jakub987 12.06.09, 23:59 Będziemy wdzięczni doświadczonym turystom za podpowiedź, co warto na własną rękę i gdzie zobaczyć w Hurghadzie. Będziemy mieszkali w starej części. Prosimy o konkretne informacje i namiary. Pozdrawiamy. Andrzej i Ania :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tess77 Re: atrakcje Hurghady 13.06.09, 17:06 Proponuję wybrać się na Mszę św. niedzielną, godz. 19.00, w kościele katolickim obrządku koptyjskiego przy St. Joseph's School niedaleko hotelu Ambasador Club, naprzeciwko lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub987 Re: atrakcje Hurghady 13.06.09, 18:52 Jestem wdzięczny za tę iście rewelacyjna wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: atrakcje Hurghady 13.06.09, 19:21 witam, gdzieś na forum przeleciala mi przed oczami informacja o nowym cenrtum handlowo - rozrywkowym w nowej częsci Hurghardy, ma tam byc min. tzw. kula w której dwie osoby "wystrzeliwane" są na kilkadziesięt metrów w górę, poklikaj to na pewno coś znajdziesz, a i jest jeszcze akwarium morskie, jak by Cię interesowało Odpowiedz Link Zgłoś
damian2323 Re: atrakcje Hurghady 13.06.09, 22:00 gdzieś w okolicy szpitala, popytac to sie znajdzie. i jeszcze troche info na tej stronie: travel.mapsofworld.com/egypt/hurghada-tourist-attractions/aquarium.html miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
asia_sloneczko3 do damian 19.06.09, 07:46 To centrum jeszcze nie jest skończone, od rezydentek wiem że mogą go nawet do końca sierpnia nie skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
fatmamustafa Re: atrakcje Hurghady 19.06.09, 22:54 To nie centrum handlowe tylko MARINA, a ta tzw. kula to rakieta bungee. BULWAR HURHGADA MARINA to moje ulubione miejsce w Hurghadzie. Znajduje się w dzielnicy Sakkala, w okolicach ronada z syrenka. Zostal otwarty w lipcu 2008 r. Jest to obecnie jedno z najlaniejszych miejsc w centrum miasta. Na terenie bulwaru znajduja sie: klub nocny HED KANDI BEACH BAR, RAKIETA BUNGEE, wyrzucajaca smialkow w gore na wysokosc 55m, 15 restauracji i ponad 100 sklepow. Marina ma swoj specyficzny klimat i wyglada ciekawie zarowno w dzien jak i w nocy. Na uwage zasluguja stylowe kawiarenki i luksusowe jachty. Jest to wymarzone miejsce na popoludniowe jak i wieczorne spacery. Marina jest czynna od godz. 11 do godz. 2 w nocy. Warto sie tam wybrac! Odpowiedz Link Zgłoś
wylenialy_wielblad Re: atrakcje Hurghady 19.06.09, 10:30 Polecam bardzo prosty sposób. Udać się do pobliskiej księgarni i nabyć dabry przewodnik po Egipcie. Tam z pewnością znajdziesz plan miasta i ciekawe opisy miejsc, które możesz odwiedzić. A nawet co jest wskazane do zobaczenia! W ostateczności trzeba posnurfować w internecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monikawet Re: atrakcje Hurghady 19.06.09, 10:39 Jeśli będziesz w starej Hurghadzie to polecam spacerek na bazar(suk).Można kupić po okazyjnej cenie świeże przyprawy,olejki,herbatę....Niesamowity smak,aromat.Fajnym miejscem jest publiczna plaża.Zaciszna,spokojna.Można wybrać się wieczorkiem,popalić sziszę.Miło. I tak jak przy większości hoteli w centrum można wybrać się na łódkę ze szklanym dnem,czy całodniową wycieczkę jachtem(warto kupić w miejscowych biurach:taniej ,a ten sam komfort). A dla potrzebujących atrakcji: zawsze można jechać taxi do Sakkali-do zgiełku i szumu...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: atrakcje Hurghady 20.06.09, 12:28 co do bazaru to naprawdę warto połazić, szczególnie wieczorem mozna poczuć trochę arabskiej atmosfery jeżeli będziecie po raz pierwszy to możecie się tam czuc trochę nieswojo, ale nie ma się czego obawiać jest bezpiecznie !!! w cetrum suku niedaleko budynku policji turystycznej jest palarnia kawy nie jestem kawoszem ale zawsze tam się skuszę na kawę - pychota co doherbaty to powszechnym się stało serwowanie karkade z woreczków - profanacja!!!!! prawdziwą można na pewno wypić w Aladdinie w szyszarni miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś