Dodaj do ulubionych

nie chce się włączyć moja pralka

16 lat temu

Zdjęłam gorę od pralki,widze kable ale nic mi to nie mówi,muszę przycisk "start" wciskać po 6x,a od wczoraj ciagle mruga swiatełko i nie włacza sie pranie w ogóle. Mowa o pralce BEKO.teraz jeszcze podociskałam kabelki,nie widzę nic zastanawiajacego,wszystkie w calosci,nie przepalone,chyba gdzieś w kostkach i podociskałam i nic...nadal nie pierze,nie chce się właczyć żaden program...chłopa nie mam w domu do nastepnego tyg a bez pralki trudno żyć w moim przypadku...
Obserwuj wątek
    • Gość: ni Re: nie chce się włączyć moja pralka IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
      Słonko, podać Ci książkę telefoniczną, zebyś znalazła numer do serwisu?
      • koza031 Re: nie chce się włączyć moja pralka 16 lat temu
        Może być zapchany filtr doprowadzający wodę do pralki. U mnie tak było.
    • koza031 Re: nie chce się włączyć moja pralka 16 lat temu
      Jeszcze jedno, ta pralka jest "czuła" na spadki napięcia energi elektrycznej. To jest nawet zaznaczone w instrukcji. Jeżeli filtr jest czysty, to odczekaj i spróbuj ją włączyć.
      • f.l.y Re: nie chce się włączyć moja pralka 16 lat temu
        moja migała (indesit) jak ją 'zapieniłam' dużą ilością płynu do prania i piana poszła w kabelki

suszenie suszarką do włosów ją uratowało :)
        • ma2ma Re: nie chce się włączyć moja pralka 16 lat temu
          ja tez mam beko-ale ladowana od przodu i tez mam ten problem-laduje, wybieram program, naicskam iiii nic...swiatelko po chwili przechodzi w miganie i tyle- maz popatrzal i okazalo sie ze uszkodzony mamy czujnik blokady drzwi- tez haczyk, ktory jest w drzwiach pralki nam sie lekko uruchomil i musial uszkodzic czujnik-po dokreceniu haczyka czujnik uruchamiam srubokretem i pralka pierze, wszystko pozostaje bez zmian, ale juz sama nie wystartuje- nie chcialam wolac speca do pralek bo czytalalm ze takie czujniki dosc drogie sa...wiec jakos dajemy rade tak...
    • Gość: martha666 Re: nie chce się włączyć moja pralka IP: *.chelm.mm.pl 16 lat temu
      może być spalona grzałka. najlepiej zadzwonić do fachowca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka