Dodaj do ulubionych

Reklamacja butów

21 lat temu
Reklamowowałam buty po raz trzeci, bo odkleiła sie podeszwa.
Dwa razy mi naprawiono a za trzecim razem odpisano,ze klientka sama sobie odkleiła obuwie a wada nie wystapiła samistnie. To skandal !
Co zrobic teraz? Mieliscie taka sytuacje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: eszi miałam IP: *.ktm.net.pl 21 lat temu
      i w sumie dałam sobie spokój, jak usłuszalam, że teraz buty (zimowe - kozaczki
      skórzane) robi się na jeden sezon - dosłownie zbaraniałam - a najlepsze było to
      że jak chciałam zareklamować po raz trzeci w ciągu 2 m-cy to sklep się zwinął -
      widocznie miał już sporo tych reklamacji.... z producentem nie chce mi się
      użerac....a dodam, że kupiłam buty w lutym i reklamacje zaczęły się prawie
      natychmiast - tzn. sezon do końca zimy dochodziłam bo to niedługo już było a
      wiedziałam, że zostanę bez butów na kilka tygodnii, więc zaczęłam po sezonie -
      pochodziłam w nich w sumie może 3 - m-ce wszsytkiego razem a kosztowaly prawie
      200 zł.... więc coż, zastanawiam się czy nie lepiej kupować takie za 50 zł i
      jak się rozpadną to nie mieć żalu nie iadomo do kogo.. a podobno można
      reklamować 2 lata... hm.. tylko co, po 2 latach nic z takich butów nie
      zostaje...
      • Gość: belfer Re: miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        w urzędach miast są rzecznicy konsumentów,tam pytaj.
        • Gość: Aga Re: miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Gdy poszlam reklamowac buty, to pierwsze co zrobilam po wypisaniu formularza
          reklamacyjnego przez ekspedientke, to wzielam go do reki i sama w
          opacji "zamiana-naprawa" skreslilam "naprawa" i dopisalam jeszcze "lub zadam
          zwrotu gotowki".
          Dostalam kaske, buty kupilam sobie nowe.
        • Gość: AGa Re: miałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          A1 Jeszcs cos.
          Zadzwon do: Feferacji Konsumenta. Tam powiedza Ci wszystko. Ja tak zrobilam.
          • Gość: eszi dzwoniłam IP: *.ktm.net.pl 21 lat temu
            a no i zapomniałam - dowiedzialam się od faceta który przyjmuje reklamacje w
            tej firmie, gdzie buty zrobiono - od tego samego który powiedział, że buty robi
            się na 1 sezon - że mam nieprawidłową budowę stopy i daltego tak się dzieje -
            hm.. dziwne to co prawda bo nikt mi o tym dotychczas nie wspomniał - a mam
            prawie 30-tkę na karku..... i sama też specjalnych odchyleń nie zauważyłam a
            facet ocenił moją stopę na odległość po jakimś czasie od 2 reklamacji - gdzie
            butki były jeszcze u mnie przed kolejną..... a szkoda nerw na to swiństwo - ale
            za to powiedziałam im że ich konkurencja - a tej miejscowości są 2 firmy
            produkujące obuwie - (oczywiście konkurują ze sobą a ja dowiedziałam się o tych
            drugich wszsytkiego) więc powiedziałam im, że buty konkurencji kupuję już kilka
            lat (faktycznie mam przypadkiem kilka par) i nie mam nigdy problemu - więc mam
            siłą rzeczy wykończą ich bo nie robią bubli - faceta zatkało i powiedział że
            teraz to go zdenerwowałam...i odłożył słuchawkę....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka