Dodaj do ulubionych

Wiza na Białoruś

03.05.11, 21:45
Witam,
Potrzebuję informacji dot. wizy na Białoruś.
Chciałam się wybrać do tego kraju, jednak nie bardzo wiem jak załatwić sobie wizę - słyszałam, że jedną z możliwości jest zakupienie jej na granicy. Pojechałabym jednak tam autokarem (nie z wycieczką) i boję się, że jeśli starałabym się kupić ją właśnie na granicy, to opóźniłabym cały autokar, a nie chcę, by inni przeze mnie się denerwowali i czekali.
Czy ktoś był już w podobnej sytuacji? Możecie mi udzielić jakiś rad, wskazówek?
Z góry dziękuję. smile
Obserwuj wątek
    • Gość: llu Re: Wiza na Białoruś IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.11, 20:41
      Wizy możesz TYLKO otrzymać w Konsulacie Białorusi Wpisz w google wizy na Białoruś i dowiesz się wszystko.
    • ainatravel Re: Wiza na Białoruś 11.05.11, 21:36
      Aby uzyskać wizę (prywatną- bo cel turystyczny w takiej się zawiera) na Białoruś potrzebne jest zaproszenie od osoby prywatnej, ewentualnie tzw. voucher turystyczny. Taki voucher można zdobyć przez biuro podróży zajmujące się pośrednictwem w wyrabianiu wiz. Oprócz tego trzeba mieć polisę ubezpieczeniową firmy TU EUROPA, która będzie pokrywała ewentualne koszty leczenia. Tym też zajmują się już wymienione biura. Potrzebna jest także fotografia 35x45 mm, zrobiona na wprost(taka jak do nowych paszportów), na jasnym tle. Jeśli mogłabym w czymś jeszcze pomóc mój e-mail m.kaminska@aina.com.pl.
      • ainatravel Re: Wiza na Białoruś 17.05.11, 14:35
        Nastąpiła zmiana przy ubieganiu się o wizę. Należy mieć skan pierwszej strony paszportu osoby, którą się odwiedza oraz potwierdzenie zameldowania tej osoby w miejscu wpisanym we wniosku.
        • spalatynka Re: Wiza na Białoruś 23.05.11, 18:12
          Bardzo dziękuję za te wszystkie informacje smile)
          Muszę to jeszcze przemyśleć i jakoś sobie poustawiać.
          W razie dalszych pytań chętnie się z Panią skontaktuję.

Serdecznie pozdrawiam.
        • 1wizy Re: Wiza na Białoruś 11.06.12, 17:12
          WIELOKROTNE WIZY NA BIAŁORUŚ I NIE TYLKO, SZYBKO SPRAWNIE, NAJTANIEJ
          prosze o kontakt pod nr. telefonu: 728115111 albo na mail 1wizy@gazeta.pl
    • Gość: Ariul Re: Wiza na Białoruś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.12, 12:28
      Na bialorus.com.pl jest link do czesci serwisu wizowe w Ambasadzie. Moze tam albo od razu zadzwonic i zapytac jak to jest teraz.
    • Gość: bialorusin Re: Wiza na Białoruś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 17:38
      6kgu6sgji41n5620.leszczynski-siergiej.narod2.ru/
    • Gość: przemek Re: Wiza na Białoruś IP: 89.204.139.* 16.11.13, 22:57
      ja sobie wyrobilem wize przez bialoruskie biuro podrozy www.turyst.by na maile odpisuja po polsku. wystawiaja voucher takie zaproszenie ktore trzeba dolaczyc do wizy, wysylaja tez jakis list do konsulatu ambasady ze wszystko sie zgadza. za kilkadziesiat zlotych ( 65 zl , maja konto bankowe w polsce), wypelniasz wniosek placisz za wize 25 euro i po 5 dniach odbierasz wize, poprzednio wyrabialem wize przez polskie biuro podrozy koszt 250 zl w bialymstoku co i tak tanio bylo bo w szczecinie chcieli 400 zl plus oplata wizowa.
    • Gość: Malwina Re: Wiza na Białoruś IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.12.16, 13:27
      skorzystaj z pomocy [url=http://visabrokers.pl/bialorus.html]visabrokers.pl/bialorus.html[/url]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka