Dodaj do ulubionych

Maszyna do szycia- jaką doradzacie?

22 lata temu
Szyję od kilku lat na starej maszynie. Czas na nową. Czy ktoś umie doradzić
jaka firma produkująca maszyny jest najlepsza i na co powinnam zwracać uwagę.
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gocha Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu
      Mam łucznika model 875. Wcześniej też miałam łucznika tylko model starszy o 10
      lat. Ale na moje babskie oko wyglądał b. podobnie, a jeśli chodzi o możliwości
      to ten nowy rózni sie tym od starego, że ma ścieg tzw. owerlokowy, który mi
      super leży. Stara maszyna była w sam raz na moje potrzeby - wtedy jeszcze
      nastolatki, ale została w domu rodzinnym. Teraz szyję dzieciom, sobie, do domu -
      zasłony itp. Wybrałam akurat tę maszynę, bo cena (700 zł) jednak konkurencyjna
      w porównaniu z brotherem czy husgvarną (te są podobno o wiele lepsze
      jakośćiowo) a w użytku domowym nie przemysłowym zupełnie wystarcza i sie
      sprawdza. A z tych kilkudziesieciu bajerów typu ścieg jodełkowy i podobne ja i
      tak raczej nie korzystam, tak że dla mnie bez różnicy, czy bajerów jest 5 czy
      55.
      • wilk.j Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? 22 lata temu
        Dziekuje za podpowiedz.
        Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wystarczy scieg overlookowy, czy potrzebne jest
        dodatkowe urzadzenie- overlook? Jaka jest roznica?
        Pozdrawiam.
        • grigio Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? 22 lata temu
          Ja mam brothera ze ściegiem overlockowym, ale jeżeli ktoś szyje dużo (jak ja)
          to to niestety nie wystarcza, dlatego też parę lat temu musiałam sobie dokupić
          overlock. Bo ten ścieg w maszynie wieloczynnościowej to nie to samo co
          prawdziwy ścieg do dzianin. Według mnie jeśli nie dużo szyjesz, to wystarczy ci
          wieloczynnościówka
          • wilk.j Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? 22 lata temu
            Bardzo dziekuje, bardzo mi pomogly Wasze podpowiedzi:)
          • wilk.j Jaki overlock? 22 lata temu
            A na co muszę zwrócić uwagę przy kupowaniu overlocka?
            • mara0000 Re: Jaki overlock? 11 lat temu
              Przede wszystkim prostą obsługę. Brother się chwali że Owerlok 4334D jest najłatwiejszym w obsłudze owerlokiem.
    • linn_linn Re: spam 11 lat temu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka