Dodaj do ulubionych

nie cierpię Świąt

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15 lat temu
Nie znoszę Świąt ,całego zamieszania ,komercji ,udawanej życzliwości itp.
Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: nie cierpię Świąt 15 lat temu
      Gość portalu: ala napisał(a):

> Nie znoszę Świąt ,całego zamieszania ,komercji ,udawanej życzliwości itp.

Dlaczego udawanej życzliwości? Jest i ta prawdziwa, i z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Ci, żebys ją odnalazła. Wtedy zamieszanie nabierze sensu, a komercji nawet nie zauwazysz:)
      • lustroo Re: nie cierpię Świąt 15 lat temu
        A ja lubię święta, a udawanej życzliwości i komercji nie doświadczam. Zamieszanie? Jak ktoś w porę porobi prezenty i sprząta regularnie to nie ma zamieszania, zresztą jak jest to ja je nawet lubię. Po sprzątaniu, przygotowywaniu, pieczeniu, zmachana z uśmiechem siadam z rodziną do wieczerzy. Zdrowych i pogodnych Świąt :)
        • nioma Re: nie cierpię Świąt 15 lat temu
          Ja nie lubie swiat i ich nie obchodze. To najlepszy sposob, zeby nie robic tego czego sie nie lubi.
      • Gość: anka Re: nie cierpię Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu
        Nie da się nie zauważyć komercji... to co od kilku lat się dzieje, to wariactwo jakieś! Ledwie 1 listopad mija, już bombki w sklepach, a przed samymi świętami to jakby trzy moje miasta skupiły się w jednym miejscu. Lubię święta, ale ja je świętuję a nie "okraszam" tym całym zewnętrznym, najmniej ważnym, blichtrem. I nie da się od tego oddzielić ani uciec, bo chodzę na zakupy (tak jak zwykle), a zewsząd te pseudookazje, świąteczne promocje i ludzie biegający z obłędem w oczach...
    • Gość: ala Re: nie cierpię Świąt IP: 89.167.38.* 15 lat temu
      Ja również nie lubię świąt, ale nie lubię ich od momentu kiedy zostałam sama. Mąż odszedł do lepszego świata, a mnie jest strasznie smutno. Wspominam tylko te szczęśliwe, radosne kiedy byliśmy razem. Najlepiej to bym je przespała i obudziła się już po.
      • Gość: ja Re: nie cierpię Świąt IP: *.159.36.154.static.crowley.pl 15 lat temu
        nie zosiłam świąt, męczyło mnie siedzenie przy stole, oglądanie tv, rozmowy z tymi samymi ludźmi. po smierci ojca było jeszcze gorzej.

teraz sama za moment będe mamą i wiem, że te świeta będa miały juz inny wymiar. poza tym pomysl, że wtym roku to tylko właściwie weekend i zaraz pójdziesz do pracy, niech to cie pocieszy.
      • natkaa66 Re: nie cierpię Świąt 15 lat temu

> Ja również nie lubię świąt, ale nie lubię ich od momentu kiedy zostałam sama. M
        > ąż odszedł do lepszego świata, a mnie jest strasznie smutno. Wspominam tylko te
        > szczęśliwe, radosne kiedy byliśmy razem. Najlepiej to bym je przespała i obudz
        > iła się już po.

To bardzo przykre...najgorsza jest samotność w czasie tych tak rodzinnych świąt.Zapewne masz dzieci i dalszą rodzinę i skup się na tym,aby im zapewnić mimo wszystko miłą atmosferę.POzdrawiam i spokojnych Świąt!
    • Gość: asa Re: nie cierpię Świąt IP: *.realestate.net.pl 15 lat temu

> Nie znoszę Świąt ,całego zamieszania ,komercji ,udawanej życzliwości itp.

Dokładnie. Całkowicie się z Tobą zgadzam
      Najbardziej nie znoszę tej udawanej życzliwości.
      Wszystko na pokaz (podlizywanie się np. szefowi), a nie z potrzeby serca.
      • linn_linn Re: nie cierpię Świąt 15 lat temu
        To podlizywanie sie to tylko przed swietami? Po swietach ustawiacie go do pionu?
        • Gość: asa Re: nie cierpię Świąt IP: *.realestate.net.pl 15 lat temu
          Mnie chodziło o takie obłudne podlizywanie się szefowi.
          Za jego plecami mówią o nim bardzo źle, a w oczy cud, miód.
          Nie dlatego w oczy pięknie, ładnie, że nagle zmienili o nim zdanie, że on się zmienił - nie, nie nie,
          - tylko piękna mowa w oczy przynosi określone profity w pracy. Nic bezinteresownie.
          Po pięknych życzeniach świątecznych, dalej mu będą obrabiac tyłek po kątach. Tak jest od lat.
          Ja też mówię o nim źle, prawo do tego dały mi wydarzenia, ale ja nie włażę mu do tyłka. Dzisiaj nie złożyłam mu życzeń świątecznych. Powiedziałam: do widzenia, i poszłam.
          Tak robię od lat po pewnych wydarzeniach.
          • linn_linn Re: nie cierpię Świąt 14 lat temu
            Jesli dla Ciebie Bozego Narodzenia kojarza sie z podlizywaniem szefowi, to trudno dyskutowac. Swieta maja charakter rodzinny, ale moze nie dla kazdego. Swoim zachowaniem nie stalas lepsza od swoich podlizujacych sie kolezanek.
            • Gość: asa Re: do linn_linn IP: *.realestate.net.pl 14 lat temu
              inn_linn napisała:

> Jesli dla Ciebie Bozego Narodzenia kojarza sie z podlizywaniem szefowi, to trud
              > no dyskutowac. Swieta maja charakter rodzinny, ale moze nie dla kazdego. Swoim
              > zachowaniem nie stalas lepsza od swoich podlizujacych sie kolezanek.
              POLECAMY:

Zgadzam się, że święta BN powinny byc świętami rodzinnymi, ale w praktyce bardzo różnie to bywa, w bardzo wielu przypadkach. Teoria nie ma się nijak do praktyki.
              Zaraz po świętach mogłam się znowu po raz "enty" przekonac (byłam świadkiem, sytuacje mnie bezpośrednio nie dotyczyły) jak szybko skończyła się wymuszona życzliwośc sprzed świąt tych, którzy składali przed świętami - cudownie grzeczne i miłe życzenia wszystkie najlepszego (wobec tych którym składali).
              Dla mnie życzenia świąteczne wypowiedziane do drugiej osoby tylko dlatego, że tak trzeba, tak nakazuje tradycja, bo co ludzie powiedzą itd, są obłudne, fałszywe. Zwłaszcza życzenia typu "wszystkiego dobrego", które nie mają przełożenia na czyny.
              Wartośc dla mnie mają życzenia nie wymuszone sytuacją, płynące prosto z serca i mające potwierdzenie w czynach. Jak życzę komuś wszystkiego dobrego, to naprawdę mu tego życzę
              i w realnym życiu nic przeciwko tej osobie nie knuję.

linn_linn ty pewnie jesteś takim obłudnym lizusem, co to w oczy pięknie, ładnie, a za plecami tyłek obrabiasz, że hej.
              • linn_linn Re: do linn_linn 14 lat temu
                No comment.
    • Gość: A.B. Re: nie cierpię Świąt IP: *.warszawa.vectranet.pl 15 lat temu
      też nie cierpię Świąt...
      • Gość: iw Re: nie cierpię Świąt IP: *.dynamic.chello.pl 14 lat temu
        ja tez nie cierpie swiat spedzanych u tesciow -smiac sie i cieszy na siłe zeby im przykro przypadkiem nie było bllle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka