Dodaj do ulubionych

Znacie godne polecenia lokalne biura podróży?

11.05.09, 18:01
Znalazłam w sieci kilka opisów podróży po Egipcie. Wynika z nich, że podobnie
jak w innych krajach wycieczki w lokalnych biurach podróży są średnio o połowę
tańsze niż u rezydentów. Czy ktoś na tym forum z nich korzystał i może polecić
konkretne biuro, podać nazwę, link?
Podkreślam - proszę o opnie osoby które z tych biur korzystały!!!
Obserwuj wątek
    • sebcioo Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 11.05.09, 18:16
      Chcesz sie dowiedziec? To sie wysil na tyle by przeczytac chociaz pare watkow na
      tym forum. Lub skorzystaj z wyszukiwarki. Temat walkowany mase razy.
    • 2rd Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 11.05.09, 20:54
      Polecam Tobie biura A ale biuro B,jest złe.
      Ktoś inny poleca biuro B ale A już niekoniecznie.
      I co wybierasz?
      • deoand Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 11.05.09, 21:23
        ale o Hurghadę ci chodzi czy o Sharm bo jakos nie mogę sie doczytać ?
        Jak o Sharm to tradycyjnie Aaba Sharm - strone www znajdziesz w Googlach , Z
        tego biura korzystał mój syn i był zadowolony . inne to bodaj Orbit i Luna

jesli chodzi o Hurghade to moze ktos jednak cos napisze jako ze
        lokalne biura przezywały tam rózne koleje losu w związku z zakazem
        organozowania wycieczek do Luksoru i Kairu ale teraz jest ponoc inaczej to
        naprawde przydałaby sie aktualna opinia tych którzy z takich biur
        korzystali ??

Chyba że wszyscy korzystaja z usług rezydentów

pzdr deoand
        • jusytka Hurghada lub Sharm 11.05.09, 22:32
          Dzięki :)
          Właściwie w ofertach naszych biur królują te dwa miejsca. Jest mi więc obojętnie
          do którego dojadę.
          • deoand Re: Hurghada lub Sharm 11.05.09, 22:58
            Hej - wydaje mi sie , że jednak się nieco mylisz Sharm i Hurghada to nie
            to samo .

w Skrócie HRG to piaszczyste plaże uboższa rafa ale za to okno na fakultety
            do królestwa faraonów Luksor Karnak Dendera Abu-simbell

a Sharm to piekna rafa -bantustan hotelowy wycieczki na Gorę Mojżesza
            nurkowanie , Big Hole czyli wielka głebia i wycieczka do Jerozolimy ..

Jak chcesz to kliknij sobie od razu po ptwarciu Egiptu link ABC Forum Egipt
            a dokładnie to
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=64630845
            przeczytaj odpowiedzi ekspertów na najczęstsze pytania .. choćby na to -
            Sharm czy Hurghada i wtedy ...
            podejmij decyzje , gdzie chcesz jechać !!!

pzdr deoand
            • jusytka Re: Hurghada lub Sharm 11.05.09, 23:36
              No cóz - masz całkowita rację :) O Egipcie myslę w kontekście
              wakacji 2010, bo najbliższe spędze w Turcji, wiec mam czas na
              zastanowienie. Na pewno do tego czasu mnóstwo o Egipcie sie dowiem,
              bo do każdych wakacji lubie być dobrze przygotowana :)
              • sebcioo Re: Hurghada lub Sharm 11.05.09, 23:45
                Jest ci obojetne czy Hurgada czy Sharm, wybierasz sie nie wczesniej niz za rok a
                juz teraz chcesz wiedziec jakie sa dobre lokalne biura?

Ty z innych robisz durniow czy z siebie?
                • jusytka Re: Hurghada lub Sharm 12.05.09, 13:28
                  Sebcioo brakuje ci nieco wyobraźni i tyle ...
              • deoand Re: Hurghada lub Sharm 11.05.09, 23:59
                Nie wątpie , że wybierzesz właściwie .. a może rejs po Nilu ?

Derdi pytanie było proste prawie jak na maturze z polskiego

czyli jakie znacie biura podrózy w Egipcie ... o biurach w Sharmie sam
                napisałem na podstawie doswiadczeń mojego syna -
                ile razy mam ci powtarzac że mój syn był w Sharmie i korzystał z AAby i
                dokładnie wiem jak wyglądaja fakultety z Aaby i jak wyglada Sharm !!!

Natomiast w HRG byłem SAM ale nie korzystałem z lokalnych biur i jestem
                ciekaw jakie one sa - jak sie nazywaja ...

a tu oprócz bełkotu o niczym nikt nie potrafi z toba na czele wymienic
                tych biur w HRG i co one oferują
                a ponoć jest tu tylu ekspertów od Egiptu co to 100 razy uprawiają
                miłosc / to jest poetycka przenośnia jakbys miał watpliwości / z tym krajem
                .. a proste pytanie i zero odpowiedzi .. czyli siadaj dwa !!!
                Do Abu , Derdi to sobie kup bilet do Aswanu a potem drugi do Abu ..
                proste kolego - przecie nie każe ci na skróty , na bosaka a potem wpław
                przez Nil ...

Mnie fakultety nie bardzo interesuja bo ja ogladam wszelakie kraje w ramach
                7 + 7 ale jak cos wiem to pomóc moge a i dowiedzieć się od innych tez
                lubie ... jak chocby o tych knajpkach w HRG ...

pzdr deoand
    • ogi.wawa Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 13.05.09, 10:29
      Sharm - jak już ktos napisał Abba Sharm, tanio i dobrze
      w Hurgadzie korzystałem z usług www.hurghada.pl
      • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 13.05.09, 23:26
        Dzięki :) A możesz coś więcej napisać?
        Czy jesteś zadowolony z ich usług, może masz jakieś uwagi, rady?
        Czy mają przewodników mówiących po polsku? (jedziemy z dziećmi które nie znają
        wystarczająco angielskiego)
        Czy tak jak w Turcji warto się targować?
        Na która wycieczkę trzeba w Egipcie pojechać, a na którą nie warto?
        • sebcioo Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 13.05.09, 23:35
          jusytka napisała:

> Czy mają przewodników mówiących po polsku? (jedziemy z dziećmi które > nie
          znają wystarczająco angielskiego)
          Przeciez ty/wy jedziecie do Turcji a nie do Egiptu. Wiec co ma piernik do wiatraka?
          Aaaaa ze MOZE pojedziecie w przyszlym roku. Wiec juz teraz bijesz piane. Madre,
          sprytne to, respekt.
          • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 13.05.09, 23:41
            A co w tym złego że chcę wiedzieć już teraz? Nie mam obowiązku się z tego tłumaczyć.
            O biura w Turcji nie muszę pytać bo z nich korzystałam, więc chętnie dzielę się
            swoimi doświadczeniami z innymi i nie przyszło mi do głowy że na tym forum to
            tak duży problem.
            Nie chcesz odpowiadać - nie zmuszam!
            • kasia_p45 Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 14.05.09, 19:08
              Jak widac.. na tym forum to duzy problem. Mialam to samo i z tego
              wszystkiego lece teraz do Turcji.. Ludzie tu potrafią zniechecic do
              wszystkiego. Ale Egiptu nie odpuscilam... mam zamiar tam wrocic.
              Spokojnie czytam wiele interesujących mnie postow nie zadając juz
              tylu pytan.. Wszystko w swoim czasie :))
              • tess77 Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 14.05.09, 19:26
                Też prosiłabym życzliwe osoby:)) o aktualne namiary. Byłam już w
                Hurgadzie 5 lat temu i wtedy korzystałam z pakietu 4 wycieczek
                kupionych od pośrednika w moim hotelu. Ale teraz interesuje mnie
                tylko Luksor ( i to koniecznie z Doliną Królów, bo Dolinę Królowych
                już wcześniej niechcący:(( zaliczyłam. Była to jedyna wpadka
                lokalnego biura, bo poza tym było super no i ta cena: 2 dniowy Kair+
                Luksor + quady + Giftun za jedyne 102 USD ( i to przy niziutkim
                kursie). Ale od tego czasu wpadając od czasu do czasu na forum tyle
                się naczytalam o zakazie wycieczek i róznych problemach z tym
                związanych, że proszę o wiarygodne wieści jak to teraz wygląda. A
                jadę mniej więcej za tydzień, więc nie jest to prośba przedwczesna:)
                BTW, Agnieszka z www. hurghada.pl pisze, że organizuje tylko
                nurkowania itp., ale Luksoru nie ma w jej ofercie.
                • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 15.05.09, 08:43
                  tess77 napisała:

> Też prosiłabym życzliwe osoby :) o aktualne namiary.

Widać życzliwość nie jest mocną stroną tego forum :(
                  Szkoda słów :(
                  • janan2 Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 15.05.09, 19:46
                    jusytka napisała:

> Widać życzliwość nie jest mocną stroną tego forum :(
                    > Szkoda słów :(
                    Więc ostrożnie.Prawidłowo rozumujesz i nie ma tu znaczenia że ktoś coś wcześnie
                    sobie układa,czyta ,wyrabia zdanie bo jest dobrze zorganizowany,planuje czy
                    zgłębia problemy.Tutaj to bezkarnie nie przejdzie.Zaraz zostaniesz wykpiona lub
                    ośmieszona.Wyluzuj z pytaniami o Egipt.Bedzie na to jeszcze czas.Ale póki co
                    czytaj.I tak polecisz bo Cię rafa ciągnie.Ale to z innych forów już wiesz.
                    • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 16.05.09, 15:36
                      Masz rację Janan - z Egiptu nie zrezygnuję z powodu panującej na tym
                      forum atmosfery, a nawet chamstwa z którym nie spotkałam się na
                      żadnym innym forum (ze strony pewnej osoby - na szczęście moderator
                      skasował). Moze znasz jakieś inne forum o Egipcie?
                      • janan2 Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 16.05.09, 15:55
                        jusytka napisała:

Moze znasz jakieś inne forum o Egipcie?
                        Niestety nie.Czasami można coś przemycić na tureckim.Ale idzie chyba ku
                        lepszemu.Może za jakiś czas się uspokoi.Aha.Jest jeszcze tzw.forum TWA,ale ja
                        tam nie zaglądam już od dawna.Trzeba pisać pod praktycznie dyktando zgodne z
                        linią założycielki od skarpetek i sandałów.Póki co można pytać i tutaj.Ale rób
                        to z pozycji laika i znacznie głupszego,to trudne ale możliwe.Ja tak robiłem
                        ponad rok temu i wychodziło.Wtedy jest możliwość uzyskania odpowiedzi nawet
                        prawidłowej.Niestety w Twoim przypadku chyba to nie przejdzie.Twój nick jest już
                        rozpoznawalny,no i widać że gdzieś byłaś,nie tylko na pielgrzymce czy jako
                        ozdoba domu trochę obyta.Przykre.Wyluzuj póki co,bo będziesz zaliczała ataki
                        znawców co to 100 razy byli i zęby zjedli na problemie.A na mało wyszukane
                        polemiki czy przepychanki jesteś chyba zbyt delikatna.
                        • kasia_p45 Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 16.05.09, 16:00
                          ewentualnie tu mozna poszperać:

www.egipt.pl/

<Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe>
    • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 17.05.09, 10:24
      LOKALNE
      - chyba nie doczytałeś ;)
    • radioaktywny Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 17.05.09, 11:45
      Do Jusytki
      Przesłałem na Twoją pocztę maila z informacją na temat biura, z którego
      kilkakrotnie korzystałem.
      Pozdrawiam
      • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 17.05.09, 12:57
        Bardzo dziękuję, właśnie na takie odpowiedzi liczyłam :)
        • ankaya1985 Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 18.05.09, 08:29
          justytka mogłabyś mi ten namiar przesłać na anka1985@vp.pl?pozdrawiam
          • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 18.05.09, 12:53
            OK, ale mam prośbę do Radiaktywnego - może warto twój list do mnie
            tu wkleić?
            • radioaktywny Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 18.05.09, 15:40
              Wolałbym tego nie robić; przy temperaturze sporów na forum post stanie się
              kolejnym przyczynkiem do swarów i kłótni. Wolę na PW dzielić się swoimi
              doświadczeniami z zainteresowanymi i ciesze się, jeśli mogę pomóc osobom
              niezorientowanym.
              Pozdrawiam
              • jusytka Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 18.05.09, 18:28
                Rozumiem, przykre to. Nigdy bym nie przypuszczała, że taka atmosfera może
                panować na forum miłośników Egiptu ...
                • hr.derduch Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 18.05.09, 18:48
                  jusytka napisała:

> Rozumiem, przykre to. Nigdy bym nie przypuszczała, że taka atmosfera może
                  > panować na forum miłośników Egiptu ...

Miałem nie odpowiadać na żaden post pisany przez osobę która nie wybiera się do
                  Egiptu ale tym razem Twoja ignorancja mnie zmusiła.
                  Radioaktywny postępuje bardzo mądrze gdyż posty reklamowe sa na Forum gazeta.pl
                  zakazane, wystarczy poczytac regulamin. Jak oddzielic reklamę od informacji? NIe
                  da się. Stąd bardzo mądre posty Radioaktywnego.

PS. Gdzie teoretycznie wybierasz się za dwa lata? Czas leci, może warto już
                  zacząć się wypytywać? Wszak przecież przez rok czy dwa takie info zostaje na
                  bank aktualne, prawda?
                • wojtek37k Re: Znacie godne polecenia lokalne biura podróży? 18.05.09, 21:58
                  Jusytko trochę za wcześnie na takie pytania odnośnie lokalnych biur
                  podróży . W naszym egiptowie jest niestety tak , że spora cześć
                  lokalnych biur co roku się zmienia . Te z którymi robiłem swoje
                  fakultety 4,5 roku temu już nie istnieją :-( , w czerwcu od tego
                  czasu polecę tam już 8 raz i obserwuę te zmiany w biurach lokalnych
                  co wyjazd , jeśli biuro nawet zostaje , to tylko często jego nazwa
                  jest taka sama , a ludzie w nim to zupełnie ktoś inny . Panuje
                  zamieszanie z licencjami itp. Napewno nie ma biur lokalnych
                  idealnych , na wszystkie już tu wypisywano skargi , jak i chwalono .
                  Czytaj sobie to forum , mimo wszystko jest tu dużo przydatnych
                  informacji , które pomogą Ci w odpowiedni sposób na przygotowanie
                  wyjazdu . Natomiast panuje tu "tradycja" piętnowania głupot
                  wypisywanych na temat Egiptu - można to postrzegać bardzo różnie ,
                  jest to jednak część tego forum . Większy nacisk się tu przykłada
                  na przestrzeganie zasady niereklamowania , przez co nie ma tu tyle
                  spamu , który z reguły piszą znudzeni przedstwiciele biur
                  lokalnych . Na innych forach to niezła "podnieta" dla czytajacych ,
                  a to tylko mało wiarygodna i nieobiektywna reklama .
                  Jakbyś miała ochotę ponurkować , to swoim czasie możemy sobie o tym
                  popisać , ale kilka miesiecy przed twoim wyjazdem , co roku parę
                  centrów nurkowych zimy nie przeżywa :-(

Pozdrawiam Wojtek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka