Dodaj do ulubionych

prezent komunijny

IP: *.edukacja.wroc.pl 21 lat temu
poszukuję pomysłów na prezent komunijmy (niezbyt wygórowany cenowo) dla
chrześnicy - poradźcie, pomóóżcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: eeeeeee Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      skuter o napędzie elektrycznym ,kosztuje ok.750 zl.
      Można tym jeździć po podworku.
      • Gość: LOLEK Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Wg. mnie prezenty typu komputer, wieża, aparat cyfrowy to zadużo na
        dziesięcioletnie dziecko. ja kupiłbym pismo św, encyklopedię (np. 2-
        tomową).tj.dobry pomysł
    • Gość: Ja Re: prezent komunijny IP: *.radom.pilicka.pl 21 lat temu
      Ja swojej kupię mini wieże ok 1000zł.
      • Gość: Iw Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Całe setki pomysłów np komputer, kilka modnych gier komputerowych, biżuteria,
        rower, komórka z aparatem fotograficznym, aparat cyfrowy, pisać jeszcze ?
        • Gość: sarah Re: prezent komunijny IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 21 lat temu
          a co telefon komorkowy bez aparatu nie wystarczy???nie przasadzasz troszke?
    • noie Re: prezent komunijny 21 lat temu
      Wydaje mi sie ze nie ma nic lepszego jak sie spytac :-) Ale to zalezy od
      dziecka, bo rozne dzieci roznie reaguja ( cenowo i wykonalnie a potem sa
      zawiedzieni) :-)
      noie
    • Gość: Kasia Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      W maju tez wybieram sie na komunie i mam kilka opcji:Zegarek, łańcuszek złoty,
      aparat cyfrowy,komórka...
    • Gość: iza Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Mam wrażenie, że wszyscy powariowali z tymi prezentami...
      Ludzie! to tylko dziewięcioletnie dziecko! aparat cyfrowy? wieża? komputer?
      Przecież to są bardzo kosztowne rzczy, często miesieczna pensja nie starczy!
      Wiele osób dochodzi do posiadania takich przedmiotów przez kilka lat, ciułając
      grosz do grosza...
      A później po komunii dzieciaki licytują się, które droższy prezent dostało. A
      przecież nie o to chodzi w przypadku I Komunii. Opamiętajmy się trochę.
      I żeby było jasne: piszę to z perspektywy matki, której dziecko w tym roku
      przystępuje do I Komunii.
      • Gość: becia Re: prezent komunijny IP: 217.153.62.* 21 lat temu
        w pełni popieram! Przecież to nie wesele !!! to komunia Św. bez przesady z
        takimi drogimi prezentami!!! Liczy się pomysł i przeznaczenie prezentu i
        póżniejsze wykorzystanie go przez dziecko a nie cena! opanujcie się to nie
        wyścig ani nie konkurs na najdroższy prezent!!!
    • Gość: pistacja Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      zegarek, cos drobnego bizuteryjnego np. delikatny lancuszek albo male kolczyki,
      rower
      Ja w zeszlym roku bylam chrzestna i rodzice sami podsuneli mi kilka pomyslow -
      roznych cenowo, bym sie mogla dostosowac. Moze Tobie rodzice dziewczynki tez by
      podpowiedzieli.
    • Gość: inaczej Re: prezent komunijny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Ja zrobiłem tak
      Na feiach w drugiej klasie dostała komputer, w dniu Komuni - Pismo święte
    • hratli nie no.... 21 lat temu
      o ludzie..... spoko musicie miec zarobki, zeby kupowac komputer na komunie. nie
      wyobrazam sobie odkladanie z ilustam pensji po to, aby kupic tak horendalnie
      drogi prezent. dla mnie to juz jest gruba przesada. to jest wlasnie taka
      mentalnosc u nas w kraju. zastaw sie a postaw sie. dzieciaki licytuja sie co
      dostana, a najwieksza podnieta jest u rodzicow. oczywiscie sa wyjatki, no
      ale... za rok moj maz ma komunie chrzesnicy - przez mysl by mi nie przeszlo
      kupowac komputera, czy tez (buhahhaha) telefonu komorkowego.
      • Gość: bebe Re: nie no.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Popierwm głosy o rozsądkowym podejściu do prezentów. jak teraz komputer, aparat
        cyfrowy to co u licha na osiemnastę i póżniejszy ślub?? Skromniejsze prezenty
        dostałam w ubiegłym roku na ślub, nawet od chrzesnych.
        • hratli Re: nie no.... 21 lat temu
          no na osiemnastke samochod albo mieszkanie, na slub moze dwa ... ;)
          • bedada Re: nie no.... 21 lat temu
            Rany boskie powariowaliście chyba! Ja w zeszłym roku kupiłam malutkie złote
            kolczyki i Pismo Święte.
            • Gość: joanna Re: nie no.... IP: *.fbx.proxad.net 21 lat temu
              Rok temu mialam komunie i poniewaz nie mieszkam w Polsce nie bardzo wiedzialam
              co dac w prezencie. Wszyscy polscy znajomi zgodnie mi potwierdzili, ze trzeba
              dac minimum 1000 PLN. Szczeka mi opadla, bo uwazam, ze jest to jeszcze
              ekwiwalent pensji pewnej czesci spoleczenstwa. Nie wyobrazam sobie dac na
              komunie 1000 eur co w moim kraju zamieszkania stanowi pensje minimalna.
              Dalam 1000 pln. Dziecko mialo cale pudelko pelne banknotow, chyba z 5000 PLN i
              bawilo sie nimi jak w Monopoly. Komputera, aparatu cyfrowego i komorki nie
              widzialam.
        • Gość: kasia Re: nie no.... IP: *.244.148.134.ostrow2.tnp.pl 21 lat temu
          Taka jest prawda,że na komunię kupują droższe prezenty niż na ślub.Ciekawe z
          czego to się bierze?A słyszałam,że jesteśmy biednym społeczeństwem.A tu proszę
          komputer,aparat cyfrowy,itd.Tu nie chodzi o to,żeby kogoś wykończyć finansowo.
    • basia553 Re: prezent komunijny 21 lat temu
      i ja mam w tym roku komunie (wczesna) mojej chrzesniaczki w Polsce.
      Kupilam ladny lancuszek z jeszcze ladniejszym krzyzykiem. Jestem
      pewna, ze sie ucieszy, a nawet jak nie - to bedzie miala jak
      dorosnie. Rodzinka mi zapowiedziala, ze nie zyczy sobie zbyt
      wystawnych prezentöw, bo to nie wesele i nie chca z Komunii robic
      licytacji prezentöw. Zycze Wam röwnie madrej rodzinki!
      • Gość: OLKA Re: prezent komunijny IP: *.crowley.pl 21 lat temu
        hej

doradzcie prosze co kupic na komunie, tzn. jest to dylemat moich rodzicow
        ktorzy zostali zaproszeni dzien po komunii na kawe. rodzice sa dobrymi
        znajomymi babci chlopca. rodzciow chlopca tez znaja (wszyscy mieszkaja razem
        wiec odwiedzajac babcie chlopca odwiedzaja tez i rodzicow)

nie wiem co doradzic moim rodzicom, nie wiemy czym sie chlopiec interesuje, ja
        jestem przeciwko grom komputerowym itp. myslalam o jakims ladnym albumie moze z
        Papiezem JP II albo o przyrodzie lub samochodach? taki zeby kosztowall ok 100
        zł czy to wystarczy??

nie jestesmy rodzina.. nie wiem ile przeznaczyc na prezent.. prosze o rade..
        • Gość: mala Re: prezent komunijny IP: 212.160.172.* 21 lat temu
          bardzo dobry pomysł, widziałam śliczne albumy komunikjne i można sie zmieścić w
          100PLN. 15 maja mam komunię chrześniaka i rowniez taki album zakupiłam.
        • mamajudo Re: prezent komunijny 21 lat temu
          Jest taka piękna nieduża książka Joanny Krzyżanek "Jan Paweł II, czyli jak
          Karolek został papieżem", Wydawnictwo Diecezjalne Sandomierz. Kosztuje 15zł, al
          życie Ojca Św. jest pięknie opisane, niby po dorosłemu, ale dla dzieci. Ja to
          kupiłam dla mojego bratanka na Komunię św. Dostanie jeszcze dwie świetne
          figurki rycerzy (15cm), bo tym się pasjonuje. I tyle.
          To naprawdę jest Ważny Dzień w życiu dziecka, ale nie ze względu na prezenty
          jakie dostanie:)
    • agniesia33 Re: prezent komunijny 21 lat temu
      a może zegarek? do 100 zł na pewno mozna kupić
      • Gość: Olka Re: prezent komunijny IP: *.crowley.pl 21 lat temu
        dzieki za pomoc, ale nie mam pewnosci, ze chlopiec nie dostanie 3 innych
        zegarków..
        moze i na zegarek cieszylby sie bardziej ale taki album diceni za kilka lat..
        tak mysle. komunia jest w niedziele- musze kupic prezent przed niedziela, nie
        moge czekac do nd i pytac co byloby mile widziane?
        chyba kupimy album..

moze ktos ma jakis innny pomysl?
    • Gość: xxx Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      relaz.o2.pl/lakmus-msg.php?id=2426#dalej
      • Gość: ola Re: prezent komunijny IP: *.crowley.pl 21 lat temu
        dzieki, ale planuje wydac 100 zł a nie 1000 lub 2,500 zaleznie od gabinetu ;)
        • Gość: Majka Re: prezent komunijny IP: 195.116.40.* 21 lat temu
          Ja też mam w tym roku komunię u chrześnicy i też nie wiem, co kupić. Rower
          podobno dostanie od chrzestnego, biżuterii nie lubi, sprzętu grającego nie
          chce, na telefon komórkowy jest jeszcze za mała (tak powiedziała jej mama), a
          na aparat cyfrowy mnie nie stac. Może więc dam pieniądze i sama sobie kupi, co
          będzie chciała? Czy to jest dobry pomysł, żeby matka chrzestna dała pieniądze?
          • aga857 Re: prezent komunijny 21 lat temu
            Ja też jestem chrzestną i zamierzam dać pieniądze. Rodzina dziecka nie jest w
            najlepszej kondycji finansowej i nie sądzę, by dziecko aż tak się ucieszyło z
            aparatu cyfrowego. Dla mnie pieniądze są wygodniejsze- dziecko z rodzicami
            zdecyduje, co sobie kupić. Może będzie to wyjazd na wakacje?
    • Gość: Ja już kupiłam Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Może nie jako prezent główny, ale niezły dodatek:
      www.ksiazki.epark.pl
      Można się postarać o zdjęcie i dobrą dedykację.
    • Gość: laska Re: prezent komunijny IP: *.adsl.inetia.pl 21 lat temu
      rzeczywiscie prezenty komunijne przekraczaja granice zdrowego rozsądku! jeśli
      ktoś jest zaproszony na wesele to kombinuje, żeby wydać maksymalnie 200 zł,
      więc na komunię powinniśmy wydać maksymalnie 100 zł! można wspólnie - kilka
      rodzin zrzucić się na jakiś droższy prezent!
    • mamajudo Re: prezent komunijny 21 lat temu
      Jest taka piękna nieduża książka Joanny Krzyżanek "Jan Paweł II, czyli jak
      Karolek został papieżem", Wydawnictwo Diecezjalne Sandomierz. Kosztuje 15zł, al
      życie Ojca Św. jest pięknie opisane, niby po dorosłemu, ale dla dzieci. Ja to
      kupiłam dla mojego bratanka na Komunię św. Dostanie jeszcze dwie świetne
      figurki rycerzy (15cm), bo tym się pasjonuje. I tyle.
      To naprawdę jest Ważny Dzień w życiu dziecka, ale nie ze względu na prezenty
      jakie dostanie:)
      Co dla dziewczynki?
      Ja poszukałabym po sklepach papierniczych (moja pasja) jakiś ładnych większych
      zestawów plastycznych, może piórnika z notesem, ołówkami etc. Teraz takie ładne
      rzeczy można kupić i skompletować całe zestawy:)
      A dla chrześnicy religijnie: Pismo św., Katechizm Kościoła Katolickiego, jakaś
      ładne ikona?
      • Gość: Gość Re: prezent komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        A jeżeli pieniądze ,to ile?
    • Gość: Ewa Re: prezent komunijny IP: *.chello.pl 21 lat temu
      Witam. Napiszę Wam z jakiego prezentu moja córka ucieszyła się najbardziej.
      Była to pościel z Kubusiem Puchatkiem. Piękna, kolorowa i z obrazkami jej
      ulubionej bajki. Córka była zachwycona, złoto, pieniądze i inne prezenty poszły
      w kąt.
      Ten prezent dostała od nas, rodziców. Mieliśmy łatwiej, bo wiedzieliśmy o czym
      marzyła.
      Taką pościel(z Kubusiem puchatkiem, Barbie, dla chłopców-Bionicle lub
      samochody) można kupić w JYSK, ok. 100zł.
      Jeżeli komuś spodoba się pomysł z pościelą to proponuję kupić komplet z
      tegorocznym hitem wśród dzieci-z Diddlem. Można ją zamówić w sklepie
      internetowym www.diddl.pl
      P.S.Możecie się śmiać, że pościel kupowało się dawno temu w prezencie ślubnym,
      ale wierzcie mi, to był najbardziej trafiony prezent.
      • mrouh Re: prezent komunijny 21 lat temu
        WIdziałam kiedys na allegro pościel "piłkarską", pewnie można kupic podobne i w
        sklepie, mysle, ze nawet chłopiec, który lubi grać w piłkę ucieszyłby się z
        takiego prezentu, mozna dorzucić jakieś drobne gadżety piłkaraskie, typu
        koszulka, piłka, może jakiś plakat, przybory szkolne z motywem piłkarskim...
        itd. Mój siostrzeniec byłby zachwycony:-)

p.s. oczywiście gorzej, jesli dziecko w wieku na oko 6 lat życzy sobie
        orygianlny strój piłkarski Juventusu Turyn... a takie widziałam niedawno w tv z
        okazji dnia dziecka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka