Dodaj do ulubionych

Nie daj się chandrze

• Gość: ana Re: Nie daj się chandrze IP: 15.203.169.* 20 lat temu
      o co Ci kobieto chodzi?! Zamiast kupowac lampy za 650 zl mozesz isc na solarium
      za 5 zl, fajnych ciuchow nie musisz kupowac u D&G, w lumpeksach tez mozna sie
      niezle ubrac, a przemeblowac mieszkanie mozna zamieniajac miejscami rozne
      szafki...Ale niektorzy faktycznie zawsze maja pod prad. Z takim podejsciem do
      zycia to sie nie dziwie ze masz depreche...i to nie tylko w pazdzierniku
    • Gość: irytacj K... ludzie ale wy macie problemy IP: 207.67.146.* 20 lat temu
      A co mają powiedzieć ci co mieszkają na Alasce?
      Albo na równiku - w lecie już ciemno o 18-tej to się zachlastać przecież można itp.
      Każda pora roku ma swój urok i kompletną bzdurą jest gadanie o depresji
      wyłącznie z powodu pogody. Wkur... mnie jak na ten temat w ogóle słyszę i czytam.
      • asme Re: K... ludzie ale wy macie problemy 20 lat temu
        W takim razie nie słuchaj tego i nie czytaj. A może Twój komentarz jest własnie
        wynikiem takiej chandry jesiennej? Dla mnie jesienna chandra to coroczny
        standard. Musze nad tym popracować.
      • kamyk39 Re: K... ludzie ale wy macie problemy 20 lat temu
        Gość portalu: irytacj napisał(a):

> A co mają powiedzieć ci co mieszkają na Alasce?
        > Albo na równiku - w lecie już ciemno o 18-tej to się zachlastać przecież można
        > itp.
        > Każda pora roku ma swój urok i kompletną bzdurą jest gadanie o depresji
        > wyłącznie z powodu pogody. Wkur... mnie jak na ten temat w ogóle słyszę i czyta
        > m.

Wszystko zalezy od odleglosci, jesli w rodzinie masz kogos z depresja, to lepiej
        to widzisz,im dalej, to k .. ludzie macie problemy.
        Z odleglej galaktyki to juz nic nie widac.

Tak jest we wszyskim. Mozesz matetyke pojmowac na poziomie 1+1, lub na
        twuerdzeniu Fermaty, czy jescze dalej (i na kazdym etapie grzmiec wy to macie
        problemy)
    • Gość: Basti Nie daj się chandrze IP: *.tpnet.pl 20 lat temu
      I kto wpadł w na pragmatyczny pomysł w 1916 roku, żeby zaoszczędzić 0.001 kwoty
      bilansu paliwowo-energetycznego kosztem depresji milionów w XXI wieku? Czy tego
      nie można już zmienić?? Ja nie chce żyć w ciemnościach a wstaję o 8.00 !
    • Gość: kaja lampy antydepresyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      lampy antydepresyjne można znaleźc taniiej niż od 650. ja swoją (wymiary: ok.35/40-50/60cm)kupiłam przez net za ok.350
      bardzo polecam!
      • Gość: kitka Re: lampy antydepresyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Tak, ja też o tych tańszych, ale kupiłam w końcu znacznie droższą, za ok.950zł -
        rozmawiałam z lekarzem i powiedział mi że można kupować takie tanie bez atestu
        ale nie robili im żadnych testów, a z atestami są bezpieczne (chyba głownie
        chodzi o wzrok) i ze zbadaną skutecznością - nie bardzo pamiętam jak to było,
        ale wiem że ostatecznie wraz z mężem zdecydowaliśmy się o taką co ma najwięcej
        luksów (promienie słoneczne) - stoi sobie teraz w salonie i cała rodzina
        korzysta, poprawiło mi się, więc nie żałuję (choć trudno się było zdecydować,
        to prawda;)
    • Gość: Tomek Świetne rady dla 80% Polaków. Doskonałe. IP: *.tvgawex.pl 20 lat temu
      • Gość: wykształciuch2 Re: Świetne rady dla 80% Polaków. Doskonałe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        a ja na zły nastrój funduję sobie gorącą kapiel w pachnacej mandarynką i
        pomarańczą wodzie. Zakupiłam sobie również płytę ze śpiewem ptaków wiosną i
        latem, przy wielkim dole włączam na całą noc, mimo tego że śpię. Bardzo mi te
        domowe sposoby pomagają. Dogadzam sobie również; śpię dłużej, czytam po raz
        dziesiąty ulubiona książkę, chodzę tylko na komedie, i jakoś leci.
    • Gość: Magda Re: Nie daj się chandrze IP: *.wup.zgora.pl 20 lat temu
      Ja polecam na smutki jesienne fototerapie. Kupiłam sobie lampe Fotovite i
      odczuwam znaczną poprawę samopoczucia.Pozdrawiam smutasów
    • Gość: Kasia Re: Nie daj się chandrze IP: *.wup.zgora.pl 20 lat temu
      Zajrzyj na stronkę www.depresja-sezonowa.pl darmowa konsultacja lekarska i
      możliwość kupienia lampy antydepresyjnej.
      • Gość: Zosia z Wólki D... Re: Nie daj się chandrze IP: 85.219.140.* 20 lat temu
        Pozdrawiam Darka autora pierwszego postu!
        Wszystko w Twoim poście zgadza się.Poza tym jedynie, że nie jestem
        bezrobotną tylko samotną emerytką. A to prawie to samo."Prawie".
        • Gość: Marigold Re: Nie daj się chandrze IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
          A ja wam powiem że dla mnie lekiem na chandrę jesienną jest taniec. Zapisałam się jakiś czas temu na tango do akademii tańca sulewskich i musze wam powiedzieć że bardzo fajnie się teraz czuję. Człowiek ma jakieś takie optymistyczne podejście do życia jak sobie trochę potańczy :)
    • Gość: luiza Re: Nie daj się chandrze IP: *.ipt.aol.com 20 lat temu
      A co ma powiedziec taka osoba jak ja, ktora od 14 m-cy tylko pracuje 5 nocy w
      tygodniu od 22 do 6, wraca do domu po 7 i nie moze sie dobudzic wczesniej niz o
      16 kiedy juz jest ciemno.Nawet gdy mam nocke wolna,mimo zmeczenia nie potrafie
      zasnac,organizm calkowicie sie przestawil.Pozostaja net i filmy.Takie zycie w
      ciemnosci to hardcore, nie polecam nikomu za zadna kase.Pamietacie jeden z
      odcinkow "Przystanku Alaska" w ktorym lekarz skonstuowal specjalna lampke-
      daszek do noszenia w sezonie jesienno-zimowym? Oj, przydalaby mi sie taka
      teraz...
      • Gość: gosc Re: Nie daj się chandrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
        Luiza takie lampy sa w Polsce zobacz na www.depresja-sezonowa.pl
    • ambivalent Re: Nie daj się chandrze 20 lat temu
      "Poszukaj pomocy specjalisty - gdyby wszystkie metody zawiodły, twój nastrój
      wciąż się pogarszał lub utrzymywał dłużej niż dwa tygodnie, pora na wizytę u
      terapeuty."

I nagle sie okazuje, ze jak modelowe spoleczenstwo amerykanskie, kazdy z nas
      potrzebuje swojego terapeuty, ktory oczywiscie ma swojego terapeute, ktory
      chodzi to swojego terapeuty...
    • claudinetta Nie daj się chandrze 20 lat temu
      Przyjaciele "nie kosztują", można mieć dużo kasy i zero przyjaciół, albo
      odwrotnie. Tylko, że trzeba o nich pamiętać nie tylko jak jest smutno i źle. Ja
      w tym roku odkryłam dwie rzeczy: że góry późną jesienią są piękne i gatunek
      muzyki, której kiedyś nie znosiłam, a która leczy skołatane nerwy bardzo. I nic
      na siłę. Jak można -trochę odpuścić. Obiady gotować jednodaniowe, bez kompotu,
      kurz po kątach niech się trochę poodkłada, nie zając, nie ucieknie. Jak nie mam
      dnia to ubieram byle co -inni ludzie też mi się nie zawsze podobają i muszę
      jakoś znieść ich widok. Usłyszałam przypadkowo fragment audycji w radiu i jedna
      myśl, może z pozoru banalna mnie uderzyła. "Żyjemy tylko dziś". Wczoraj i jutro
      istnieją tylko w naszej psychice. Jeśli będziemy się ciągle skupiać i zamartwiać
      tym co już było, albo co będzie, to możemy przegapić całe życie. I cieszmy się z
      rzeczy małych. Tak naprawdę wielkich wydarzeń jest niewiele, składa się ono z
      drobiazgów jak np. pyszna, pachnąca, drożdżówka, jeszcze ciepła,z dużą ilością
      kruszonki, do porannej aromatycznej kawy w ładnej filiżance i świeżej
      gazetki...polecam na dobry początek dnia :)
    • Gość: wilca Nie daj się chandrze IP: *.tktelekom.pl 19 lat temu
      ktoś, kto pisał ten artykuł miał dobre chęci, ale chyba nigdy nie
      cierpiał na jesienna depresję...
      jednymi z jej objawów są apatia i brak chęci na chocby wstanie z
      łóżka...gdzie tutaj miejsce na kolorowe zasłony i przemeblowanie
      pokoju?
      a poza tym...co zrobic, gdy nie ma sie przyjaciół, takich którym
      można powierzyć swoje zmartwienia i popłakać?
      no...
    • Gość: kamelia Nie daj się chandrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      A ja myślałam że jestem chora (fizycznie). Trafiłam jednak po jakiś artykułach
      na strone (chyba po prostu depresjasezonowa.pl) i poczytałam sobie to i owo.
      Kupiłam sobie taką fajną antydepresyjną lampę biurkową i jestem bardzo
      zadowolona. Może to placebo jak mówicie ale mi wszystko jedno bo pomaga!
      Buziaki! :-)
    • modliszka24 Re: Nie daj się chandrze 19 lat temu
      depresja z tego sie ciężko wyleczyć a jeden sposób nie poddawać się
    • Gość: Milena Nie daj się chandrze IP: *.aster.pl 17 lat temu
      Ja sie staram nie dawac. Jem lekko ,pije na sniadanko kawke na
      pobudzenie , niskodrazniaca. Jem owoce i nie jestem pesymistka.
    • imbirimbi Nie daj się chandrze 16 lat temu
      Ta tzw. "jesienna depresja" wydaje mi się jakimś żartem, kiedy myślę sobie o
      osobach, cierpiących na prawdziwą, kliniczną depresję, która dopiero jest
      prawdziwą tragedią... Sporo się na ten temat ostatnio dowiedziałem z książki
      pt. "Notatki z wystawy", autorstwa Patricka Gale'a. Bohaterką jest malarka
      cierpiąca na depresję i jej rodzina, która cierpi razem z nią... Naprawdę
      poruszająca książka.
      • marcinos4 Re: Nie daj się chandrze 16 lat temu
        A ja wam polecę dobra herbatę i odpowiednią lekturę do niej :) Ja na przykład zaczytuje się w blogu na klubie miłosników dobrej herbaty, a taka filiżanka mocnej dobrej herbatki może poprawić nastrój :)
    • Gość: Gunia Nie daj się chandrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu
      Spędziłam w Galinach w Bartoszycach ostatni długi weekend. Z dala od zgiełku, podziwiałam mazurską naturę i zajadałam się pysznymi daniami. Polecam każdemu, kto musi podładować baterie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka