zla40 23.04.09, 13:16 mamy wycieczke w terminie 15-29.05, wylot 15.05 o godzinie 21.25, a powrot 29.05 o godzinie 04.15, czyli jakby nie patrzec sa to 2 dni do tylu, czy to jest w porzadku???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nene2000 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 13:22 ciesz się, że nie jedziesz na 7 dni z 2 do tyłu... a tak w ogóle , umowę z biurem czytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 13:31 nene2000 napisała: > > ciesz się, że nie jedziesz na 7 dni z 2 do tyłu... bez przesady, jezdze na tydzien i z reguly 6 dni jestem na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 13:24 mile to to nie jest, ale terminy lotow ustala przewoznik a nie biuro podrozy, wiec odpowiadajac na Twoje pytanie.. nie oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 15:35 Witam, A zatem pewnie mnie się udało ..przyjazd do Sharm 14.00 wyjazd 13...równiótko 7 dni...i pewnie to przypadek ,że wypoczywałam z TUI ;))). Może jednak Biuro Podróży ma jakiś wpływ na godziny lotów? Wiecie coś na ten temat? Pozdrawiam Ola ps w ubiegłym roku wylatywałam 16 godzin później od zakończenia turnusu (już nie z TUI wypoczynek)....też był problem bo wykwaterowanie do 12 ...a lot około 2 .00 w nocy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 17:46 olala_o napisała: > Witam, > A zatem pewnie mnie się udało ..przyjazd do Sharm 14.00 wyjazd > 13...równiótko 7 dni...i pewnie to przypadek ,że wypoczywałam z > TUI ;))). Może jednak Biuro Podróży ma jakiś wpływ na godziny > lotów? Wiecie coś na ten temat? czy wszyscy pasazerowie tego samolotu to byli klienci TUI czy rowniez innych biur? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 24.04.09, 06:39 Zwyczajowo TUI lata Scanem , którego jest właścicielem , pewnie że lata tylko o cywilizowanych godzinach , nie rozumiem zdziwienia , płacisz i masz :-) . Latam wydaje się dość często , o właśnie tego typu godzinach , najbliższy lot mam zaplanowany na 10.00 do Egiptu i pewnie o tej polecę , dlaczego miałoby być inaczej , przypowrocie niestety muszę zarwać kawałek nocy , bo lot powrotny o 5.00 , reasumując z wczasów nie strace dwóch dni na transport tylko 10-11h łącznie , pokój oczywiście zajmuje do końca , nikt łaski nie robi . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 24.04.09, 17:35 tak dziwne, lecialam ze SH na Kanary, wylot byl o g.14, powrot :o g.8 rano....czyli tez 2 dni w plecy przy wyjezdzie 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 24.04.09, 18:33 Pewnie Iberia masz rację , ale my rozważamy lot do Egiptu który trwa 3,5 h , a nie na Kanary który trwa ok 8h , swoją drogą wylecialaś w bardzo przyzwoitych porach . Nie ma co tu się licytować , ale wiesz ile leciałem do Mexico , z przesiadką w Amsterdamie , ile godzin na plaży się traci , och gdzyby nie te Coffeschopy w międzyczasie to człowiek by z nudów kręćka dostał , a tak jakoś pierwsze 3h lotu do Meksyku prawie niezauważone ;-) . Ja sądze że założycielce chodzi raczej o to , ma wakacje wykupione np. 26 i wylatuje 26 bardzo późnym wieczorem przez to dużo traci i to jest prawda . Ja i mam nadzieję Ty wiemy , że czarter w godzinach "ludzkich" kosztuje inaczej , niż ten w godzinach nocnych - biuro oszczędza , nie zwalajmy na przewoźnika - a taka jest tendencja . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 24.04.09, 20:06 wojtek37k napisał: > Pewnie Iberia masz rację , ale my rozważamy lot do Egiptu który trwa 3,5 h , a nie na Kanary który trwa ok 8h , 8h? Ja lecialam 5h, bez miedzyladowania. > swoją drogą wylecialaś w bardzo przyzwoitych porach . No cos Ty, pora beznadziejna bo samolot powinien w pierwszym dniu imprezy wylecice o g.8 rano, a przy powrocie o g.20. :-). Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 24.04.09, 09:20 Niestety nie wiem :( Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 20:45 Zwykle TUI korzysta z lotów z cywilizowanymi godzinami. Nie trzeba koczować poza pokojem hotelowym itd. Ostatnio miałem przylot do Egiptu ok godz 13, odlot ok 14. Pasażerowie samolotu (LOT zamiast Centralwings) byli z TUI i ScanHoliday. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl przeczytaj dokładnie umowę 23.04.09, 13:31 jak znam zycie to masz tam zapis mowiacy, ze: "pierwszy i ostatni dzien wyjazdu sa przeznaczone na podroz". Nie da sie wszystkim dogodzic,bo jakby wylot byl o g.8 rano zamiast o 15 to byloby narzekanie, ze trzeba wczesnie wstac, jakos dojechac do lotniska itd.Jak jest wylot o g.15 to znowu marudzenie, ze za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: przeczytaj dokładnie umowę 19.05.09, 11:41 A jak w mojej umowie nie ma takie zapisu? :) Wiesz ja to mogę zrozumieć, że tak musi być. Ale tak naprawdę to oni mi zabierają na podróż pierwszy i drugi dzień. Strasznie mnie denerwuje natomiast,że na krótkim odcinku lotu ( 3 godz.) nie dość, że będę w podróży w nocy to jeszcze cały dzień będę musiała chodzić z oczami na zapałkach bo będę zmęczona po podróży. A przecież nie puszczę dzieci samopas i nie pójdę spać. Gdyby mnie przywieźli to hotelu nawet o tej drugiej w nocy to OK. A tak przywiozą mnie na godzinę przed końcem doby hotelowej i może nawet w ciągu tej godziny nie spędzę ani 5 minut w pokoju zanim się zamelduję itd... I jakoś nie do końca nie chce mi się wierzyć, że biuro nie otrzyma z tego tytułu żadnej zniżki. Przecież można sobie wykupić jeden dodatkowy posiłek w hotelu jeśli się wykwaterujesz i masz dużo czasu do wylotu. Więc może i biuro płaci wtedy tylko za śniadanie? No ale my tu sobie podyskutujemy a czy to coś zmieni? :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes315 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 16:49 W ubiegłym roku miałam wylot z Warszawy do Bodrum po południu, okazało się, że znajomi, którzy jadą z tego samego biura (Itaka) i do tego samego hotelu mają wylot tego samego dnia rano. Zadzwoniłam do biura i bez problemu zmienili mi wylot na rano. Zależało mi, bo chcieliśmy jednym autem jechać do Warszawy na lotnisko. Pomyślałam: jaka to sprawiedliwość, oszuści! Ja zapłaciłam jeszcze w grudniu, na dodatek więcej niż oni w last minute i mam być o cały dzień krócej? Oni będą już pić drinki w basenie, a ja będę jeszcze "kwitła" na Okęciu? (Powrót zaplanowany był na 8 rano i u nich i u mnie, tym samym samolotem).Okazało się, że Itaka wyczarterowała dodatkowy samolot w Air Italia, bo w tamtym którym miałam lecieć (jakieś tureckie linie) już zabrakło miejsc. Po co to wszystko piszę: nie wiem, taki sobie luźny wniosek na temat godzin wylotów... Pozdrawiam i życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 20:04 zla40 napisała: > mamy wycieczke w terminie 15-29.05, wylot 15.05 o godzinie 21.25, a > powrot 29.05 o godzinie 04.15, czyli jakby nie patrzec sa to 2 dni > do tylu, czy to jest w porzadku???? Tak.Każde prawie oszukuje.Z 14 zazwyczaj pozostaje 12 dni.Krańcowe dni to transfer.Ale na tym oszczędzają i te 2 dni do tyłu jest wkalkulowane w cenę i co gorsza w umowę pięknie napisaną że szkoda nerwów.Czym tańsze i masowe biuro tym gorzej.Zazwyczaj podpinają się pod bardziej renomowane i muszą dostosować się do przelotów. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 20:35 Pozwolę sobie przekopiować tekst z innego postu, też dziś pisanego: Nie wszystkie BP na swoich stronach podają godziny wylotu. Ja osobiście nie zauważyłem, że triada w ogóle ma taką opcję. W ubiegłym roku zamawiałem Tunezję przez portal wakacje PL i od razu ma umowie miałem godziny. Turoperatorem był Exim. Oczywiście godziny i tak się zmieniły, aczkolwiek uważam, że na korzyść. Wylatywałem coś o 8 a w Hotelu załapałem się na lancz. Przemiła obsługa w recepcji jeszcze przed zameldowaniem zaprosiła do restauracji twierdząc, że wszystkie formalności meldunkowe załatwimy później. Powrót był o coś o 4-tej z minutami. Niestety w tym roku chyba nie będzie tak kolorowo, 29 maja wylatuję do Hurghady do Sunny Days El Palacio. Wylot z Poznania o 21:30 a na miejscu o 4:30 z międzylądowaniem we Wrocku. I co? Ja to mogę powiedzieć, że mam w plecy.... nawet się zastanawiam czy nie prosić Triade o zmianę lotniska na Gdańsk bo tam z tego co widzę są "normalne " godziny. www2.triada.pl/tabela_lotow.php Trochę przeanalizowałem Lotusa i widzę, że trzymają się wcześniej zaplanowanych godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 21:18 To ja jakas szczęściara jestem!:) na 9 wypadów ( 1 do HRG) nie miałam zadnych wpadek. Ani samolot sie nie opózniał ani nie zmienili mi hotelu:). Co za szczesliwy los...:D Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 23.04.09, 21:19 Niech Allach chroni Cię przed Triadą.Oni dopiero raczkują w Egipcie.Pełne oszustwo i zawód też.Mam z nimi proces.Dopiero trwa rok przepychanka.Ale ja obliczyłem to na trzy.Tak mnie załatwili w ubiegłym roku,że nie popuszczę.Nie jako jakiś nadzwyczajnie upierdliwy.Tylko pewnych rzeczy się nie dopuszcza obojętnie ile to mnie czy ich będzie kosztować.To był z ich strony chwyt poniżej pasa.Dość.Będę kontynuował.Ale póki co przestrzegam przed Triadą przynajmniej w Egipcie.Wybierzcie bardziej renomowane ,300 w te czy we we w ostecznie nie robi różnicy.Ale robienie z kogoś frajera to istotna różnica.Prestiż.NIGDY Z TRIADA do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo7 Alfa Star też kręci 23.04.09, 21:30 Witam Dziś dowiedziałem się że zmienili godziny wylotów . Z okęcia zamiast o 10 wylatuję ok 19 w hotelu mam być o 4 nad ranem . W powrotną strone wylot jest parę minut po pólnocy , śmieszne jest to że każą mi o 10 czy 12 opuścić pokój hotelowy ; moge oczywiście korzystać z " atrakcji "hotelowych oprócz wyżywienia . Fajna sprawa , wk... jestem na maxa i chyba dam sobie spokój z tym biurem . Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: Alfa Star też kręci 23.04.09, 21:39 BP jak widzę to istna ruletka. Ktoś wcześniej napisał, że lepiej dołożyć 3 stówki, nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Alfa Star też kręci 24.04.09, 09:30 oj..uwierz :) mam doświadczenie z TUI i z innym Biurem i ,,,decyzja zapadła ;) wolę oszczedzać parę miesiecy dłużej i jechac full komfort ;) bez żadnych niespodzianek ..a właściwie niespodzianek z góry przewidzianych przez jaksies kiepskie biuro podróży. Ale oczywiście to zawsze będzie osobisty wybór..kalkulacja jakiegoś tam ryzyka .Znam ludzi którzy jeżdzą z Triada od paru lat i nie narzekali na jakies poważniejsze wpadki tego biura.... Ale chyba faktycznie ilość "kombinacji"dogodnych dla biura nie klienta jest chyba większa w kiepskich/masowych biurach Pozdrawiam życząc jak najmniej kombinacji ;) Ola Odpowiedz Link Zgłoś
angel303 Re: Alfa Star też kręci 24.04.09, 10:55 Dopytaj dokładnie, jesteś pewna, że wylot jest 29.05 a nie 30.05, bo ta 4 rano to podejrzewam że jest już 30. mam podobną sytuacje. wczasy mam tygodniowe od 01.05 do 08.05. Dowiedziałam się że wylot mam 01.05 o godz. 21.55 a powrót do kraju 09.05 o godz. 4.30. A to oznacza ze będziemy leciec nocą tak więc na miejscu będziemy całe 7 dni i chyba bp tak właśnie to liczą. Ale ja osobiście wolę taki układ. Bo na miejscu będę o godz. 3, potem kilka godzin snu i leżę na słońcu. Teraz pomyśl ,że wylot masz około południa, więc cały dzień tracisz na podróż w jedną i w drugą stronę, wtedy jestes rzeczywiście 2 dni do tyłu. Ja wolę być do tyłu 2 noce. Spać mogę w samolocie, bardziej zależy mi na korzystaniu ze słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: Alfa Star też kręci 24.04.09, 18:30 angel303 napisała: ...> 01.05 do 08.05. Dowiedziałam się że wylot mam 01.05 o godz. 21.55 a powrót do > kraju 09.05 o godz. 4.30. Nie chce mi się wierzyć chyba, że jest zmiana lini ale generalnie jak do X to x jest dniem wylotu. Zobacz jak wyglądają loty: www2.triada.pl/tabela_lotow.php Analizując loty widzę śmieszną sytuację, lecący 17.04 z POZ do HRG lotem MHS 4851 wracają dziś TAS 8021. A żeby było ciekawiej to Air Memphis pozwala zabrać do 20KG a Lotus Air do 15KG...hehehe ale jazda :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.opsikowy Re: Alfa Star też kręci 28.04.09, 14:08 raz trafil mi sie nocny lot nieoczekiwany, ale w sumie dla mnie to byl plus, bo dzien dluzszy byl. ale w grupie byly glosy, ze w nocy to sie spi i w hotelu powninni byc ;) . co kto lubi, mi sie zmiana podobala, paru osobom nie i juz. nie warto sobie samolotami psuc humoru, bo jakies nieznane sily w ogole rzadza nimi ;) . Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 26.04.09, 21:59 Ja lecę z Alfą do Sharm hotel kiroseiz 5*. 15 lipca z Okęcia o 7.10 w Sharm 12.35,powrót 29 lipca o 3.00 w Warszawie o 6.10 linia Air Cairo. To chyba nie jest żle i nie musi być Tui żeby było dobrze. Mało tracę chyba nie dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo7 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 27.04.09, 21:24 2rd napisał: > Ja lecę z Alfą do Sharm hotel kiroseiz 5*. > 15 lipca z Okęcia o 7.10 w Sharm 12.35,powrót 29 lipca o 3.00 w > Warszawie o 6.10 linia Air Cairo. > To chyba nie jest żle i nie musi być Tui żeby było dobrze. > Mało tracę chyba nie dwa dni. Oby ale jeszcze sie nie ciesz , jescze niedawno miałem podobne godziny lotów co ty , aktualne mam do bani - lecę 20 06 Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: do bonzo 28.04.09, 17:28 Trochę konkretów ,ja podałem biuro i takie tam. Ale przyznaj jak się nie zmieni to jest super. Godziny wylotu i przylotu prawie jak tui jakby komuś zależało na tym biurze.Chociaż prawie robi różnicę uprzedziłem Ciebie.ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo7 Re: do bonzo 28.04.09, 21:04 Konkrety są parę postow wyżej ale przypomne - Kiroseiz od 20.06 do 4.07 Jak zamawiałem ten wyjazd to specjalnie sprawdzale godziny lotow aby nie być za bardzo w plecy a tu zonk . Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: do bonzo 29.04.09, 09:51 Sprawdziłem 20 alfa nie lata do sharm i co za tym idie do kiroseiz. A jak leci 17 i 24 to mają wylot 7.10. A 20 latają do taby ,mars el i hurgady.19.15, 19,30 i 10,30. Także nie ściemniaj albo jesteś jasnowidzem albo masz parcie na net. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo7 Re: do bonzo 29.04.09, 20:56 Niekoniecznie ja właśnie lecę do Taby a potem autokarem jadę do Sharm . I nie jestem fanem neta ? I nie obchodzi mnie czy wierzysz czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: do bonzo 30.04.09, 09:48 To jeśli do Taby to nie pisz że z ALFY STAR i hotelu KIROSAIZ. ALFA nie robi takich numerów. To równie dobrze lądujesz w Dalaman a potem autokarem (Turcja Egejska)do Sharm. Z Taby jest około 200 km ,to nie jest ekonomiczne i głupie. To jest właśnie sianie paniki a nie mówiłem i tak się nie uda. Jeszcze raz powtarzam dokładnie to sprawdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo7 Re: do bonzo 30.04.09, 20:47 Żebyś się nie zdziwił ! gdybym mial pod reką skaner to wysłałbym Ci potwierdzenie rezerwacji człowieku . Pożyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: do bonzo 01.05.09, 21:29 Żyj w prawdzie nie fałszu. Co Ty chcesz mi udowodnić ja w to nie wierzę ,bo to jest nie logiczne i drogie z punktu widzenia biura . Lecieć do Taby potem wracać do Sharm autobusem ,dłużej będą was wozić niż trwa sam lot i to na drugi kontynent. A skaner to MEDIA MARKT bezprocentowo kupisz i to od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo7 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 18.05.09, 23:00 2rd napisał: > Ja lecę z Alfą do Sharm hotel kiroseiz 5*. > 15 lipca z Okęcia o 7.10 w Sharm 12.35,powrót 29 lipca o 3.00 w > Warszawie o 6.10 linia Air Cairo. > To chyba nie jest żle i nie musi być Tui żeby było dobrze. > Mało tracę chyba nie dwa dni. No i co mądralo , nie chwal dnia przed zachodem słońca fajne masz teraz godziny lotów. Przypadkiem sprawdzilem na stronie AS - wylot 21.30 jesteś zadowolony tak myślę . I co teraz powiesz , malo tracisz he he he Odpowiedz Link Zgłoś
agulaq Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 28.04.09, 12:53 Ja wylatuję o 22:30 z Wrocławia, o 3:30 jestem w HGD, a wracam o 17:00 z HGD, więc z tym ostatnim dniem nie jest chyba tak źle. Ostatnio lecąc do Turcji też na tydzień miałam wylot z PL późnym wieczorem, a powrót wcześnie rano, więc nie skorzystałam z żadnego z dni przylotu/wylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 28.04.09, 14:02 agulaq, nie masz racji, jest źle. Praktycznie masz dzień w plecy. Ja wylatuje podobnie z Poznania (Triada)21:30 z międzylądowaniem we Wrocławiu, tam się dosiadają i na miejscu jesteśmy o 4:30. Pamiętaj, że ostatniego dnia jak wstaniesz i zjesz śniadanie to już będzie czas opuszczać pokój (12:00). na walizkach przesiedzisz w w recepcji do 14 żeby na 15:00 być dowieziona na lotnisko. Dla tej samej impry co lecę, Gdańsk ma wylot o 8:00 i na miejscu jesteś o 12:40. I to jest TOOO! masz dobre pół dnia dla siebie i całą noc :) Wylatujesz o 3:00 tak, że po kolacji idziesz sie zabawić do 24:00, wracasz po bagaż i BYE :) Odpowiedz Link Zgłoś
agulaq Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 28.04.09, 14:13 No faktycznie, rewelacyjnie nie jest, ale porównując z poprzednim wyjazdem mam choć kilka godzin w dniu wylotu. Choć faktycznie pokój muszę opuścic do godziny 12, ale mam nadzieję że będę mogła się jeszcze nacieszyć ostatnimi godzinami na plaży z walizkami w "przechowalni". Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 28.04.09, 14:36 Lipa, przeprowadziłem rozmowę telefoniczną z BP Triada o zmianie lotniska i jest taka mozliwość za dopłatą 10% ceny wycieczki. Będę domagał się zwrotu za jeden dzień pobyty bo przecież dowiozą mnie do hotelu następnego dnia jak pójdzie wszystko planowo to gdzieś o 6:00. Oferta dot. pobytu 8 dni 7 noclegów. Odpowiedz Link Zgłoś
angel303 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 29.04.09, 12:49 nie wszystkie biura podróży wymeldowują o godz.12. My mamy wylot z hurghady o 4.15 i w biurze poinformowano mnie ,że do czasu wyjazdu z hotelu mamy opłacony pokój Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 29.04.09, 13:57 Zgadza się aniołku :), dobrze powiedzieli w biurze, że do czasy wyjazdu pokój jest opłacony. Wyjazd jest o 4:15 więc pokój bedziesz opuszczać ok. 1:00. Do 12 zostaje zatem 11h. A biura nigdy nie wymeldowują, tylko hotele :) Odpowiedz Link Zgłoś
angel303 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 29.04.09, 14:08 darujmy sobie tę grę słowną, wiesz co chciałam napisac. Ale chyba jednak nie do końca miałam rację. Przed chwilą dzwoniłam do biura i pytałam o szczegóły. Tym razem powiedziano mi ze doba kończy się 8.05 o godz, 12.00 , wylot mam 9.05 o g. 4.15 i za dodatkowe godziny będę musiała doplacic, a co za tym idzie również za wyzywienie. W tym momencie to już jest oszustwo. Gdy dzwoniłam ostatnim razem inna laska powiedziała że pokój jest do końca. Podobno rozmowy są nagrywane, więc gdyby coś.... Kurczę zła jestem sama na siebie, tak się cieszyłam na ten wyjazd a teraz podniosłam sobie ciśnienie. moja dociekliwośc wynika jednak z faktu że jadę z małym dzieckiem. I co ? Będę składac reklamacje po powrocie?????? krew mnie zalewa bo zapewne umowa jest tak skonstruowana, ze jestem bez szans. jedyne co mi pozostanie, to obsmarowanie na forum przy czym pewnie i tak niektórzy puszczą to mimochodem i dadzą się wyrolowac. Odpowiedz Link Zgłoś
miet55 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 29.04.09, 15:15 Na umowie masz od kiedy do kiedy i ostatniego dnia pobytu powinien nastąpić wylot. nawet gdzieś ładnie było napisane, że pierwszy dzień i ostatni są przeznaczone na transport. Może się mylę ale zweryfikuj umowę i sprawdź czy przypadkiem jakaś "blondi" na infolinii nie zakręciła. Odpowiedz Link Zgłoś
angel303 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 29.04.09, 15:32 Na umowie mam pobyt od 01.05 do 08.05. Wylatuję o 21.55 01.05 z Wawy , natomiast wylot z Hrg mamy 09.05 o g. 4.15 rano. Fajnie, że nie tracimy dnia (chodzi mi o piątek 08.05) ale czemu o 12. wyrzucą nas z hotelu skoro na samolot trzeba czekac tyle godzin. W końcu w Egipcie będę nie od pierwszego a od drugiego maja, czyż nie????? Odpowiedz Link Zgłoś
n-att Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 29.04.09, 16:54 No z tymi wylotami różnie bywa, jeśli nic się nie zmieni to nie zazdroszcze Ci tego czekania cały dzień na walizkach. Ale ja bym nie przyjmowała tego tak oststecznie. Loty, godziny czarterów się zmieniają dość często ( ja w lutym o zmianach dowiedziałam się dzień przed wylotem), więc życzę Ci aby Twój powrotny też się zmienił na jakąś lepszą godzinę. I życzę przyjemnego pobytu i jak najmniej nerwowych sytuacji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
angel303 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 30.04.09, 10:06 No cóż szykuję kasę na dopłatę do pokoju, postaram się żeby nic nie zepsuło mi urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
wedkaa Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 01.05.09, 23:35 Zapomnialem dodac-Angel 303 nie wiem do jakiego hotelu sie wybierasz,ale dodatkowa doba jest bardzo droga.Np. ja lece do hotelu sea gull i jak sie dowiedzialem tam za dobe trzeba zaplacic uwaga 165 usd takze ja sobie odpuszcze i ten dzien spedze na miescie.Za 165 dolcow napewno znajde lepsza rozrywke niz siedzenie w hotelu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wedkaa Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 01.05.09, 23:25 Jestem w identycznej sytuacji jak Ty z tym,ze ja lece 29 maja i musze Ci powiedziec,ze mylisz sie w jednym temacie.Po wymeldowaniu z pokoju Triada powinna zapewnic nam zapewnic posilki na caly dzien-Na oficjalnej stronie internetowej Triady oraz na 238 stronie w katalogu w dziale WAZNE INFORMACJE DODATKOWE jest taka informacja-"W przypadku poznych (nocnych) przylotow/przyjazdow za niewykorzystany posilek w dniu rozpoczecia doby hotelowej bedzie wykonane swiadczenie zastepcze(np.obiad lub obiadokolacja w innym dniu).O sposobie realizacji swiadczenia zastepczego informuje pilot lub rezydent w miejscu pobytu".Takze w naszym przypadku przy opcji all inclusive do konca dnia pomimo wykwaterowania powinna nas ta forma wyzywienia obowiazywac.Mnie tylko ciekawi czy Triada sie z tego wywiazuje.Babeczka z biura podrozy,ktora sprzedala mi ta wycieczke mowi zeby im nie odpuscic i domagac sie tego co sie nalezy.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 19.05.09, 11:29 Też mam podobną sytuację tyle, że lecę do Turcji z Itaką. I nie do końca chce mi się wierzyć, że jest to wina tylko i wyłącznie przewoźnika. Jakoś dziwi mnie, że niektórym biurom zawsze udaje się ustawić godziny lotu o rozsądnej porze a innym nie. I np. ludzie piszą, iż wieczne opóźnienia wylotów, to też nie jest wina biura podróży tylko przewoźnika. A moim zdaniem jest, bo jeżeli biuro lata z takim przewoźnikiem, który na każdym lotnisku musi usuwać awarię to jak tu nie winić biura? Pewnego roku leciałam ze Scanem a moja koleżanka w ten sam dzień tylko, że z Neckermannem i z tego samego lotniska. My wylecieliśmy o czasie i wróciliśmy o czasie a oni wylatywali 6 godzin później bo samolot miał usterkę i wracali też kilka godzin później bo samolot miał taką samą usterkę (nie wiem czy ten sam samolot). Ludzie którzy przylecieli z Neckermannem tydzień później też narzekali, iż wylecieli 6 godzin później bo samolot tych samych lini również miał usterkę. I dziwi mnie dlaczego na początku marca wszystkie biura dostają rozkład lotów na wakacje a potem on się jakoś dziwnie zmienia. I akurat przed sezonem który jest droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak48 Re: czy moje biuro mnie oszukuje? 19.05.09, 13:16 Ja lece do Sharm z Katowic 27.05 ogodz 21,15.......powrót 10.06 godz.15.00 Triada , uważam ze jest ok . Odpowiedz Link Zgłoś
areq1971 Z tego co się orientuję 19.05.09, 16:28 To na przykład w przypadku Scan'a można wynegocjować dodatkową zniżkę /o ile nie jest ona już uwzględniona w cenie!/ za pobyty "krótsze".Ja miałem taki przypadek,że wylatywałem do egiptu w niedzielę bodajże o 16:30 a z egiptu o podobnej godzinie.natomiast ekipa z katowic wylatywała z egiptu o ...6.30rano więc jakby nie patrzeć cały dzień była w plecy.Tyle,że dostali dodatkowe bodajże 5% od wartości wycieczki po informacji o zmianie godzin wylotu- pierwotnie mieli lecieć z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Z tego co się orientuję 20.05.09, 13:46 Czyli to potwierdza tylko fakt, że inne biura mają w tym interes, żeby tak robić. Odpowiedz Link Zgłoś