Dodaj do ulubionych

Najlepsza maszyna do szycia!

22 lata temu
Moglby ktos polecic mi niezawodna maszyne do szycia, w miare niedroga, a zeby
moc nia swobodnie, dobrze i bez nerwow szyc? z gory dziekuje za podpowiedzi :-
)a, i na co zwracac uwage przy zakupie????
Obserwuj wątek
    • Gość: szyjąca Re: Najlepsza maszyna do szycia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Niezbędne minimum dla domowej maszyny do szycia to szycie do przodu, do tyłu i
      na boki czyli zygzak. Wszelkie inne np. ściegi ozdobne, automatyczne szycie
      dziurek do guzików, ściegi do szycia i obrzucania materiałów rozciągliwych,
      nawlekacz igły, możliwość używania podwójnej igły, stopki do różnych funkcji to
      fajne udogodnienia, ale zapewniam Cię, że można bez nich żyć. Ja uczyłam się
      szyć w podstawówce na tzw. deptance (szyła do przodu i do tyłu), później
      rodzice kupili mi elektryczną walizkową marki Łucznik (miała zygzak) i na tej
      maszynie szyłam długie lata:ciuchy,pościele,firany. Teraz mam super sprzęt-
      maszynę sterowaną komputerem, ma ponad 170 ściegów, pamięć, możliwość
      projektowania swoich wzorów i takie tam różne bajery. Przyznaję,że wielu z nich
      nie używam.
      Moja rada dla Ciebie jest taka; określ sobie kwotę, jaką możesz przeznaczyć na
      ten cel i wtedy zacznij rozglądać się po sklepach. Teraz jest kilka dobrych
      renomowanych firm, każda ma kilka modeli przyzwoitej jakości w swojej ofercie.W
      sklepie najlepiej poproś o instrukcję obsługi modelu, który wpadnie Ci w oko,
      stań sobie gdzieś z boku i spokojnie zapoznaj się z jej możliwościami. Moje
      doświadczenie uczy,że na kompetencjach obsługi sklepu w tej dziedzinie akurat
      nie bardzo można polegać. Ja dowiedziałam się np. że maszyna szyje ściegiem
      okrętkowym, a tak naprawdę chodziło o to, że ma stopkę do podwijania brzegów.
      Życzę powodzenia!
      • Gość: iwa Re: Najlepsza maszyna do szycia! IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 22 lata temu
        hej,ja kupilam Husqarne,jestem zadowolona,zaplacilam prawie 1200 zl,podobno
        łuczniki sa tez dobre to nasze polskieokolo 600 zl,w zaleznosci od ilosci
        sciegow,atak na marginesie szyjecie dziewczyny,a po jakich szkolach jestescie i
        co szyjecie????
    • Gość: szyjąca Re: Najlepsza maszyna do szycia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      up !
      Dla Iwonki
      • jaddi84 Re: Najlepsza maszyna do szycia! 12 lat temu
        Ja także jestem na etapie wyboru maszyny do szycia na prezent a że lubię czytać to wszystkie dobre strony i fora m.in czymszyc.pl lub ekrawiectwo.net/ mówią że najlepiej na początku nie kupować jakiegoś super hura sprzętu tylko spokojnie coś w miarę niedrogiego i nauczyć się bardzo dobrze szyć na takim sprzęcie a dopiero później w miarę postępów dokupywać więcej sprzętu.
        • linn_linn Re: Najlepsza maszyna do szycia! 11 lat temu
          Polecam forum forum.gazeta.pl/forum/f,33231,Szyjemy_sami.html
    • gratess Re: Najlepsza maszyna do szycia! 11 lat temu
      nie ma jednej najlepszej i każdy potrzebuje czego innego...ja bym koniecznie brała taką, która:
      -ma przycisk start/stop
      -chwytacz rotacyjny
      -regulowaną prędkość
      -regulowany docisk stopki
    • linn_linn Re: SPAM 11 lat temu
      • major_ola Re: SPAM 10 lat temu
        zalezy co kto potrzebuje, ja mam maszynę Łucznik i jestem z niej bardzo zadowolona, konkretnie ten model www.galerialucznik.pl/pl/p/MARIA-418-Wysylka-i-prezent-zestaw-igiel-gratis/714 ma ilka fajnych funkcji, bardzo dobrze sie szyje
        • linn_linn Re: SPAM 10 lat temu
          ...potrzebuje sie zwykle dobrej maszyny, a Lucznik ma fatalne opinie. Zestaw igiel gratis nigdy tego nie zrekompensuje.
    • soniaadamska43 Re: Najlepsza maszyna do szycia! 9 lat temu
      Hej, osobiście uważam, że najlepszą maszyną do szycia jest maszyna do szycia janome juno e1015. Prosta w obsłudze i posiada mnóstwo funkcji. Polecam bo sama takiej używam i jestem z niej bardzo zadowolona!
      • soniaadamska43 Re: Najlepsza maszyna do szycia! 9 lat temu
        Jeśli nie wiesz, gdzie możesz ją kupić polecam zajrzeć na tę stronkę [url]www.dlaszycia.pl[url]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka