ruta.dl 17 lat temu czy ktos moze mi pomoc i powiedziec w jaki sposob rozciagnac nowe skorzane pantofle? mam bardzo wrazliwe stopy, nawet w kapciach potrafie sobie poobcierac i kazde nowe buty to horror. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: ciasne buty 17 lat temu Kiedys slyszalam, ze trzeba nalozyc wilgotna skarpetke na stope, ubrac buta i w nim chodzic, az sie rozejdzie. Zrobilam tak raz i wymieklam. Mam podobnie jak ty - kazde nowe buty to koszmar. I teraz chyba zyje wedlug zasady "no mercy" - jak mnie jakis but obetrze, albo jest mi w nim niewygodnie, po prostu je sprzedaje na ebay. Szkoda stop. Odpowiedz Link Zgłoś
be.3 Re: ciasne buty 17 lat temu Nowy but uwiera piękne buty, ale, niestety, uwierają? Naciągnij na prawidła wełniane skarpety, zwilżone spirytusem, włóż do butów i zostaw w nich na cały dzień. Możesz też wlać do butów trochę alkoholu, założyć od razu na nogi i chodzić w nich do wyschnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: ciasne buty 17 lat temu Są specjalne preparaty. Pryskasz i wkładasz nogę, dopasuje się do stopy. Oczywiście na początku trochę ciśnie. Możesz oddać buty do szewca, on na kopytko założy i za tydzień będzie szeroki:). Odpowiedz Link Zgłoś
fleur1 Re: ciasne buty 17 lat temu A ja mam mój własny patent. Wkładam pod pięty moich nowych butów podpiętki/korki i tak chodzę jakiś czas, potem je wyjmuję i nigdy nie mam pozdzieranych pięt. POLECAM ----------------------------------- ----------- "Każdy ma przed swoimi drzwiami kawałek nieba" Odpowiedz Link Zgłoś