Dodaj do ulubionych

Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowych

23.07.09, 10:16
Hej,podzielcie się,jesli taką macie,wiedzą nt. cen wycieczek z
hotelowych centrow nurkowych w Marsa Alam - np. do zatoki abu
dabbab, czy do dolphin house - z jakiego hotelu. przyda się,jak
sądze,wielu osobom,bo w tym roku Polska lata na Marsa:) dzieki!
Obserwuj wątek
    • majamichalska Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 24.07.09, 15:19

czy naprawde nikt nie byl na zadnej wyprawie nurkowo-snoorkowej
      innej niż kupiona u rezydenta? podbijam
      • orija Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 24.07.09, 16:09
        Tam zupełnie nie ma konkurencji dla rezydentów. To nie Hurgada. Z polskiej szkoły nurkowej Avalon Divers delphin hous 80$ a ceny nurkownia i snurkowania można sprawdzić na ich str. internetowej. Polecam bazę nurkową Juniora.
        • majamichalska Re: 27.07.09, 12:13
          dzieki za odp! tak-wiem, to nie hurghada,czy sharm.stąd pytanie,bo
          wiem,ze kazdy hotel tam ma wlasne centrum nurkowe (co mozna
          przeczytac i obejrzec na www) + pare przy campingach dla nurków.
          wpisujcie co wiecie! pozd
          • sliping Re: 30.07.09, 22:53
            włoskie centrum nurkowe przy HolidayBeach:
            dolphin house 56USD cały dzień, sprzęt, lunch, napoje, 2-3 rafy
            abu dabab 25usd, pół dnia, napoje, sprzęt, snurkowanie z brzegu
            dzieci 1/2ceny
            wiadomości sprzed tygodnia
            pozdrawiam,
            sp
            • majamichalska serdeczne dzięki 31.07.09, 09:52
              i jeszcze cos - czy z tych centrów sa organizowane safari/wycieczki
              nurkowo-snurkowe dalej na poludnie-okolice berenice? jesli ktos byl
              lub zna realne ceny,proszę o uzupelnienie wątku,dzięki
              • trevally Re: serdeczne dzięki 31.07.09, 10:13
                Okay, widzę że sporo tu niejasności ;-)

Otóż, nic nie załatwiaj przez rezydenta, ani z reguły nie przez
                centrum przy Twoim hotelu. Ceny w centrach przy hotelach (np.
                włoskim centrum nurkowym przy Sol Y Mar Abbu Dabbab czy niemieckim
                przy Brayka Bay) są z kosmosu, a jakość usług szczerze mówiąc nie
                najlepsza (szczególnie we włoskich centrach, potrafia się spóźniać i
                godzinę, nie widząc problemu że czekasz na nich od bladego świtu).

Zamiast tego, sprawdź oferty ze stron internetowych kilku baz w tym
                rejonie, działających niezależnie lub przy małych hotelach dla
                nurków a nie przy turystycznych molochach, na przykład:

polska Alavon Divers www.avalondivers.com/site.php

polska 3Will www.3will.eu/3will.htm

baza Orca www.orca-diveclub-
                abudabab.com/english/divecenter.php

baza Emperor Divers www.emperordivers.com/marsa_center.php

Możesz posłać do nich maila z opisem co Cie interesuje, odeślą
                cennik / ofertę.

• majamichalska Re: 31.07.09, 10:48
                  3 z nich znalam.dzięki za resztę! chcialam porownania wlasnie z
                  centrami z hoteli.co do standardu-to czytam i słucham:)moze zdarzają
                  sie wyjatki.przez rezydenta nigdy nic nie zalatwiam,stad pytanie:)
                  pozd
                • dm_marsa_alam_tomasz Re: serdeczne dzięki 19.01.10, 14:40
                  Ja wlasnie wrocilem po rocznym pobycie w bazue AvalonDivers,wiec
                  sluze pomoca:) Tomasz
        • ewanaleczow [...] 15.01.10, 15:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 15.01.10, 16:04
            A może coś konkretniej zamiast publicznie (i jak Ci sie wydaje anonimowo)rzucać
            oszczerstwami, niuniu? Zwłaszcza z tą "utratą życia" nieomal? SKoro - jak
            twierdzisz - "świetnie pływasz" i "nurkujesz" to bardzo np. jestem ciekawa,
            gdzie i dlaczego był Ci potrzebny kapok i z jakiej okazji jakoby zakomunikowano
            Ci że utopienie się to twoja sprawa...??? Już widzę jak Junior lub Essam
            powiedzieli coś takiego - piękna konfabulacja. Szkoda tylko, że nie zdajesz
            sobie sprawy, że w internecie nie jesteś anonimowa a oszczerstwo może być karalne.

Primo, każdy nurek podpisuje oświadczenie (ustandaryzowane, PADI-owskie, więc
            nie jest to wymysł Avalonu, takie sa standardy:
            www.tourclub.pl/download/druki/39.pdf) o zwolnieniu bazy od
            odpowiedzialności i nie jest to zadne oszustwo jak to szumnie określasz. Po
            wtóre, decydując się na wypad z BAZĄ NURKOWĄ, nie spodziewaj się, że ktoś będzie
            niańczył przypadkowego snurka jako osoby towarzyszącej - akurat staff bazy nie
            jest po to żeby pilnowac snurków czy zapewniac im kapoki (btw. np. na Samadai
            nikt cie nawet do zodiaka nie wpuści bez kapoka). Staff bazy to nie są
            "opiekunowie", tylko instruktorzy, którzy mają na dany dzień określony (bywa że
            bardzo napięty) program do wykonania z NURKAMI (kursanci na różnych poziomach,
            intra, rekreacja). Jeśli spodziewałaś się czegoś innego, szczególnie niańki czy
            ratownika w wodzie dla snurka, to sorry, chyba pomyliłaś adresy. Zwłaszcza
            wybierając się na snurki w styczniu. Ale nie uprawnia Cię to bynajmniej do
            wypisywania oszczerstw.
            • ewanaleczow Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 13:14
              Nie wiem jaki masz cel bronić tych ludzi(chyba,że jesteś
              pracownikiem Avalonu).Poza tym nikt nie będzie robił sobie darmowych
              wycieczek za moje pieniądze dla znajomych pracowników
              Avalonu.Uczestników wycieczki,którzy zapłcili kasę rezydentowi było
              9osób,a na zodiaka wsiadło 23.Ciekawa jestem skąd się wzięły?Kolejna
              sprawa w opisie wycieczki nie było mowy o nurkowaniu tyklko o
              Snurkowaniu,dziwne więc,że nagle na zodiaku znajduje się 14 nurków z
              których każdy się świetnie zna i mówią do siebie przezwiskami(czyżby
              kojejny przypadek?)Jeśli chodzi o regulamin to nikt nam nic nie
              powiedział,żadnych ankiet nie wypełnialiśmy nikt nas nie liczył.Ja
              nie szukam niańki,ani prywatnego instruktora,poprostu wiem jak tego
              typu wyjazdy wyglądają w innych częściach Egiptu..........
              • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 13:52
                Skąd? Z wyjazdów w Avalonie można korzystać bez pośrednictwa rezydenta. Bo maja
                swoje telefony i stronkę internetowa i można z nimi skontaktować się
                bezpośrednio. Proste? I tą drogą pojawia się spora liczba osób, nurkujących
                zwłaszcza, bo znają wiedzą, polecono im itd. Sama tak trafiłam do tej bazy. Za
                własne pieniądze. Nie bój się niuniu, nikomu niczego nie fundujesz, każdy płaci
                za siebie.

Jeśli coś ci się nie zgadza z opisem wycieczki to zgłoś się do rezydenta Itaki,
                u którego kupowałaś wycieczkę. To, że rezydent nie dopowiedział, że na Samadai
                płynie ŁÓDŹ zarówno z nurkami jak i snurkami, to chyba raczej problem
                niedopowiedzenia rezydenta, a nie wykonawcy... Ale cóż, ja się nie znam....

Tak, widzisz nurasy to takie dziwne stworzenia, że zazwyczaj "braci po
                zainteresowaniach" szybko oswajają, przechodzą na "ty" lub na pseudonimy i
                szybko się ze sobą zaprzyjaźniają, a czasem bywa tak, że spotykają się ze
                "starymi znajomymi" na danym nurkowisku. I co z tego? Dla poprawy twojego
                samopoczucia mają się zachowywać inaczej?

Aha, czyli ty wielki wspaniały "pływak i nurek", to po prostu słabo pływający
                chlapacz, który właśnie nic nie wypełniał, bo nie musiał.

Powtórzę pytanie - w jakich okolicznościach o mało nie "zapłaciłaś życiem" i
                gdzie ci tego kapoka nie dali? Na pewno nie na Samadai, bo - powtórzę - na
                lagunie na rafie do zodiaka i potem do wody bez kapoka nie wejdziesz. A jeśli
                miałaś problem z droga pomiędzy pirsem na nabrzeżu a łódka no to ja przepraszam,
                ale to chyba ty masz jakiś głębszy problem. O matko, no i nie policzyli was,
                straszne...

2 tygodnie temu wróciłam z Marsa, więc wiem jaka aktualnie panuje aura, jak
                oddziaływają wiatry i pitolenie o fali, topieniu się itd. to sobie możesz w buty
                wsadzić - żenująca konfabulacja. Na Samadai byłam konkretnie w Sylwestra.

Nie, nie pracuję dla Avalonu (jakie to typowe - ktokolwiek w podobnych
                okolicznościach odezwie się pozytywnie, więcej poprosi o konkrety to od razu
                jest "pracownikiem"... Dżinu, zatrudnicie mnie albo Quinna ;-))) ooops,
                przepraszam mówię przezwiskami), prowadzę własną firmę w Warszawie (prawniczą,
                więc nie straszę cię, pisze o faktach i o tym jak prawo może postrzegać i
                oceniać to co nawpisywałaś - tyle i tylko tyle).
                • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:08

No i co ja mam tu dopisac?:))))
                  Jedynie tyle ze to ja jestem ten Dżinu:).A i moze jeszcze jedno
                  pytanie do osoby szkalujace dobre imie Avalon,czy laskawa POani byla
                  na meetingu(jest to spotkanie z rezydentem po przylocie),wlasnie na
                  meetengu zawsze jest ktos z bazy nurkowej i mowi co i jak,a w
                  szczegolnosci zachowanie w wodzie w morzu czerwonym:)BHP jest na
                  polapie maksymalnym:).Zasada jest prosta,ZADNA BAZA NURKOWA NIE CHCE
                  MIEC NA SWOIM KONCIE ZADNEGO CZARNEGO PASKA NA SWOIM LOGO.
                  Tomasz z Marsa Alam:)
                  • ewanaleczow [...] 19.01.10, 15:29
                    • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:45
                      eee, przecież Junior bezwzględnie ani kropli do ust nie bierze... To co ty
                      wypisujesz kobieto jest wytworem twojej chorej wyobraźni.
                      • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:49

Miriam no mowie przeto ze to jakas kobiecina co dorabia sobie teorie
                        do kazdego slowa,:) nie no tu nie ma z kim pisac.Mowie ze
                        niespelnione marzenia :) znalezc sie w wielkich oliwkowych rekach
                        ratowana z opreski.To chyba jakas wersja Otella z Samadaja w kolorze
                        bezowym sie pannie marzyla:)
                        • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:52
                          myślisz, że marzyły jej się spazmy pod wodą (przepraszam, takie skojarzenie, nie
                          mogłam się powstrzymac, hihihi), w towarzystwie delfinów i lokalnego Omara
                          Shariffa ;-)???? to by wiele tłumaczyło...
                          • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:55
                            Tak mi to wyglada,ze to nie ten rejon Egiptu:) bo tu jakos oliwkowi
                            wielcy mezczyzni nie ratuja biednych balasek z opresji:)
                            Lub jakies inklinacje w "stusunku" to delfinow?wszak to ssaki:)
                            buhahhaha
                        • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 20.01.10, 09:49
                          No i jak widzimy moderatorzy nawet tych oszczerstw i pomowien nie
                          wytrzymali i usuneli laskawej Pani wpisy. na forach trzeba podawac
                          prawde droga Pani:)
                    • quinnmallory Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 18:17
                      Junior na bani?!Ha, ha oraz ha!Weź zmień lekarza,bo ten cię okłamuje. Lub w najbliższej pasmanterii kup metr gumy i strzel se w czoło na otrzeźwienie. Miri,Tom,skończcie tę dyskusję z mitomanką. Ja z Avalonem przeżyłem najpiękniejsze chwile pod wodą i jakoś zagrożenia dla mego życia nie zauważyłem.Panna chlapacz chyba jeszcze nie miała okazji nurkować z makaronami.Ci to mają dopiero lajta włączonego :)
              • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 14:58

Droga Pani,z tego co Pani pisze to niekompetencja i brak wiedzy na
                temat pobytu w Egip[cie jest wielka.Za Pani 80 dolarow nie plywali
                wszyscy a jedynie Pani osoba.Na Samadaju czy to jest nurek czy
                kolega to musi byc wykupiony bilet do poarku narodowego bo Samadaj
                jest wlasnie takim parkiem.Po za tym Baza nurkowa AvalonDivers
                osrganizuje tego typu wycieczki dla biura turystycznego z ktorego
                Pani byla,nie jest to lodz prywatna tego biura a wynajmuje ja baza
                nurkowa.jesli sa miejsca a lodz jest rejestrowana na pewna ilosc
                osob to by mialo to rece i nogi dorzuca sie nurkow,ktorzy nie
                koliduja ze snurkowaniem, poniewaz nurkom w strefe B NIE WOLNO
                WPLYWAC.Nie jest prawda to ze kazdy kto chce skorzystac z kapieli w
                morzu czerwonym ma obowiazek zakladania kapoka.Prosze nie
                wyolbrzymiac problemu bo podane fakty sa nieprawdziwe! Jesli jest
                Pani po prawie to cos co nie ma miejsca i nie jest prawda jest
                POMOWIENIEM!. nikt za szanownej Pani pieniadze nie plywa na
                lodzi,nikt nie robi kumplom prezentow w ysokosci 80 dolarow.Ekonomia
                rowniez obowiazuje w Egipcie jak i na calym swiecie:)
                Pozdrawiam Tomasz
              • krissi Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 26.01.10, 01:21
                kobieto co Ty piszesz ???!!!! Avalon jest świetny a junior najlepszy.
                Zresztą oni wszyscy są wspaniali i bardzo dbający o wycieczkowiczów.
                Wpłaciło 9 osób a w zodiaku było 23 !!!!! No tak, pewnie kobieto
                myslisz, że byliście w Marsa sami i jedyni !!!! W innych hotelach to
                juz nikogo??? To są wyprawy dostepne i dla innych i też wplacili.
                Wiele osob jeżdzi tam nie jeden raz i jesteśmy wszyscy po imieniu.
                Ale z paniusią to na Ty nie przejdziemy.
                Brawo miriam i dzieki.
              • ijurym do ewyznaleczowa 29.01.10, 17:00
                Sorry ewo..., ale po lekturze Twoich wpisów mam wrażenie, że nosisz głowę tylko po to, żeby Ci się woda do środka nie wlewała jak pada deszcz- (no... teraz to żeby śniegu nie napadało)!!!

Byłam we wrześniu w Marsa, zaliczyliśmy kilka wycieczek snurkowo- nurkowych (i nie tylko- polecam Shalateen) z Avalonem i widziałam jak wygląda organizacja. Nie będę powtarzała tego co pisze Miriam, Tomek czy inni, ale mają rację i podpisuję się pod tym. Kwestia bezpieczeństwa jest na najwyższym poziomie.

Dla kontrastu polecam Ci wyjazd do Hurghady, gdzie takie wycieczki nastawione są na masówkę i sama byłam świadkiem tego, jak 2 nurków zostało w wodzie, bo ich statek odpłynął i gdyby nie to, że nasza łajba ociągała się z odpłynięciem z rafy, to pewnie zostaliby na morzu całą noc. Nie wspomnę też o tym, że instruktor schodził pod wodę z dwiema osobami, które po raz pierwszy robiły intro. Przy drugim zejściu mój facet obawiał się o to czy mu powietrza wystarczy i po prostu sam wrócił na łajbę- to jest dopiero bezpieczeństwo!!!
                I Ty piszesz, że wiesz jak wyglądają takie wycieczki w innych częściach Egiptu- padnę ze śmiechu:))))

Druga sprawa- to co Ty nie wiesz, że jak wchodzisz do morza, to możesz się utopić? Trzeba Ci to tłumaczyć jak "Lejzor krowie"? Brakuje wyobraźni czy jak?

Kobieto- następnym razem gdziekolwiek będziesz wyjeżdżała, to pakuj kapok ( czy jest to obowiązkowe czy nie- dla własnego bezpieczeństwa), wynajmuj prywatnie zodiaka, zabieraj prywatnego instruktora i nie będziesz miała do nikogo pretensji, a nie na forum obrabiasz tyłki ludziom, którzy naprawdę wiedzą co robią i robią to fachowo i bezpiecznie.

To wszystko, co miałam Ci do przekazania i w myśl powiedzenia- "nie dyskutuj z głupcem. Ściągnie Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"- dyskutowała nie będę, bo jest to bezcelowe.

Tomek a Ciebie, Juniora i resztę ekipy pozdrawiamy:)
                Anka (ta najwięcej snurkująca i nurkująca:)) i Jacek- z tej duuużej grupy z Fantazji:)

P.S.
                I tak do wiadomości ewo...- nie jestem ani pracownikiem, ani matką, żoną czy kochanką (nie wiem, co tam sobie jeszcze wymyślisz) nikogo z Avalon Divers. Jestem po prostu osobą, która korzystała z organizowanych przez nich wycieczek i cieszę się, że tak dobrze trafiłam:)
            • ewanaleczow Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 13:24
              Proszę mnie nie straszyć sankcjami karnymi,ponieważ skończyłam prawo
              i wiem co komu i za co grozi,a za nie przestrzeganie regulaminu i
              wszelkich umów,prawo przewiduję odpowiednie sankcje.......łącznie z
              zabraniem licencji i zakazem wykonywania zawodu dla takich
              osób.Jeszcze raz powtarzam nikt nie będzie robił darmowych wycieczek
              dla swoich kumpli za moje pieniądze,a jeśli chodzi o kapoki to bez
              względu na to jak kto pływa powinien zejść do wody OBOWIĄZKOWO W
              KAPOKU.
              • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 13:55
                a jeśli chodzi o kapoki to bez względu na to jak kto pływa powinien zejść do
                wody OBOWIĄZKOWO W KAPOKU.

Przepraszam, spytam krótko - z choinki się urwałaś czy jeszcze odczuwasz skutki
                all inclusive????

Aha, co do pytania o cel "bronienia Avalonu": zwykła elementarna uczciwość. W
                odróżnieniu od Ciebie i twoich kalumnii.
              • lechu_mm Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 28.04.10, 16:01
                to jak ja bede chcial nurkowac to tez musze kapok zalozyc? :))
                no i pewnie balastu nie wolno zakladac, co?
                • wojtek37k Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 28.04.10, 18:40
                  lechu_mm :-) "pani" ewa pisała o snurowaniu , czyli nurkowaniu
                  powierzchniowym i tego dotyczyła uwaga o obowiązku zakładania kapoku
                  Pewnie wcale nie starałeś się być złośliwy , tylko niezauważyłeś
                  tego , bo wypowiedzi "Pani" ewy jako "zgodne" z regulaminem forum
                  zostały powycinane przez admina
            • ewanaleczow Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 14:04
              Jeśli chodzi o utratę życia,to oczywiście nie powiedział tak nikt z
              tamtąd tylko człowiek z centrum nurkowego Avalon z Warszawy jakiś
              pan Michał,na sytuację którą mu opisałam powiedział:"Przecież nikt
              się jeszcze nie utopił,a jak się utopi to tylko przez własną
              głupotę",a regulamin imprezy był przedstawiany.Ja powiedziałm,że o
              żadnym regulaminie nikt nam nic nie mówił(chyba,że po arabsku),a on
              na to"po arabsku też mogła pani zrozumieć")Takich wypowiedzi było
              więcej CO WY NA TO?
              • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 14:56
                W Warszawie nie ma centrum nurkowego Avalon (podpowiem, centrum nurkowe nazywa
                się zupełnie inaczej, zaczyna się na "e"), najpierw więc jeśli już upewnij się z
                kim miałaś do czynienia i odpowiednio adresuj "sęki". Ja się domyślam o kogo
                chodzi i dalej twierdzę, że to ty masz problem i konfabulujesz. Bo ów "jakiś pan
                Michał" nie jest idiotą wbrew temu, jak go usiłujesz przedstawić.
                • ewanaleczow [...] 19.01.10, 15:24
                  • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:35
                    Po pierwsze nie wrzeszcz, bo póki co to ty celujesz w publicznym aroganckim i
                    prostackim reagowaniu na prośby o konkrety i zaprzestanie konfabulacji. Musisz
                    wiedzieć z kim masz do czynienia, żeby prawidłowo adresować swoje pretensje
                    (wydumane zresztą). Podobno jesteś prawnikiem, a na razie to pokazujesz
                    kompletną ignorancję.
                    • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:44

Miriam witaj sloneczko:) piekne foteczki nacykalas:)masz mnie tam
                      gdzies to na maila poprosze:) ogromne buziaki.a po tym jak panna
                      napisala ze Junior byl na meetingu nawalony to normalnie odpadlem od
                      tej sciany:)
                      • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:48
                        a ja pod biurko u klienta... wyślę wieczorkiem.
                        • wojtek37k Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 17:23
                          orzesz ..... dyskusyja się rozwija :-)
                          zaczynam być wiernym czytelnikiem
                • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 15:38
                  mała errata, domena jest na "e".
          • quinnmallory Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 16.01.10, 22:24
            Nurkowałem z Avalonem i było zawodowo, więc Ewo albo pomyliłaś bazy, albo śmigaj
            do brodzika i tam znajdziesz bezpieczną przystań.
          • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 10:53
            No Ewo:)grubo moja Panno pojechalas:)Tomasz pisze,z Bazy
            AvalonDivers.Moza jasniej opiszesz co Ci sie stalo?moze Islam lub
            inny Egipcjanin nie spelnil Twoich oczekiwan.Piszesz o wysokiej
            fali...chyba ratunku chcialas a tu nikt sie nie rzucil by Cie
            ratowac.Moze liczylas na jakis indywidualny ratunek?
            zawiedziona jestes...jak mi przykro.Wybacz ze nie bede sie tu korzyl
            przed Toba aler to co napisalas nie pozwala mi na to.Kazdy klient
            jest wazny dal nas a jesli ktos chce dostac DM indywidualnie tylko
            dla siebie to jest taka opcja ale niestety za prywatnosc sa
            dodatkowe koszty i uslugi DM sa jedynie w zakresie nurkowania i
            snorklowani...:) pozdrawiam Tomasz Piwowarski
            Jak widzisz nie wstydze sie swojego nazwiska
            • ewanaleczow Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 13:46
              Nie życzę sobie tego typu tekstów,o nie spełnieniu itp....Ja
              poprostu chciałam ostrzec innych ludzi w trosce i wspólne dobro,żeby
              w przyszłości nikomu nic się nie stało.Po słowach które przeczytałm
              o tym,że nikt nie rzucił się do wody,żeby mnie ratowć utwierdziłam
              sie w stwierdzeniu,że ludzkie życie dla was(bo pewnie jesteś jednym
              z nich)nic nie znaczy.Mimo to Nie życzę panu,żeby kiedykolwiek
              przeżył pan taki koszmar jak ja.Dzięki temu,że mam dużo znajomych w
              środkach masowego przekazu sprawę postaram się nagłośnić,żeby tego
              typu sytuację nie miały już nigdy miejsca.ńiektóre osoby nie powinny
              pracować z ludźmi.....
              • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 14:36
                Dokladnie to z Pani wypowiedzie nie wiadomo co sie stalo,zapewniam
                ze odpowiedzialnosc za ludzkie zycie jest ogromna,mamy oko na
                kazdego czy to pod jak i nad woda. Generalnie na Samadaju nie ma fal
                takich by byl problem z plywaniem tam i ogladaniem delfonow czy
                raf,przepisy lokalne nakazuja plywanie w kapokach,jest tam straznik
                na miejscu i nie ma mozliwosci by ktokolwiek bez kapoka opuscil
                ktora kolwiek lodz ktora znajduje sie na terenie Parku Samadaj
                (Dolphin Hause)
                Wydaja mi sie wyolbrzymione relacje Laskawej Pani.
                Pozdrawiam Tomasz,nazwisko j/w
                • ap1803 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 18:07
                  ale się gorąco zrobiło....
                  rozumiem kochani wasze wzburzenie, we mnie tez lekko wszystko zawrzało
                  ze zdumieniem czytam wypowiedzi TEJ pani, we wrześniu byłam na nurach z AVALON,
                  mój 12 letni syn nurkował z Tomkiem ja z Januszem i nie mam ŻADNYCH, ale to
                  absolutnie ŻADNYCH zastrzeżeń co do jakości świadczonych usług przez tą bazę,
                  nawet przez moment nie mieliśmy wątpliwości, że może się nam coś złego,
                  niebezpiecznego przytrafić. Pełne zaufanie!!!! To nie są przypadkowi ludzie, to
                  specjaliści, wszystko co robią, robią z pasją... wystarczy ich posłuchać. A tak
                  na marginesie Tomku gorąco Cię pozdrawiamy (Ania i Wojtek) Tak w ogóle mamy
                  kilka zdjęć na których jesteś :D:D:D gdybyś chciał z chęcią Ci je prześlę!
                  • dm_marsa_alam_tomasz Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 19.01.10, 21:48

:)Senkju senkjuuuuuuu:)za uznanie:) i bede wdzieczny za zdjecia:)
                    zawsze mile widziane. podaje maila bo sie nie boje:) piwowarski@wp.pl
                    Pozdrawiam serdecznie:)
      • miriam_73 Re: Marsa Alam-fakultety z centrów nurk.-hotelowy 15.01.10, 16:08
        Maju, odpowiadając na Twoje pytanie (przepraszam najpierw musiałam odpowiedzieć
        na te niedorzecnzości tej panny z Puław):
        jeździłam spoza hotelu, konkretnie z avalończykami:
        Samadai 55 Euro
        ABu Dabbab - w cenie dnia nurkowego
    • miriam_73 parę marsjańskich pejzaży na zachętę 17.01.10, 22:24
      travel.webshots.com/album/576365659lAjdDE
      travel.webshots.com/album/576367013JTKgpO
      • wojtek37k Re: parę marsjańskich pejzaży na zachętę 17.01.10, 22:44
        ...... hihihihi ...... miriam z takiej strony to Cię czytam po raz
        pierwszy .

Pozdrawiam Wojtek
        • miriam_73 Re: parę marsjańskich pejzaży na zachętę 17.01.10, 22:54
          Wiesz Wojtku, przesada ma swoje granice. Zwłaszcza jak zakrawa na oszczerstwo. I
          w stosunku do ludzi których znam, cenie i szanuję.

Pozdrawiam, kiedy na nurki i dokąd tym razem się wybieracie?
          • wojtek37k Re: parę marsjańskich pejzaży na zachętę 18.01.10, 10:42
            miriam już odliczam , zostało 9 dni , 27 stycznia lecę z żoną do
            Tajlandii , będę w okolicy Krabi i Ko Phi Phi - pobyt indywidualny ,
            na przełomie stycznia i lutego są tam miejsca gdzie łatwiej spotkać
            rekiny wielorybie i manty więc robię sobie nadzieję ...... ,
            generalnie to główny cel wyjazdu , więc przez BKK tylko przelotem i
            od razu do nurkowego raju - skręcony jestem , co mam zrobić :-)
            • miriam_73 Re: parę marsjańskich pejzaży na zachętę 18.01.10, 15:23
              aua, no to życzę duuuuużej ryby.
    • aga-foto Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 22.01.10, 14:57
      Ewa, niektore Twoje posty sa usuniete, (calego watku nie czytalam)
      ale z tego co udalo mi sie wyczytac, to popieram, ze kapoki do
      snorkeling powinny byc obowiazkowe i zaloga powinna dostarczyc. Ja
      jezdze wszedzie ze swoim, ale przewaznie sa na kazdej lodzi. Sa
      wyprawy laczone nurkowanie i snorkeling i jest przewodnik dla
      snurkujacych. Osobiscie wole bez, ale jak regulamin, to niestety
      nalezy sie przystosowac. Napisz w skrocie o co jest ten caly szum.
      • miriam_73 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 22.01.10, 16:22
        Skoro tak czytasz uważnie to zwróć uwagę na to co wielokrotnie było napisane (i
        nie zostało - w odróżnieniu od bredni Ewy - wykasowane), że na Samadai, czyli
        tam , gdzie rzekomo Ewa o mało co nie zapłaciła życiem za pływanie, kapoki do
        snorkelingu SĄ OBOWIĄZKOWE i NIKT bez kapoka w wodzie się nie znajdzie (więcej -
        nie wsiądzie do zodiaka, który "podwozi" do strefy dla snorklerów). I nie zależy
        to od obsługi łodzi, lecz od przepisów obowiązujących na Samadai w tym zakresie.
        Jest to tym istotniejsze, że ta kłamczucha ostatecznie nie odpowiedziała na
        zasadnicze zadane jej pytanie - co się dokładnie stało, gdzie i w jakich
        okolicznościach i o co jej tak naprawdę chodziło. Pojawiły się z jej strony
        tylko inwektywy i oszczerstwa pod adresem ludzi z bazy. Zero konkretów.

Kapoki na snorkeling, jako zasada, nigdzie nie są (na całe szczęście) i nie nie
        powinny być obowiązkowe (a właściwie, to niby dlaczego powinny???), kompletna
        bzdura. W Polsce w jeziorze czy nad Bałtykiem też pływasz na mus zawsze w
        kapoku???? W Chorwacji? W Grecji? W Hiszpanii? Gdziekolwiek indziej????

Druga sprawa - jak ktoś potrzebuje kapoka - zarówno w bazie Avalon jak i na
        łodzi, z których korzysta baza kapoki ZAWSZE są i można o nie poprosić,
        skorzystać dopasować, zabrać ze sobą.
        • aga-foto Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 22.01.10, 17:11
          Miriam, nie, nie czytalam uwaznie i tak naprawde , co wczesniej
          zaznaczylam, nie wiem o co tak naprawde chodzi. Dawno juz na tym
          forum nie bylam.
          Zabralam glos, poniewaz bedac w Egipcie na snorkeling (wycieczka),
          cala grupa zostala zawrocona przez pewna 'paniusie' poniewaz nie
          miala juz sily plynac, oczywiscie byla bez kamizelki, jak zreszta
          cala grupa. Ja zostalam, czym narazilam sie przewodnikowi.
          Od tej pory jestem ZA kamizelkami bezpieczenstwa. Ostatnio bylam w
          Meksyku, wszystkie snorkelinkowe wycieczki obowiazkowo musialy miec
          kapoki.
          Widocznie przeczytalam niewlasciwy post, wiele jej postow zostalo
          wycietych, moge sie tylko domyslac dlaczego :)

forum.gazeta.pl/forum/w,622,98176774,105922059,Re_Marsa_Alam_fakultety_z_centrow_nurk_hotelowy.html

...a na ten ewy post odpowiedzialam

Ps. miriam, przepieknie uchwycilas eagle-ray
          • arkac123 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 22.01.10, 17:19
            aga-foto napisała:

Zabralam glos, poniewaz bedac w Egipcie na snorkeling (wycieczka),
            > cala grupa zostala zawrocona przez pewna 'paniusie' poniewaz nie
            > miala juz sily plynac, oczywiscie byla bez kamizelki.

Nie uważam, aby w tym przypadku kamizelka w czymkolwiek pomogła - "paniusia" była po prostu zmęczona, a to nie przecież nie zależy od tego, czy ma kamizelkę, czy nie;).
        • ewanaleczow [...] 25.01.10, 19:52
    • ewanaleczow Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 25.01.10, 20:49
      Z LUDZMI TWOJEGO POKROJU INACZEJ ROZMAWIAĆ SIĘ NIE DA.
      • miriam_73 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 25.01.10, 21:24
        Niby jakiego? Obiektywnych i bazujących na rzeczywistym doświadczeniu a nie
        uskuteczniających rozróby internetowe gdzie - jak ci się wydaje - jesteś
        anonimowa i możesz rzucać bezpodstawne oskarżenia?

Idź się leczyć (na nogi - na głowę ewidentnie za późno).
      • hrderduch Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 25.01.10, 21:31
        ewanaleczow napisała:

> Z LUDZMI TWOJEGO POKROJU INACZEJ ROZMAWIAĆ SIĘ NIE DA.

Nie zdajesz sobie sprawy kogo obrażasz, a o pokroju to...
        Kolega QM jest dyrektorem w bardzo poważnej firmie medialnej, jednej z trzech
        najwiekszych w Polsce, Miriam zaś... lepiej żebys się nie przekonała...
        Obrażać prawnika na zdrowie nie wychodzi, na kieszen też nie.
      • timeshock Do Ewy Nałęczów. Ja Ci wierzę! Nie dawaj się! 25.01.10, 21:46
        Te same przygody mieliśmy, zamierzam podac sprawe do sadu, ja tego tak nie zostawie.
        Napisz do mnie na gadu gadu 535740 lub na maila timeshock@gazeta.pl
        Chetnie Ci pomogę. A tych tu naganiaczy nie słuchaj, są w zmowie.
    • quinnmallory Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 25.01.10, 21:27
      Miriam, idź pobawić się z kotkami, a nie trać czasu na tego stwora. Toż widzisz, że to furiatka nie panująca nad emocjami i, w konsekwencji, słowem.
      I żeby było na temat: M73 jasno napisała, że na Samadai, jeśli nie nurkujesz, to bez kamizelki z łódki nie wejdziesz do wody. Takie przepisy. I to rygorystycznie przestrzegane. Zero szans, żeby było inaczej. Chlapacze tylko w jacketach. Więc skończ, droga Ewo, te konfabulacje.
      pozdrawiam
      QM

P.S. Kaśka, ale Zuzanna jest śliczna. I'm in love :)
      • miriam_73 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 25.01.10, 21:32
        Zuzanna jest boooska. Tylko jej nie kąp ;-)
        • mat.monika Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 31.01.10, 01:23
          ja nie chce kapoków :( Marny ze mnie pływak więc przy pierwszym
          zejściu do morza założylam kapok. Jak wracaliśmy trochę falowalo.
          Wszyscy już weszli na statek a ja w tym kapoku jeden "krok" do
          przodu dwa do tyłu. Rzucili mi w końcu linę i wciągnęli jak worek.Od
          tej pory bezpieczniej się czuję bez kapoka.Dla chlapaczy ze slabą
          kondycją nasz przewodnik miał koło ratunkowe -ludzie trzymali się
          koła a on je ciągnął więc wszyscy poruszali sie w prawie w tym samym
          tempie. Ale to nie było w Marsa
          • amat1 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 31.01.10, 09:13
            Jest jeszcze jedna możliwość. Skoro pływaliście bez kapoków to może też
            świadczyć że nie byliście na Dolphin Hause
            Tu masz zdjęcie. Popatrz i pomyśl czy rzeczywiście tam byliście
            yfrog.com/59brayka200958j
            www.panoramio.com/photo/24610402
            Do Miriam i innych. Byłem z Triadą na 10 wyjazdach. Zawsze było wszystko zgodnie
            z planem ale czy to może świadczyć że wszyscy poszkodowani przez to BP to
            furiaci i malkontenci? Nikogo z avalonu nie znam. Nie będę pisał czy są dobrzy
            czy nie, choć miałem okazję u nich być: yfrog.com/4x130zj Wiem za to
            jedno , czasami przysłowiowa beczka soli to za mało.
            • miriam_73 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 31.01.10, 12:58
              Amat, rzecz w tym, że jak dotąd ta kobieta, poza morzem oszczerstw i inwektyw
              nie podała ŻADNYCH informacji ani szczegółów na poparcie swoich żali, poza tym,
              że to co wypisywała kupy się nie trzyma I- jak wczytasz się niżej - nie jest to
              tylko moje spostrzeżenie). Nie ma możliwości aby była gdzie indziej niż na
              Samadai, bo tylko tam Avalon z wypadów nurkowych/ snurkowych jeździ łódką.

Co do Triady - ja byłam na dwóch - pierwszy mi spieprzyli tak, że chciałam się z
              nimi procesować i mówiłam, że nigdy więcej. Mimo to dałam im druga szansę - i
              było OK. Jestem natomiast w stanie zrozumieć skargi i zastrzeżenia, jeśli są
              rzeczowo podparte faktami. Niestety, jak dobrze się wczytasz w ten wątek - to
              nie jest ten przypadek.
              • amat1 Re: Marsa Alam-do ewanaleczow 31.01.10, 13:52
                Pewnie masz racje ale z drugiej strony kto wie co się wtedy działo. Przecież od
                lat latasz do Egiptu i świetnie wiesz że miejscowi robią różne
                przekręty.Przechodzi Dolina Królowych zamiast Doliny Królów to tym bardziej mogą
                i rafki:). Nałęczowianka może i jest mało wiarygodna ale kto wie.....Pewnie
                tylko ona i Avalon. W Egipcie spędziłem w sumie ponad pół roku dlatego już chyba
                nic mnie nie zdziwi.
                Podkreślam że o Avalonie jak dotąd słyszałem tylko dobre opinie. Były to opinie
                przekazywane przez osoby które poznałem podczas kilku moich pobytów, a więc
                bardzo wiarygodne.
                pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka