Gość: aga IP: *.chello.pl 22 lata temu W pralniach zniszczyli mi już dwie może macie jakies sposoby na pranie w domu? Co robić zeby nie zgubiła piórek i zeby nie zbiły się w jedną kulę i żeby nie była większa o 2 rozmiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stefcia Re: pranie kurtki puchowej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22 lata temu Sa specjalne plyny do prania puchu, wieksze plamy musisz wymyc recznie ja uzywam szmatki nawilzonej takim plynem, puzniej do pralki nastawiam program na welne ale pranie na zimno, plukam jeszcze raz dodatkowo. Po wypraniu wkladam do suszarki z pilkami do tenisa musisz kilka razy nastawic program do suszenia bo piura dlugo schna. Mam kilka puchowk piore dosc czesto i zawsze wygladaja jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: pranie kurtki puchowej IP: *.chello.pl 22 lata temu moja pralka ma tylko wirowanie, nie ma suszenia, ale dziękuję, Stefciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: pranie kurtki puchowej IP: 80.48.126.* 22 lata temu Ja piore w pralce, w plynie do prania welny, odwirowuje, a potem wieszam na wieszaku, w lazience, na kaloryferze,i czesto trzepie w rozne strony.Piorka w miare schniecia robia sie po trzepaniu coraz bardziej "piorkowe", ale trzeba czesto roztrzepywac!Wysycha znakomicie,piora sa puszyste. Po wyjeciu z pralki widok jest przerazajacy,piora zbite w kule,kurtka "chuda",ale jak wyschnie jest w porzadku. Pralam tak wielokrotnie kurtki dla wszystkich domownikow i nigdy nie mialam "wpadki".Pierwsze pranie bylo dla mnie szokiem, bo kurtka po wyjeciu z pralki wygladala jak 10 nieszczec.Pralam na programie do delikatnych tkanin,na programie do welny /zostawalo duzo wody/,a najlepsze efekty uzyskuje po praniu w 30 stopniach i wirowaniu tyle ile maszyna dala /moja wiruje 500 i 800 obrotow/,ja wiruje 800 obrotami/,Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnkra Re: pranie kurtki puchowej IP: *.chello.pl 22 lata temu dodatkowo ja wrzucam do prania pileczki tenisowe i tak one towarzysza pranej kurtce do konca cyklu.Odwirowuje na tyle mocno aby woda nie kapala,Dosycha na wieszaku ,co jakis czas staram sie rozdzielac wysychajace piora .jak calkowicie doschnie to jest w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
great_me Re: pranie kurtki puchowej 22 lata temu a propos tych piłek tenisowych, czy one nie mogą na przykład zafarbowac w praniu? Bo moja kurtka jest jasna i troche się tego obawiam. pozdrawiam Gośka Odpowiedz Link Zgłoś