Dodaj do ulubionych

pranie ubrań - problem kurzu

IP: 87.204.81.* 13 lat temu
witam,
zauważyłam, że świeżo uprane pranie zaraz po wyschnięciu (kiedy je zbieram z suszarki) zawiera bardzo dużo kurzu, kiedy je biorę do ręki wokół jest pełno unoszącego się do góry kurzu. Co jest tego przyczyną, zły środek do prania/ płukania czy może to wina samej maszyny - nie miałam wpływu na wybór pralki, gdyż mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu.
A może problemem jest zbyt kamienna woda ?
Obserwuj wątek
    • mal-sia Re: pranie ubrań - problem kurzu 13 lat temu
      mam tak samo :( i nie wiem co to
      • alexk304 Re: pranie ubrań - problem kurzu 11 lat temu
        miałam to samo, głównym powodem jest po prostu kurz w domu, gdy masz mieszkanie od południa to twoje mieszkanie zawsze bedzie narażone na większą ilość kuchu, choćby dlatego, że nasłonecznienie jest dłuższe. mój sposób na kuchenie się jest przykrycie suszarki folią. brak kurzu.
    • linn_linn Re: pranie ubrań - problem kurzu 13 lat temu
      Za duzo proszku / lepsze sa plyny /? Za duzo plynu do plukania? Pralka zle plucze?
      • Gość: temp Re: pranie ubrań - problem kurzu IP: *.nplay.net.pl 13 lat temu
        Mam to samo, piorę w płynach, nie używam płynu do płukania, robiłem dodatkowe płukanie - nic nie pomogło. po każdym praniu trzepię ubrania na balkonie.
        • Gość: tm Re: pranie ubrań - problem kurzu IP: 5.172.252.* 13 lat temu
          mam to samo, doprowadza mnie to już do szału a nigdzie nic na ten temat nie można znaleźć. może ktos znalazl rozwiązanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka