Gość: gościówa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Eeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 50 dkg - 1/2 kg Re: Sałatki de luxe IP: *.home.aster.pl 17 lat temu 50 dkg szynkiparmenskie... ktos sie chyba pomlil... Odpowiedz Link Zgłoś
viggen Sałatki de luxe 17 lat temu uwielbiam jeść... szynki parmeńskie... sery pleśniowe (te niebieskie)... acetato balsamico... i oczywiście WHISKEY MALT :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zChamaNieWydrze Sałatki de luxe IP: *.colc.cable.ntl.com 17 lat temu nie ma jak kur... ogorek kiszony. beda mi tu z pol kilem parmenskiej wyjezdzac, burzuje jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adeptka Sałatki de luxe IP: 193.138.241.* 17 lat temu Super pomysły! Uwielbiam eksperymenty kulinarne (i staram się nie zrażać niepowodzeniami). Z pewnością spróbuję tej z kurczakiem i cytrusami. Ostatnio jadłam ciekawą sałatkę tortelini - myślę, że można ją zaliczyć do sałatek de lux. Zapraszam po przepis: paweloszek.info/salatka-tortelini Odpowiedz Link Zgłoś
3-kuleczka Sałatki de luxe 17 lat temu przeginacie, żałosne eksperymenty, barszczyk z uszkami, pachnąca ryba, pierogi ze śliwkami suszonymi i sernik z bakaliami to jest jedzenie, a takie sałatki niech jedzą anorektycy - na przykłąd Pieńkowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Przesadna reakcja, ja lubię eksperymenty :) IP: *.as.kn.pl 17 lat temu Piersi kaczki i boczek z pewnością anorektyczkom nie przypadłyby do gustu ;) Przeczytałem pobieżnie tylko ostatni przepis na sałatkę z kaczką i brzmi apetycznie. Niepotrzebnie się czepiasz. Oczywiście nie wyobrażam sobie stołu wigilijnego bez uszak z grzybami, karpia i makowca, ale podane przepisy też mogłyby zagościć na stole. Traktuję je jednak raczej jak dobry pomysł na posiłek, niż potrawy wigilijne. polecam więcej luzu, nie ma co napinać się bez powodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutek Ktoś sili się na oryginalność... IP: *.terminus.pl 17 lat temu ... wiem , że każdy zarabia jak może ale oprócz oleju w sałatce warto mieć go nieco w głowie. Czego autorowi artykułu serdecznie życzę z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t Sałatki de luxe 17 lat temu polowy skladnikow nie lubie drugiej polowy nie bede specjalnie gotowac/kupowac, zeby jeszcze wiecej jedzenia bylo na swiatecznym stole jednym slowem wciaz nie wiadomo jak zutylizowac polowe indyka ze swiatecznego obiadu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Sałatki de luxe IP: 95.152.193.* 17 lat temu Od razu widac, ze autor nie ma najmniejszego pojecia o gotowaniu, kalamary w soku z dwoch cytryn??? pol kilo szynki???? Nie mowiac juz o kaczce, ktora wymaga specjalnego usmazenia, w srodku rozowa, skorka chrupiaca, no i sos z surowego zoltka?????? Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Sałatki de luxe 17 lat temu Iwono, autor ma pojecie o gotowaniu. To, ze czegos nie znasz, nie oznacza wcalz, ze to nie istnieje i jest zle. Kacze piersi czyli magret de canard przygotowane w ten sposob sa najlepsze. Jedyny problem lezy w tym, ze salatki sa przewidziane dla duzej ilosci osobb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abija Sałatki de luxe IP: 94.78.179.* 17 lat temu Pokusiłam się o zrobienie tej z burakami i selerem. Duże rozczarowanie. Nijaka w smaku, słodkawa, do bani. Żałuję, że nie mam jeszcze tak wyrobionego smaku, żeby już po przeczytaniu składników wiedzieć, że to nie może być dobre. Odpowiedz Link Zgłoś