lestera 02.06.09, 22:12 Czy ktoś był w Sea Sun w Dahab? Nie mogę nic znaleźć:( Proszę o opinie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gremlinsy Re: Sea Sun Dahab 11.06.09, 23:03 podnoszę temat... Lestera czy juz coś wiesz więcej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lestera Re: Sea Sun Dahab 23.06.09, 13:34 Lecę tam 30 czerwca, jak wróce to napisze, jak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
gremlinsy Re: Sea Sun Dahab 23.06.09, 15:46 My też lecimy 30.06, spotkamy się na pewno, mam nadzieje ze nie zmienią nam hotelu, pewnie tez kupowałaś last minut joker?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lestera Re: Sea Sun Dahab 24.06.09, 21:07 Tak też z neckermanna las joker. A myślisz, że mogą zmienić hotel? Ja zawsze latam z ostatniej chwili i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby zmienili. No, ale z neckermanna pierwszy raz lecę... Odpowiedz Link Zgłoś
gremlinsy Re: Sea Sun Dahab 24.06.09, 23:14 Zgodnie z informacją na voucher maja prawo zmienic hotel w ofercie JOKER. Ale rozmwiałam dziś z Pania z Neckermanna i powiedziała ze jest juz przypisany nam hotel Sea Sun.Na miejscu nie powinno być zmian. My lecimy w 4 osoby - 29,28,28 i 26 lat:) Znasz ofertę wycieczek fakultatywnych z Neckermanna? Do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
leff Re: Sea Sun Dahab 12.06.09, 00:10 looknijcie tutaj : www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+Sea+Sun+Dahab-ch_hb-hid_198328.html Odpowiedz Link Zgłoś
gremlinsy Re: Sea Sun Dahab 12.06.09, 00:31 Tak, to już znam. Ale szukam czegoś więcej, więcej zdjęć albo kontaktu do kogoś kto był. W kazdym razie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
olcja Re: Sea Sun Dahab 03.08.09, 11:01 Witam! rowniez chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej o tym hotelu gdyz wybieram sie tam w pazdzierniku a w necie bardzo malo informacji. jak wyglada plaza i czy jest dostep do moza (pomost??_) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olcja Re: Sea Sun Dahab 03.08.09, 11:04 Witam! rowniez chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej o tym hotelu gdyz wybieram sie tam w pazdzierniku a w necie bardzo malo informacji. jak wyglada plaza i czy jest dostep do moRZa (pomost??_) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cellerek Re: Sea Sun Dahab 18.08.09, 21:11 Właśnie wróciłam z tego hotelu i było nawet spoko:) miła jest obsługa, jedzenie nie jest złe i nie ma co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
aisza5 Re: Sea Sun Dahab 12.01.10, 10:02 picasaweb.google.co.uk/gajasirocco/DAHAB#5389208985972887330 - wrzucam trochę foteczek, najlepsze jest położenie- okolice BLUE HOLE! Odpowiedz Link Zgłoś
rowerjeden Re: Sea Sun Dahab 26.02.10, 20:15 Hotel do chwili obecnej tj. na dzień 26 lutego 2010 roku nie skategoryzowany, a biura podróży przypisują mu wg własnego uznania 4 gwiazdki. Hotel ten jest na poziomie hotelu 2 gwiazdkowego w egipskiej klasyfikacji. Hotel dla rodzin arabskich, które tłumnie są przywożone na 4 dniowe wczasy. Z uwagi, że arabowie rozpoczynają życie hotelowe wieczorem i kończą poźną nocą - w hotelu panuje hałas, trudno zasnąć przed północą. Do tego dochodzi grana b. głośna muzyka, którą personel włącza specjalnie dla tubylców. Hotel usytuowany jest na bardzo malutkiej przestrzeni, w efekcie grupujący się arabowie z niezliczonymi dziećmi zajmują miejsce w tzw. studni rezonansowej, która otoczona jest pokojami w których mieszkamy. Hotel 6 km od Dahabu. W pobliżu tylko 1 inny hotel Tropitel Dahab Oasis. W hotelu tylko 1 sklepik z wodą za 6 funtów egipskich (w Dahabie 2 funty), oraz pepsi za 15 funtów ( w Dahabie 6 funtów). Innych sklepów w okolicy nie ma. Pustynia i morze. W przeciwną stronę niż Dahab jest słynne Blue Hol - studnia 100m dla nurków, która pochłania każdego roku ofiary ( znajdują się tam tablice poległych). Kucharze to najsilniejsza strona personelu - po prostu chłopy robia co mogą, aby jedzenie smakowało. Bałagan robi sie z jedzeniem tylko wtedy, gdy przybywają rodziny arabskie. Personel wtedy zdejmuje ze stołów obrusy, robi sie zamieszanie, jeśli nie przyjdzie się na samym początku kolacji to pozostaną nam resztki, a cista wymieszane że odechce nam się je zjeść. Jeden stół do ping ponga na wietrze bez paletek. Jeden stół bilardowy. Można pożyczyć od boya z siszarni Ramadana hantle będące jego własnością zrobione z 2 puszek po farbie wypełnione cementem. Biegać można do woli wzdłuż brzegu morza. Rafy koralowe przepiękne po kilka km - to jest mocna strona położenia Hotel ponad 2 lata wstecz oddany do użytku, ale wyposażenie pokoi to meble z demobilu, czyli stare meble pochodzące z innego hotelu, które tam się zużyły. Uwaga, uwaga! Nie siadać i nie dotykać trawników na terenie całego hotelu, także trawy przy pokojach. Trawniki te po godz. 5.30 tamtejszego czasu podlewane są przez ogrodnika codziennie fekaliami z hotelowego szamba. Interwencje nie pomagały. Aby goście hotelowi byli innego zdania to po godz. 8.00 ten sam ogrodnik czystą wodą spryskuje trawniki, aby goście mysleli że smród który wpada przez okna do pokoju świtem to tylko zły sen. Odpowiedz Link Zgłoś
albertyna77 Re: Sea Sun Dahab 15.03.10, 22:29 Byłam w Sea Sun w marcu 2010. Polecam ten hotel ludziom, którzy szukaja spokoju i pragną coś ciekawego zobaczyc i przezyc.:) Oceniłabym ten hotel hotel 3-4 gwiazdkowy ;). Wielki plus za polzenie- miedzy monumentalnymi gorami, a morzem- ach te widoki (!!!!) no i do plazy na piechotke :) Rafa przy plaży jest powalajaca (porownałabym ja do znanej Blue Hole)- wiele kolorowych rybek, a takze sama piekna wielka, kolorowa rafa (szkoda, ze ludzie tak malo ja szanuja- w trakcie mojego wyjazdu sama widzialam polamane fragmenty :( ). Ramadan- chlopak zajmujacy namiot beduinski jest niezwykle ciekawym, inteligentnym, ujmujacym cieplym i taktownym (!!!) chlopcem; warto spedzic z Nim czas przy shiszy, czy na wycieczce na wielbladach (bylam w Blue Hole i choc, nieco obawialma sie samej jazdy na wielbladzie, dzieki opiece Ramadana, podroz na Romeo, byla przyjemnoscia). Moj przykaciel natychmiasst sie z Nim zaprzyjaznil i caly wyjazd razem zartowali;) Jedzenie jest roznorodne i smaczne, higienicznie przygotowywane (info dla tych co obawiaja sie "zemsty faraona" ;) )- sa swieze i gotowane, czy grilowane warzywka, owoce, ryby (panierowane, smzone grillowane), kalmary (!!!), zupy, miesa, swieze poieczywko, sery no i pyszne słodycze! :) Pokoje czyste, reguralnie sprzatane (dla tych co lubia marudzic- jak ktos chce miec sterylna czystosc w Egipcie- polecam hotwele 5* np Movenpick, tylko cena ciut wyzsza;-p); klimatyzacja dziala bez zarzutu; ja mialam widok z balkonu na morze :) Patio hotelu bardzo ładne i zadbane, dwa baseny (niestety, nie kapalam sie bo woda zbyt zimna). Plaza, w stylu Egipskim- troszke kamieni i zwiru, ale dosc czysta; lezaki darmowe, z materacykami, wygodne, od wiatru bedzie nas chronic maly płotek, a od slonca- piekny parasol, po plazy spaceruja wielblady :). Gdy odjezdzalam konczono budowe pomostu w poblizu Sea Sun, ja,aby popływac chodzilam kawaleczek dalej do Tropitela. Polecam centrum nurkowe Subex w poblizu hotelu- prowadzacy je ludzie sa cudowni- Donald, uporzadkownany, madry skupiony na pracy i Olga (Polka!!!) sympatyczna, spontaniczna, zwariowana- oboje tworza idalny tandem prowadzacy szkolenia. Do Dahab jezdzi darmowy busik dwa razy dziennie, mozna takze pojechac taksowka, albo pojsc na piechotke- plaza ok 1,5 godziny (z cykaniem fotek i zachwycaniem sie wyrzoconymi przez morze muszelkami), a ulica- ok 1 godziny. Fakt faktem, ze podlewanie trawy smierdzaca woda dawalo sie odczuc, ale, mi to malo przeszkadzalo, a ogrodnik z sympatii do nas prawie codziennie zostawial nam na balkonie male sliczne bukieciki:) ogrod zadbany i ciagle widzialam pracujacych tam dwoch ogrodnikow. Odpowiedz Link Zgłoś