Gość: Madzia IP: 213.17.227.* 21 lat temu Co waszym zdaniem powinna zawierać domowa apteczka? Jakie lekarstwa są najczęściej używane? Niezależnie od pory roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prus4k Re: Domowa apteczka 21 lat temu Może jestem jeszcze młoda i się nie znam, ale moim zdaniem powinny się w niej znaleźć: jakieś tabletki przeciwbólowe (apap, panadol, ibuprom...) "coś" na swędzenie (fenistil...) może na oparzenia (nie wiem jak się nazywa ale jest taka pianka-penaten chyba) węgiel albo coś innego na biegunkę, lub w drugą stronę- na zatwardzenie, no i na pewno jakieś plastry, waciki, gazy i bandaż (jest też taki żółty proszek na rany - nie znam nazwy). Moim zdaniem to tyle:)) Odpowiedz Link Zgłoś
najderka Re: Domowa apteczka 21 lat temu Myślę, ze niezbęne byłyby jeszcze krople żołądkowe, krople nasercowe, coś na problemy z wątrobą np. rapaholin no i coś na przeziębienie :wit C, polopiryna S, rutinoscorbin lub cerutin(to samo działanie ale 3 razy tańszy), krople do nosa na katar i syrop na kaszel no i jakiś termometr by sie przydał. A tak naprawdę to z czasem sama zorientujesz się, że brakuje jeszcze tego i tego itd. Wszystkiego nie da sie przewidzieć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś