tufta75 04.06.09, 08:18 Witam. 10 lipca z Warszawy lecę tymi liniami do Hurgady. Proszę o jakiekolwiek informacje na temat tego przewoźnika. Dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr_ka_11 Re: AMC Airlines 04.06.09, 08:50 podobno maja teraz same nówki, relacje z lotu sa z reguly bardzo pozytywne. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=95531934&v=2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15459636&v=2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=79496572&v=2 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=81156517&v=2 images.google.com/images?hl=pl&lr=&q=amc+airlines&revid=118486581&ei=EG4nSoOTCNnu_Aazp-XJBQ&resnum=4&um=1&ie=UTF-8&ei=JW4nSteEB4XD_Qa7pdjpAg&sa=X&oi=image_result_group&resnum=4&ct=title forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=74671024&v=2 lotnictwo.net/galselect.php?p=0&ui=443&mi=52&quer=1=1&ti=150&selectby=fotoID%20DESC&wpis= Odpowiedz Link Zgłoś
anmaja76 Re: AMC Airlines 04.06.09, 09:55 Lecialam 20 maja - fajny samolot, sporo miejsca na nogi:) Jedzenie ok, najbardziej spokojny lot jak do tej pory zero turbulencji i takich tam. Odpowiedz Link Zgłoś
wacha88 Re: AMC Airlines 04.06.09, 13:46 leciałem w tamtym roku super wszystko na czas jedzonko ok i przemiła obsługa zero stresu Odpowiedz Link Zgłoś
ap1803 Re: AMC Airlines 04.06.09, 13:53 fakt!!!!!!!!!!!!! zważywszy, że nie wielu przewoźników podaje posiłek i napoje flota w miarę nowa, w związku z czym i komfort lotu lepszy czyściutko, miło, obsługa pierwsza klasa śliczne stewardesy (napatrzcie się bo w Egipcie nie zobczycie tak "odkrytej" kobiety :D:D:D:D:D ) Odpowiedz Link Zgłoś
tufta75 Re: AMC Airlines 04.06.09, 14:29 Dziękuję za odzew,jestem już spokojniejsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mexicana.pl Re: AMC Airlines 04.06.09, 16:49 w zeszłym roku wypas nowe maszyny being 737 smaczne jedzonko no i ładna obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
gargutel Re: AMC Airlines 04.06.09, 20:01 Leciałem tymi liniami 22 maja do Hurghady i wracałem 29 maja. W obu lotach były to Boeningi 737-800. Samoloty były nowe, na fotelach, oparciach czy podłokietnikach nie widać było żadnych śladów zużycia. Obsługa miła i chętna do pomocy. Podano jeden posiłek składający się z dwóch bułeczek, kilku plasterków nawet zjadliwej wędliny i żółtego sera, masełka, serka topionego, dżemu, babeczka na deser, do wyboru cola, fanta lub sprite nalewane do kubeczków, później do wyboru herbata lub kawa. Start, przelot i lądowanie wzorcowe, przelot umilany wyświetlanymi na monitorach podstawowymi danymi o przelocie: mapka w różnych zbliżeniach, wysokość, prędkość, czas przelotu, czas do celu. Miejsca między rzędami foteli oczywiście nie za wiele ale zauważalnie więcej niż w starszych typach 737. W porównaniu np. do Centralwings, którymi leciałem do Hurghady we wrześniu zeszłego roku to AMC wypada naprawdę dobrze. Wylot tam i z powrotem bez opóźnień. Mam kilka zdjęć z wnętrza samolotu. Jeśli ktoś chciałby je obejżeć to proszę o info na maila gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: AMC Airlines 04.06.09, 20:05 Leciałam rok temu w wakacje. Dokładnie tak jak u mojego przedmówcy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
agama1971 Re: AMC Airlines 04.06.09, 20:17 Leciałam 01.05.wszystko tak jak w poprzednich postach. Mogę dodać, że lecąc do Egiptu puszczono film, dzieci patrząc na "Zorra" mniej stresowały się podróżą. Start i lądowanie bez jakiegokolwiek szarpania, łagodnie i płynnie. Obsługa bardzo miła.Posiłek w trakcie lotu, miłym zaskoczeniem(wcześniej o tym nie wiedzieliśmy-niby tak niewiele ale cieszy). Koleżanka leciała innymi liniami i nie miała tak miłych wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: AMC Airlines 04.06.09, 22:05 A mi zdarzyło się wylecieć z Polski liniami AMC 20 minut przed czasem :). Odpowiedz Link Zgłoś
cineo Re: AMC Airlines 04.06.09, 22:43 Też miałem przyjemność i polecam. W sumie same superlatywy :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_prostu_mama pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 08:31 Słuchajcie, a jaką wagę bagażu dopuszczają te linie - oczywiście na bilecie widnieje 20kg, ale jeśli chodzi o łączony bagaż - to ile, jeśli w ogóle dopuszczają taką możliwość? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ap1803 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 09:10 Info ze strony Itaki AMC Airlines (AMV) Egipska linia lotnicza założona w 1988 roku, posiada 6 samolotów, głównie są to samoloty typu Boeing 737-800. Bagaż: Waga bagażu przysługującego pasażerowi (w tym dzieci): 20 kg Waga bagażu przysługującego dzieciom poniżej 2 lat: 0 kg Bagaż podręczny Waga: 5 kg Wielkość: 55 x 40 x 20 cm Catering: Wliczony w cenę, posiłek standardowy serwowany w zależności od pory dnia (śniadanie, obiad, kolacja) Nadbagaż: W przypadku nadbagażu, waga bagażu na jednego pasażera nie może przekraczać 32 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 11:22 Wszystko się zgadza. Leciałam z nimi 2 lata temu. Wszystko super! Odpowiedz Link Zgłoś
perry2009 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 16:57 A ja miałem taką przyjemność: heflik.blogspot.com/2007/10/koniec-md-83-su-boy.html Miłych wspomnień czar :) Ale co ma być to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 17:40 O kurcze!!! Czy to było to awryjne lądowanie w Kairze? To było po moim locie więc leciałam spokojnie. Latasz dalej? Ja bym chyba miała traumę do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
best.mandarynka Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 17:45 lecialam rok temu,wszytko super.Samolot jest najbardziej bezpieczna forma transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
perry2009 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 21:09 To było w Turcji w Istanbule. Trauma jakaś jest, i w takich momentach jak teraz gdy jest kolejna katastrofa najgorsza jest świadomość tego co czuli Ci ludzie.... A latać latam, w przyszłym tygodniu też lecę. Życie toczy się dalej, a ja wychodzę z założenia, ze jak mam zginąć to i na prostej drodze coś mi się może stać. Odpowiedz Link Zgłoś
agaaa78 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 21:34 a jak to jest z tymi posiłkami? bo my lecimy też tymi liniami pod koniec czerwca i babka w biurze mówiła nam,że nie ma żadnego posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
hot_kacha Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 01.07.09, 12:31 Ja tez nie zostałam poinformowana o jedzeniu w biurze wiec sama się spytałam i oakzuje się, ze jedzenie będzie :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kah777 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 21:45 To jest racja, co ma być to będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga-ks Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 21:58 ja lece 26 czerwca tymi liniami i jest posilek w niektorych biurach osoby tam pracujace sa niedoinformowane Odpowiedz Link Zgłoś
agama1971 Re: pytanie o wagę bagażu - do wszystkich 05.06.09, 22:29 po_prostu_mama napisała: > Słuchajcie, a jaką wagę bagażu dopuszczają te linie - oczywiście na > bilecie widnieje 20kg, ale jeśli chodzi o łączony bagaż - to ile, > jeśli w ogóle dopuszczają taką możliwość? > Pozdrowienia Leciałam z dwójką dzieci bagaż łączony szt 4 -waga razem 58 kg. Bagaż podręczny-nikt go nie ważył i nie mierzył-miałam dość dużą torbę i nie miałam, żadnych problemów z tego tytułu. Doda, że niczego w bagażu mi nie uszkodzono, a w trosce o walizki zawinęłam je w folię stretchową(zabrałam w bagażu podręcznym do Egiptu i tam również tak je zabespieczyłam-walizki wróciły jak nowe-a często bywa różnie). Życzę miłego i bezpiecznego lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
monika-bab Re: AMC Airlines 27.06.09, 19:54 rewelacja! Selectours zmienił nam przewoźnika z Aureli na Amc i godziny wylotu skracając tym samym pobyt ale obsługa lotu do i z hurghady zrekompensowała tę zmianę podczas lotu jedzenie i napoje ciepłe i zimne śliczny i miły personel nowiutki samolot Odpowiedz Link Zgłoś
becik75 Re: AMC Airlines 27.06.09, 22:34 Same pozytywy, lecieliśmy w ubiegłym roku. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hot_kacha Re: AMC Airlines 01.07.09, 12:29 Witam Serdecznie wszystkich :) Ja lece do Hurghady 10 września o 12:45 z Katowic :) Jest ktoś kto jeszcze teżleci akurat wtedy na wczasy ? Osoby, które mają zdjęcia lub filmiki z tego Boeinga proszę o przesłanie jeśli będzie mozliwość na adres ha_ha_ha_hot@o2.pl Pozdrawiam wszystkich wczasowiczów :D Odpowiedz Link Zgłoś
tama97 Re: AMC Airlines 15.08.09, 09:12 29.07.09 lot Katowice-Sharm el Sheikh Planowana godzina odlotu 12:15, 40 minut opóźnienia. 12:55 wchodzimy na pokład i zaczynamy kołować do pasa. Obsługa naburmuszona, włączyli film z instrukcją (PO POLSKU !). Wystartowaliśmy. Lot spokojniutki, godzine przed lądowaniem przypomniało im się że trzeba rozdać napoje, zero posiłku. 16:10 czasu egipskiego, lądujemy. Lądowanie gładkie tylko bardzo ostre hamowanie. 12.08.09 lot Sharm el sheikh-Katowice Planowana godzina odlotu 19, odlot 20 Załoga miło przywitała pasażerów, film. Start spokojny. Niestety reszta lotu bardzo nie spokojna, bardzo trzęsło a pilot ciągle włączał i wyłączał lampkę zpięcia pasów... Jakoś dolecieliśmy. Lądowanie dziwne, patrzyłam przez okno i widziałam. Strasznie daleko na pasie usiadł, już myślałam że nie wychamuje.... ale udało się .. Ogólnie amc jest ok. Samoloty są czyste i zadbane , bez obaw ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: AMC Airlines 15.08.09, 21:43 leciało sie super - zaden z lotów nie był tak przyjemny Odpowiedz Link Zgłoś
filip146 Re: AMC Airlines 20.08.09, 13:03 Ja leciałam 4 sierpnia do Sharm. Lot spokojny w miłej atmosferze, z cateringiem, bez opóźnień. Samolot czyściutki, nawigacja nad fotelami przez całą drogę, dzięki czemu wiadomo nad jakim krajem przelatujemy. Sądząc po opiniach, to każdy ma inne doświadczenia. Zastanawia mnie tylko, jakie znaczenie ma to, czy obsługa się uśmiecha czy nie, albo czy będzie jedzenie (skoro to tylko 4h lotu i z głodu nikt nie umrze, a poza tym przecież zazwyczaj nie lubimy jedzenia samolotowego...). Wiadomo, że skoro wybraliśmy takie wczasy to dolecieć jakoś trzeba, a nad naszym losem to czuwa ktoś inny... Proponuję wypić kielicha i się wyluzować, albo zdrzemnąć zwyczajnie :)Nie ma się tu nad czym tak umartwiać i tak na pewne kwestie wpływu nie mamy, szkoda urlopu! Życzę tylu lądowań ile startów i udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: AMC Airlines 20.08.09, 15:37 podpisuje sie...moj pierwszy lot samolotem, bardzo spokojny, obsługa miła i pomocna, po 2 godzinach lotu smaczny poczestunek.. Odpowiedz Link Zgłoś
paula81729 Re: AMC Airlines 20.08.09, 15:58 Witam, ja też się dołączę :tymi liniami leciałam pierwszy raz zarówno jak i samolotem i doszłam do wniosku że jakbym leciała innymi liniami to nie wiem czy też sądziłabym że latanie jest suuuper ( wcześnie podróżowałam wyłącznie samochodem ). Jeśli chodzi o samolot to boeing 737 800 nowy, czysty, zadbany, wszystko jak należy. Posiłek był oczywiście i to ważne bo zanim dojechałam na lotnisko zanim odprawa 2 godz. potem jeszcze leciałam z KRK do Poznania tam tankowanie i dobieranie pasażerów to trwało. No a potem sam lot oczywiście 4 godziny no może nie całe. Nie ukrywam że byłam dość porządnie głodna. Obsługa miła, pomocna, nad głowami ekrany z monitorem lotu ( przydatne bo wiedziało się nad jakim państwem jesteśmy ) a do tego instrukcja zapinania pasów po polsku. Dane dotyczące godziny ile lotu jeszcze pozostało ile jest się nad ziemią km i stóp i takie tam inne, wrażenia bardzo pozytywne może z wyjątkiem siedzeń mi źle się siedziało, ale może dlatego że mam problemy z kręgosłupem. Dzisiaj kolejny lot z KRK do HRG liniami AMC Airlines pozdrawiam wczasowiczów:). Pozdrawiam PAULA -- "Podróże kształcą, ale tylko wykształconych" Odpowiedz Link Zgłoś
hot_kacha Re: AMC Airlines 31.08.09, 13:54 hej ! ja lece też doEgiptu tego samego dnia o tej samej godzinie ! Pozdrawiam Kasia z Jastrzebia !! Odpowiedz Link Zgłoś