ganialiputki 05.08.09, 21:59 Kto wrócił ostatnio z Hurghady? Proszę o opinie o Hotelu Hilton Long Beach i Sunny Days Palacio.Który wybrać? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gromki66 Re: Hilton Long Beach 06.08.09, 07:53 Byłem w obu hotelach, chociaż było to 5 i 4 lata temu. lepsze wrażenie zrobił na mnie Hilton. Przede wszystkim za nim przemawia ogromny teren, gdzie można spacerować, duże baseny. Sunny Days to ciekawe położenie w kształcie podkowy wchodzącej do morza, i jest bliżej do miasta. Ja wybrałbym HLB. Odpowiedz Link Zgłoś
nina-103 Re: Hilton Long Beach 06.08.09, 12:10 Jestem coraz bardziej załamana wypowiedziami osób,które były już w HLB,doszłam do wniosku,że większość negatywnych postów wynika z zakwaterowania.Wszędzie daleko, albo blisko dyskoteki itp.Czytałam z uwagą nawet stare zamieszczone w archiwum posty.Pomóżcie,bo sama nie wiem,to które pokoje są wg was najlepsze,które to są te określane jako garden-bo pewnie tam będą chcieli nas umieścić-czytałam,że to najtańsze pokoje.Oglądałam mapkę hotelu i widziałam tylko budynek główny ,familijny i same bungalowy-bardzo różnie położone.Czy częś - garden -to właśnie te daleko położone?Jestem przerażona,a wyjeżdżam za tydzień.Pomóżcie-nastawić się od razu na dopłatę tych 70 E,czy spróbować coś włożyć?Jeżeli dopłacać to ,co lub,które bungalowy wybrać-bliżej morza,czy basenów,i czy wogóle bungalowy?Liczę na wasze wsparcie w sprawie wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwaz Re: Hilton Long Beach 06.08.09, 17:01 hej, bylismy w hiltonie rok temu w marcu super hotel, polozony jest na bardzo duzym terenie to prawda , ale tak na prawde to mały problem spaceruje sie wsród zieleni ,kwiatów, baseny sa rozlozone w roznych czesciach hotelu .nigdy nie bedziesz miala tak ze wszedzie blisko jak bedziesz mieszkala kolo restauracji to daleko do moza jak kolo moza to daleko do restauracji -zdaj sie na łut szczescia. wg mnie najlpeije miec pokoje w budynku rodzinnym .ale hotel super jedzenie codziennie inna kuchnia, naprawde wart polecenia , mam pewne doswiadczenie jesli chodzi o hotele w egipcie w tym roku jade po raz 13 pozdrawiam ps\ wiecej luzu i nie denerwuj sie polozeniem pokoju to na urlipie najmniej wazne Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Hilton Long Beach 06.08.09, 17:59 Też bardzo miło wspominam Long Beacha ,byliśmy rok temu z dzieciakami i mieszkaliśmy w familijnym .Blisko do restauracji i daleko do morza ale spacerek jeszcze nikomu nie zaszkodził.Największym plusem dla mnie wielka plaża gdzie o każdej porza są wolne leżaki i świetne piaszczyste zejście do morza dla dzieci.Teraz byliśmy już kolejny raz e Egipcie ale HLB wspominamy bardzo dobrze,jak dla mnie troche monotonna kuchnia i słaby wybór jak na 4 **** ale da się przeżyć.No i fajna rafa jak na Hurghade. Odpowiedz Link Zgłoś
nina-103 Re: Hilton Long Beach 07.08.09, 12:28 Bardzo dziękuję za wypowiedzi dotyczące hotelu,jadę też tylko na tydzień,a jedzenie nawet monotonne nie będzie mi przeszkadzać- przecież to Egipt,nie nastawiam się na nie wiadomo-co.Chociaż w zeszłym roku byliśmy w Radisson Sas w el Quiser-po prostu słów brakuje do opisu pokojów,jedzenia i obsługi-wszystko,co zamówiło się nawet przy posiłkach trzeba było podpisywać i podać nr pokoju,a oni tylko sprawdzali ,czy jest all-wszędzie było napisane,że lody nie wchodza w all.A tu- niespodzianka w postaci dopisanych rachunków,zozcieńczone napoje i jeszcze te pokoje-stąd mój niepokój.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Hilton Long Beach 08.08.09, 13:45 Byłam w styczniu br w Hiltonie. Nikt nikomu nic nie dopisywał do rachunków. To chyba jakaś plotka. Jak masz - to masz wszystko w cenie i jest OK ( wiadomo, ze napoje importowane są płatne) jedzenie bardzo smaczne - sam sobie nakładasz na talerz co chcesz, lody od 10 - 17 też w cenie all pokoje fajne, duże, łazienki czyste mojej rodzince się bardzo podobało - nawet mój 2,5 letni synek miał co jeść ( a jest bardzo wybredny) Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Hilton Long Beach 08.08.09, 14:12 jedzenie bardzo smaczne - sam sobie nakładasz na talerz co chcesz Widać że byłaś pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Hilton Long Beach 08.08.09, 19:09 niestety alfa i omega pomyliła się :) nie jest to mój pierwszy wypad za granicę Odpowiedz Link Zgłoś
jackq Re: Hilton Long Beach 20.08.09, 12:32 A leci ktoś może teraz? Bo ja mam wylot 29.08 z KTW :) Odpowiedz Link Zgłoś