wiosna20100 16 lat temu jaka maszynke do miesa polecacie? slyszalam, ze zelmera sa najlepsze, www.tanieje.pl/product_info.php/cPath/26_48/products_id/398 co o tej sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewak224 Re: maszynka do mięsa 16 lat temu Ja ma 12 lat.Uzywam na okrąglo. Bezawaryjna.Brać. Odpowiedz Link Zgłoś
a_gnieszka0 Re: maszynka do mięsa 16 lat temu Osobiście uważam że sprzet Zelmera i Brauna sa jedynymi na rynku które warto kupic i które sie nierozleca po miesiącu "Grzeczne dziewczynki ida do nieba, niegrzeczne tam gdzie chcą..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: maszynka do mięsa IP: *.chello.pl 16 lat temu tia... oba mają w pokrętle plastikowe części. Obie mi padły po ok. 1/2 roku. Nie ma tej części w serwisach. Dziadostwo i tyle - i Zelmer i Braun. Najlepsza jaka mialam, to ręczna żeliwna. Odpowiedz Link Zgłoś
ewak224 Re: maszynka do mięsa 16 lat temu skarabeusz_81 napisała: > "> Nie maja tego w Irlandii." > > maja, maja, mrozone w wiekszosci "polskich" sklepow, a i w tesco i w dunnsie wi > dzialam :) Mialas pecha.Moja sprawuje sie doskonale.Moze to ,ze wykonana 12 lat temu w Polsce, a nie w Chinach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewak224 Re: maszynka do mięsa 16 lat temu Odpowiadasz na: ewak224 napisała: > skarabeusz_81 napisała: > > > "> Nie maja tego w Irlandii." > > > > maja, maja, mrozone w wiekszosci "polskich" sklepow, a i w tesco i w dunn > sie wi > > dzialam :) > > Mialas pecha.Moja sprawuje sie doskonale.Moze to ,ze wykonana > 12 lat temu w Polsce, a nie w Chinach. Prosze skasowac ten post.Zaszla pomylka.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
a_gnieszka0 Re: maszynka do mięsa 16 lat temu Ja mam swoją od 12 lat i jak na razie tylko raz wymieniałam noże (zaznaczam że używana często, miele mięso surowe i gotowane czasem nawet bułkę na bułke tartą) [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyta Re: maszynka do mięsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16 lat temu tia... oba mają w pokrętle plastikowe części. Obie mi padły po ok. 1/2 roku. Nie ma tej części w serwisach. Gucio prawda, ja mam zelmera od trzech lat, na początku, niechcący wpadł mi nóż do maszynki (mięso zawisło mi i chciałam delikatnie popchnąć, efekt był taki że mi nóż wciągnęło, wiem wiem blondynka :) , myślałam że się spali, gdyby miała metalowe części na pewno by było po niej, ale ma plastikowe i się połamały, dokupiłam w sklepie bez problemu i działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
am-a2 Re: maszynka do mięsa 16 lat temu Ja używam tej maszynki od 2 lat i uważam ze jest super nie zamieniłabym ją na inną bo ta Zelmera jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Mam maszynkę do mięsa firmy Zelmer od 31 lat, używana dość często, bo nie kupowałam mielonego gotowego. Faktem jest, że obecnie trzeba uważać bo Zelmer ma o ile pamiętam niektóre rzeczy produkowane w Chinach. Są sporo tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu JA MAM MASZYNKĘ ZELMERA " DIANA" TYP 886,84 Z CZĘŚCIAMI DO KROJENIA SAŁATEK. JESTEM ZADOWOLONA Z NIEJ. MAM JUŻ OK 4-5 LAT. WAŻNE ABY BYŁY DODATKI DO ROBIENIA SAŁATEK. PODWÓJNY ZYSK. MOŻNA ZETRZEĆ ZIEMNIAKI NA PLACKI, MARCHEW NA SAŁATKĘ, JAK ROBIĘ SAŁATKI DO SŁOIKÓW TO ŚCIERAM WSZYSTKIE WARZYWA - OGÓRKI, CEBULĘ.CZYLI MASZYNKA + DODATKI DO MIELENIA SERA, MIĘSA,CZĘSCI DO POPYCHANIA ABY PALCA NIE ZMIELIĆ + 4 RÓŻNE TARKI DO SAŁATEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kucharzyca Re: maszynka do mięsa IP: *.adsl.inetia.pl 15 lat temu a ja właśnie mam te najbardziej wypasioną z maszynek Zelmera i jestem niezadowolona - nic nie można myc w zmywarce, bo zostaje osad, sitko rdzewieje, a szatkownica w ogole do dupy - pomiędzy tarkę a obudowę dostaje się tyle warzyw, że aż szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankaKw Re: maszynka do mięsa IP: *.ennet.pl 15 lat temu a ja Zelmera elektryczną mam od prawie 20 lat. I nic się z plastikowymi częściami nie dzieje. To naprawdę są dobre wyroby.Gdybym miała kupić teraz - też wybiorę Zelmera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Mam maszynkę Zelmera od 1979 r. Sprzedawcy w sklepach odróżniają sprzęt robiony w Polsce od robionego w Chinach, chiński jest tańszy. Czajnik Zelmera z Chin kosztował niedawno ok. 50 zł., polski 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosnicamalami Re: maszynka do mięsa 5 lat temu ja mam taką tiny.pl/rkqfx nie zamieniłabym jej na nic innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: maszynka do mięsa IP: *.play-internet.pl 5 lat temu Polecam fajny artykuł na temat "Jaka maszynka do mielenia mięsa?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek1976 Re: maszynka do mięsa IP: *.205.204.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 4 lata temu Witam Kupiłem maszynkę do mięsa firmy zelmer wszystko było ok do momentu kiedy stępił mi się nóż,oczywiście dałem do naostrzenia nóż razem z sitkiem.Po naostrzeniu maszynka przestała mielić tylko szarpać mięso,dzwoniąc do serwisu okazało się że nie należy ostrzyć tych elementów tylko kupić nowe.Jak dla mnie to trochę nieporozumienie mając starszą maszynkę noże były ostrzone i mieliły aż miło. To moje zdanie i raczej maszynki do mięsa nie kupię już z zelmera wolę kupić jakąś inną i tańszą tak jak mój ojciec chińską i nie ma z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś