Dodaj do ulubionych

Z Azerbejdżanu do Iranu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:06
jak dojechać z Baku do Teheranu? Ile kosztują bilety lotnicze? Gdzie można je
kupić? Czy da się to zrobić w internecie?

Ile kosztuje przyzwoity hotel w Baku za noc?

Wszelkie info o Azerbejdżanie i Iranie mile widziane. Do samego Baku lecę Air
Baltic z Rygi.
Obserwuj wątek
    • kruz7 Re: Z Azerbejdżanu do Iranu 25.06.07, 19:22
      Mój kolega był w Iranie w zeszłym roku i to naprawdę bardzo tani kraj powiedział.
      • Gość: Soraya Re: Z Azerbejdżanu do Iranu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:37
        W Iranie to życie było za szacha.
        • Gość: mac co sie stalo z tym forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 23:06
          zadalem kilka pytan. na zadne nie uzyskalem odpowiedzi.

jesli pytano mnie kiedys o minsk czy o to jak dojechac na bialorus albo do
          jakich klubow isc w moskwie odpowiadalem wszystko co wiem i pisalem na temat
          interesujacy piszacego. kiedys tak robila tu wiekszosc uczestnikow...

rok tu nie zagladalem - widze, ze wszyscy wschodoznawcy do londynu pojechali?
    • rudziel Re: Z Azerbejdżanu do Iranu 12.07.07, 14:07
      Nie mogę niestety nic napisać na temat przejazdu z Azerbejdżanu do Iranu. Byłem
      w obydwu krajach, tyle że podczas dwóch osobnych podróży (Iran - 1996,
      Azerbejdżan - w zeszłym roku).
      Baku to miasto boomu gospodarczego, co ma odbicie w cenach hoteli. Hotelu
      poniżej 20 USD nie znalazłem. W centrum pytałem o cenę w dwóch hotelach, w
      obydwu byłoo 35 usd za noc, w końcu znalazłem hotel zaczynający się na "A"
      (jest w Lonely Planet po Zakaukaziu) właśnie za 20 USD, trochę poza centrum
      ale niedaleko. Być może tańsze są hotele Velodrom (koło dworca autobusowego)
      oraz taki hotel na statku, ale to podobno wylęgarnia pcheł, a pokoje są
      wynajmowane głownie na godziny.
    • mkosit Re: Z Azerbejdżanu do Iranu 12.07.07, 19:30
      Sprobuj moze na miejscu w Azalu (narodowe linie azerskie)- maja strone
      internetowa www.azal.az/ , ale pozostawia troche do zyczenia. Mozesz
      sprobowac zarezerwowac bilet on-line albo zadzwonic do ich biura, a nuz cos
      zalatwisz (kup w tym celu w kiosku jakas karte telepin, czy jak tan sie to nazywa).
      Bedac rok temu w Tbilisi widzialem w jakims biurze rozpiske z cenami - lot tymi
      liniami z Tbilisi do Baku byl szokujaco tani, choc nie pamietam ile konkretnie
      to bylo. Mysle, ze sa to linie dotowane przez panstwo (maja kase z ropy). Do
      Teheranu lataja.
      Milych wakacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka