanie... i mam wrażenie,że po drugim przystanku chłopiec zaczął mieć dość(tym bardziej,że gdy snurkujący wyszli już z wody- nurkowie jeszcze zostali).wszystkim zaczęło dokuczać takie bezczynne stanie w miejscu... takie jest moje odczucie, ale może ja się czepiam... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Park Narodowy Ras Mohamed 30.03.09, 21:25 Mam dwójkę dzieciaków , młodsza córka od 7 roku życia towarzyszy mi na łodzi kilka razy w trakcie rodzinnych urlopów , ja nurkuję , ona ogląda rybki z powierzchni . W trakcie ostatniego wyjazdu na łodzi spędziła 5 dni i było jej mało :-) . Także jesli dziecko tym umiejętnie zainteresujesz , wprowadzisz w atmosferę pewnej przygody , efekt może być taki , że woli łódke od atrakcji byle jakiej plaży hotelowej . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Park Narodowy Ras Mohamed 30.03.09, 21:56 Ja ja ja ja byłam!!!!! :))) Razem z nami było trochę dzieci w różnym wieku i wiesz mi nie nudziły się!..Albo snurkowały ..albo odpoczywały przed kolejnym ...snurkowaniu..Poza tym łodź jest fajnym miejscem do zwiedzania i wypytywania załogi o różne przygody ! Zdecydowanie polecam Ola Odpowiedz Link Zgłoś