Dodaj do ulubionych

śmierdzące stopy faceta

21 lat temu
Ja zupełnie poważnie. Mam wielki problem. Od jakiegoś czasu jestem z kimś,kto ma taki problem. W tej chwili razem mieszkamy. Po zdjęciu butów zapach staje sie nie do zniesienia. NAwet jak wejdę do pomieszczenia, w którym go juz nie ma, czuję że tam był. Czym można to zwalczyć - dodam, zę facet się myje, zmienia skarpety codziennie. I dalej śmierdzi. Strasznie go kocham, ale naprawdę nie wytrzymuję. Próbowalam rozmawiać, zgłosiłam mu problem, ale jakoś to nie pomogło. On pewno też jest tym zażenowany. JAk te sprawe delikatnie rozwiazać? Wiem, ze brzmi to śmiesznie - sama się uśmiecham pisząc to. Ale naprawdę to nioe do zniesienia.
Obserwuj wątek
    • joanna.c Re: śmierdzące stopy faceta 21 lat temu
      Moze ma grzybicę?

Kiedys czytałam o tym, jak jedna kobieta sobie poradziła z takim problemem.
      wszelkie rozmowy nic nie dawały, a ona juz nie mogła znieśc zapachu nóg swego
      męza. I razu pewnego, jak spał, posmarowała mu stopy wyciągiem z nasion
      grejfruta - Citrosept bez rozcieńczania [ www.citrosept.pl/]
      Efekt-zapach przepadł jak kamień w w odę.
      Innym razem czytałam,ze matka kazała synowi moczyć nogi w wodzie z octem. I tez
      pomogło.

Ale warto zastanowic się nad ta grzbica. Powinno się zrobić badanie
      dermatologiczne. jeżeli wyjda grzybki, to lekarz da jakis specyfik i po
      kłopocie.
      Pozdrawiam
      PS Sama Cię podziwiam-jak poruszyłaś ten problem w rozmowie?
    • Gość: c Re: śmierdzące stopy faceta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      1. Uzywac dezodorantow do stop
      2. Wywalic stare buty
      3. Wywalic wszystkie skarpety ze sztucznych wlokien.

Powinno wystarczyc.
      • jadwiga_r Re: śmierdzące stopy faceta 21 lat temu
        W aptece można nabyć kwas borny w proszku.
        Wsyp mu do butów codziennie parę kryształków kwasu i przestaną nogi brzydko
        pachnieć.
        Najlepiej byłoby, aby krzształki kwasu wsypywać do skarpetki.
        • zielona26 Re: śmierdzące stopy faceta 21 lat temu
          Dzięki wielkie. Kupię dezodorant, kwas borny i kilka par skarpet bawełnianych i zobaczymy:)
          • f.l.y powinien... 21 lat temu
            po przyjściu do domu i po zdjęciu butów...

- wydezodorantować buty specjalnym sprayem do butów

zdjąć skarpety i UMYĆ nogi!

wydezodorontowac je sprayem do stop i zalożyc swieże skarpety...

a nie chodzic po domu w przepoconych skarpetach!
            Jezu...

• zielona26 Re: powinien... 21 lat temu
              Powinien, powienien. Skarpety nabylam, kupie jeszcze ten kwas borny i
              potajemnie wsypie do butów :) Dezodorant widzialam gdzieś w supermarkecie. Mnie
              sie też to w głowie nie mieści, zę można nie czuc w ogóle swoich nóg i tak
              smrodzić. Bardzo dziękuje za rady.
              • Gość: nimeska Re: powinien... IP: *.w83-193.abo.wanadoo.fr 21 lat temu
                deo kup KIWI Freche force, takie niebieski,naciskasz od gory a z dolu, zapach
                wylatuje z dwoch ston, baaardzo skuteczny, wiem cos o tym, tylko ze nie jest
                tani ale w tach przypadkach nie warto oszczedzac
          • Gość: daro Re: śmierdzące stopy faceta IP: 193.24.24.* 21 lat temu
            a ja z doświadczenia radzę jeszcze wkładki do butów, są takie specjalne "anty-
            odoor" czy jakoś tak
            Ważne by do nowych butów używac ich od samego początku.
            Co do dezodorantów..to zapomnij o sprayach....moim zdaniem lepiej sie
            sprawdzają kremy.
            No i w aptekach możesz też dostać specjalne mydełka działające przeciwpotnie.

To wszystko zda egzamin jeśli problem wynika z nadmiernego pocenia, bo jeśli to
            jakiś grzybek to i tak lekarza ttrzeba odwiedzić.
    • inezz_a Re: śmierdzące stopy faceta 21 lat temu
      jest taki specjalny puder dostępny w aptece (bardzo tani zresztą) ale nie
      pamiętam nazwy, napisze ci jutro jak sprawdzę w domu. Wstarczy po umyciu stop a
      przed zalozeniem skarpetek przetrzec nim stopy i wsypac do skarpet. Działa
      rewelacyjnie.
      • ssaczek Re: śmierdzące stopy faceta 21 lat temu
        Kiedyś miałem ten problem i pomogło sypanie zasypką nazwy, której nie pamiętam
        i co najważniejsze to noszą tylko naturalne skarpeta a przede wszystkim frotki.

inezz_a napisała:

> jest taki specjalny puder dostępny w aptece (bardzo tani zresztą) ale nie
        > pamiętam nazwy, napisze ci jutro jak sprawdzę w domu. Wstarczy po umyciu stop
        a
        >
        > przed zalozeniem skarpetek przetrzec nim stopy i wsypac do skarpet. Działa
        > rewelacyjnie.
        • Gość: siostra Jerzego Re: śmierdzące stopy faceta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
          Może , partner powinien zwrócić uwagę na jakość butów .
          Nie kupować tanich , wyłożonych sztucznymi tkaninami .
          Kupować wyłożone prawdziwą skórą .
    • Gość: as Re: śmierdzące stopy faceta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      smierdzace stopy to efekt noszenia obowia ze sztucznych materialow. Trzeba
      odrzalowac na skorzane buty
    • inezz_a Re: śmierdzące stopy faceta 21 lat temu
      juz wiem, ta zasypka to ALTA. Kosztuje jakies 5 zl. I działa.
    • Gość: kasia Re: śmierdzące stopy faceta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      polecam dezodorant do stóp z Avonu zaznaczam, ze nie mam z ta firmą żadnych
      zawodowych kontaktów.
    • Gość: bla bla Re: śmierdzące stopy faceta IP: *.dk.customer.tdc.net 12 lat temu
      najlepszym wyjściem była by amputacja
    • martha666 Re: śmierdzące stopy faceta 11 lat temu
      polecam skarpety bambusowe i buty ze skórzanymi wkładkami
    • fakduck Re: śmierdzące stopy faceta 8 lat temu
      Ja miałem tragiczny problem z tym smrodkiem. Czego ja nie używałem... Szkoda gadać. Aż raz użyłem pumeksu. Zawsze myślałem, że to dla starych bab na żółte pięty. I problem się skończył. Naprawdę. Nie używam teraz żadnych dezodorantów, tylko 2 razy w tygodniu pumeks. Polecam. Ja naprawdę miałem tragiczny problem ze smrodem stóp. Polecam pumeks albo tarkę do stóp.
    • marcin.stachera Re: śmierdzące stopy faceta 3 lata temu
      Nie wiem jak ze skutecznością tego preparatu, ale ja od 10 lat a może i więcej miałem niebotyczny problem ze śmierdzącymi stopami, ale to taki że po 10 minutach od umycia, wypielęgnowana stóp, wypachnienia ect. wstyd było zdjąć obuwie. Czytałem wszystkie fora w necie i stosowałem wiele preparatów i tylko na krótką metę stepper pro był ok, reszta to bajki.
      Rozgoryczony tym wszystkim sam od siebie spróbowałem jednego preparatu który nie ma nic wspólnego z usuwaniem smrodu ze stóp oraz grzyba. Efekt dało pierwsze użycie czyli jakieś 10 minut, na drugi czy trzeci dzień powtórzyłem i efekt utrzymuje się do ok 6 tygodni, gdzie po tym czasie profilaktycznie kolejne 10 minut i wierzcie mi stopy można całować. Chodzę w butach roboczych po 10 godzin dziennie, Ci bardziej zaznajomieni wiedzą jaki fetor to za sobą niesie, a tutaj po 10 i więcej godzinach ściągasz buty i skarpetka sucha i pachnąca dalej. Jeśli ktoś ciekawy jakiego preparatu używam i jak aplikować, pisać na maila lub nr tel. 579 836 205
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka