wilk.j 22 lata temu Szyję od kilku lat na starej maszynie. Czas na nową. Czy ktoś umie doradzić jaka firma produkująca maszyny jest najlepsza i na co powinnam zwracać uwagę. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gocha Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu Mam łucznika model 875. Wcześniej też miałam łucznika tylko model starszy o 10 lat. Ale na moje babskie oko wyglądał b. podobnie, a jeśli chodzi o możliwości to ten nowy rózni sie tym od starego, że ma ścieg tzw. owerlokowy, który mi super leży. Stara maszyna była w sam raz na moje potrzeby - wtedy jeszcze nastolatki, ale została w domu rodzinnym. Teraz szyję dzieciom, sobie, do domu - zasłony itp. Wybrałam akurat tę maszynę, bo cena (700 zł) jednak konkurencyjna w porównaniu z brotherem czy husgvarną (te są podobno o wiele lepsze jakośćiowo) a w użytku domowym nie przemysłowym zupełnie wystarcza i sie sprawdza. A z tych kilkudziesieciu bajerów typu ścieg jodełkowy i podobne ja i tak raczej nie korzystam, tak że dla mnie bez różnicy, czy bajerów jest 5 czy 55. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.j Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? 22 lata temu Dziekuje za podpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wystarczy scieg overlookowy, czy potrzebne jest dodatkowe urzadzenie- overlook? Jaka jest roznica? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grigio Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? 22 lata temu Ja mam brothera ze ściegiem overlockowym, ale jeżeli ktoś szyje dużo (jak ja) to to niestety nie wystarcza, dlatego też parę lat temu musiałam sobie dokupić overlock. Bo ten ścieg w maszynie wieloczynnościowej to nie to samo co prawdziwy ścieg do dzianin. Według mnie jeśli nie dużo szyjesz, to wystarczy ci wieloczynnościówka Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.j Re: Maszyna do szycia- jaką doradzacie? 22 lata temu Bardzo dziekuje, bardzo mi pomogly Wasze podpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.j Jaki overlock? 22 lata temu A na co muszę zwrócić uwagę przy kupowaniu overlocka? Odpowiedz Link Zgłoś
mara0000 Re: Jaki overlock? 11 lat temu Przede wszystkim prostą obsługę. Brother się chwali że Owerlok 4334D jest najłatwiejszym w obsłudze owerlokiem. Odpowiedz Link Zgłoś