Gość: ana Re: Nie daj się chandrze IP: 15.203.169.* 20 lat temu o co Ci kobieto chodzi?! Zamiast kupowac lampy za 650 zl mozesz isc na solarium za 5 zl, fajnych ciuchow nie musisz kupowac u D&G, w lumpeksach tez mozna sie niezle ubrac, a przemeblowac mieszkanie mozna zamieniajac miejscami rozne szafki...Ale niektorzy faktycznie zawsze maja pod prad. Z takim podejsciem do zycia to sie nie dziwie ze masz depreche...i to nie tylko w pazdzierniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irytacj K... ludzie ale wy macie problemy IP: 207.67.146.* 20 lat temu A co mają powiedzieć ci co mieszkają na Alasce? Albo na równiku - w lecie już ciemno o 18-tej to się zachlastać przecież można itp. Każda pora roku ma swój urok i kompletną bzdurą jest gadanie o depresji wyłącznie z powodu pogody. Wkur... mnie jak na ten temat w ogóle słyszę i czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
asme Re: K... ludzie ale wy macie problemy 20 lat temu W takim razie nie słuchaj tego i nie czytaj. A może Twój komentarz jest własnie wynikiem takiej chandry jesiennej? Dla mnie jesienna chandra to coroczny standard. Musze nad tym popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: K... ludzie ale wy macie problemy 20 lat temu Gość portalu: irytacj napisał(a): > A co mają powiedzieć ci co mieszkają na Alasce? > Albo na równiku - w lecie już ciemno o 18-tej to się zachlastać przecież można > itp. > Każda pora roku ma swój urok i kompletną bzdurą jest gadanie o depresji > wyłącznie z powodu pogody. Wkur... mnie jak na ten temat w ogóle słyszę i czyta > m. Wszystko zalezy od odleglosci, jesli w rodzinie masz kogos z depresja, to lepiej to widzisz,im dalej, to k .. ludzie macie problemy. Z odleglej galaktyki to juz nic nie widac. Tak jest we wszyskim. Mozesz matetyke pojmowac na poziomie 1+1, lub na twuerdzeniu Fermaty, czy jescze dalej (i na kazdym etapie grzmiec wy to macie problemy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basti Nie daj się chandrze IP: *.tpnet.pl 20 lat temu I kto wpadł w na pragmatyczny pomysł w 1916 roku, żeby zaoszczędzić 0.001 kwoty bilansu paliwowo-energetycznego kosztem depresji milionów w XXI wieku? Czy tego nie można już zmienić?? Ja nie chce żyć w ciemnościach a wstaję o 8.00 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja lampy antydepresyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu lampy antydepresyjne można znaleźc taniiej niż od 650. ja swoją (wymiary: ok.35/40-50/60cm)kupiłam przez net za ok.350 bardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitka Re: lampy antydepresyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Tak, ja też o tych tańszych, ale kupiłam w końcu znacznie droższą, za ok.950zł - rozmawiałam z lekarzem i powiedział mi że można kupować takie tanie bez atestu ale nie robili im żadnych testów, a z atestami są bezpieczne (chyba głownie chodzi o wzrok) i ze zbadaną skutecznością - nie bardzo pamiętam jak to było, ale wiem że ostatecznie wraz z mężem zdecydowaliśmy się o taką co ma najwięcej luksów (promienie słoneczne) - stoi sobie teraz w salonie i cała rodzina korzysta, poprawiło mi się, więc nie żałuję (choć trudno się było zdecydować, to prawda;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Świetne rady dla 80% Polaków. Doskonałe. IP: *.tvgawex.pl 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształciuch2 Re: Świetne rady dla 80% Polaków. Doskonałe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu a ja na zły nastrój funduję sobie gorącą kapiel w pachnacej mandarynką i pomarańczą wodzie. Zakupiłam sobie również płytę ze śpiewem ptaków wiosną i latem, przy wielkim dole włączam na całą noc, mimo tego że śpię. Bardzo mi te domowe sposoby pomagają. Dogadzam sobie również; śpię dłużej, czytam po raz dziesiąty ulubiona książkę, chodzę tylko na komedie, i jakoś leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Nie daj się chandrze IP: *.wup.zgora.pl 20 lat temu Ja polecam na smutki jesienne fototerapie. Kupiłam sobie lampe Fotovite i odczuwam znaczną poprawę samopoczucia.Pozdrawiam smutasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Nie daj się chandrze IP: *.wup.zgora.pl 20 lat temu Zajrzyj na stronkę www.depresja-sezonowa.pl darmowa konsultacja lekarska i możliwość kupienia lampy antydepresyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia z Wólki D... Re: Nie daj się chandrze IP: 85.219.140.* 20 lat temu Pozdrawiam Darka autora pierwszego postu! Wszystko w Twoim poście zgadza się.Poza tym jedynie, że nie jestem bezrobotną tylko samotną emerytką. A to prawie to samo."Prawie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marigold Re: Nie daj się chandrze IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu A ja wam powiem że dla mnie lekiem na chandrę jesienną jest taniec. Zapisałam się jakiś czas temu na tango do akademii tańca sulewskich i musze wam powiedzieć że bardzo fajnie się teraz czuję. Człowiek ma jakieś takie optymistyczne podejście do życia jak sobie trochę potańczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza Re: Nie daj się chandrze IP: *.ipt.aol.com 20 lat temu A co ma powiedziec taka osoba jak ja, ktora od 14 m-cy tylko pracuje 5 nocy w tygodniu od 22 do 6, wraca do domu po 7 i nie moze sie dobudzic wczesniej niz o 16 kiedy juz jest ciemno.Nawet gdy mam nocke wolna,mimo zmeczenia nie potrafie zasnac,organizm calkowicie sie przestawil.Pozostaja net i filmy.Takie zycie w ciemnosci to hardcore, nie polecam nikomu za zadna kase.Pamietacie jeden z odcinkow "Przystanku Alaska" w ktorym lekarz skonstuowal specjalna lampke- daszek do noszenia w sezonie jesienno-zimowym? Oj, przydalaby mi sie taka teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Nie daj się chandrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Luiza takie lampy sa w Polsce zobacz na www.depresja-sezonowa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ambivalent Re: Nie daj się chandrze 20 lat temu "Poszukaj pomocy specjalisty - gdyby wszystkie metody zawiodły, twój nastrój wciąż się pogarszał lub utrzymywał dłużej niż dwa tygodnie, pora na wizytę u terapeuty." I nagle sie okazuje, ze jak modelowe spoleczenstwo amerykanskie, kazdy z nas potrzebuje swojego terapeuty, ktory oczywiscie ma swojego terapeute, ktory chodzi to swojego terapeuty... Odpowiedz Link Zgłoś
claudinetta Nie daj się chandrze 20 lat temu Przyjaciele "nie kosztują", można mieć dużo kasy i zero przyjaciół, albo odwrotnie. Tylko, że trzeba o nich pamiętać nie tylko jak jest smutno i źle. Ja w tym roku odkryłam dwie rzeczy: że góry późną jesienią są piękne i gatunek muzyki, której kiedyś nie znosiłam, a która leczy skołatane nerwy bardzo. I nic na siłę. Jak można -trochę odpuścić. Obiady gotować jednodaniowe, bez kompotu, kurz po kątach niech się trochę poodkłada, nie zając, nie ucieknie. Jak nie mam dnia to ubieram byle co -inni ludzie też mi się nie zawsze podobają i muszę jakoś znieść ich widok. Usłyszałam przypadkowo fragment audycji w radiu i jedna myśl, może z pozoru banalna mnie uderzyła. "Żyjemy tylko dziś". Wczoraj i jutro istnieją tylko w naszej psychice. Jeśli będziemy się ciągle skupiać i zamartwiać tym co już było, albo co będzie, to możemy przegapić całe życie. I cieszmy się z rzeczy małych. Tak naprawdę wielkich wydarzeń jest niewiele, składa się ono z drobiazgów jak np. pyszna, pachnąca, drożdżówka, jeszcze ciepła,z dużą ilością kruszonki, do porannej aromatycznej kawy w ładnej filiżance i świeżej gazetki...polecam na dobry początek dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilca Nie daj się chandrze IP: *.tktelekom.pl 19 lat temu ktoś, kto pisał ten artykuł miał dobre chęci, ale chyba nigdy nie cierpiał na jesienna depresję... jednymi z jej objawów są apatia i brak chęci na chocby wstanie z łóżka...gdzie tutaj miejsce na kolorowe zasłony i przemeblowanie pokoju? a poza tym...co zrobic, gdy nie ma sie przyjaciół, takich którym można powierzyć swoje zmartwienia i popłakać? no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelia Nie daj się chandrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu A ja myślałam że jestem chora (fizycznie). Trafiłam jednak po jakiś artykułach na strone (chyba po prostu depresjasezonowa.pl) i poczytałam sobie to i owo. Kupiłam sobie taką fajną antydepresyjną lampę biurkową i jestem bardzo zadowolona. Może to placebo jak mówicie ale mi wszystko jedno bo pomaga! Buziaki! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Nie daj się chandrze 19 lat temu depresja z tego sie ciężko wyleczyć a jeden sposób nie poddawać się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Nie daj się chandrze IP: *.aster.pl 17 lat temu Ja sie staram nie dawac. Jem lekko ,pije na sniadanko kawke na pobudzenie , niskodrazniaca. Jem owoce i nie jestem pesymistka. Odpowiedz Link Zgłoś
imbirimbi Nie daj się chandrze 16 lat temu Ta tzw. "jesienna depresja" wydaje mi się jakimś żartem, kiedy myślę sobie o osobach, cierpiących na prawdziwą, kliniczną depresję, która dopiero jest prawdziwą tragedią... Sporo się na ten temat ostatnio dowiedziałem z książki pt. "Notatki z wystawy", autorstwa Patricka Gale'a. Bohaterką jest malarka cierpiąca na depresję i jej rodzina, która cierpi razem z nią... Naprawdę poruszająca książka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinos4 Re: Nie daj się chandrze 16 lat temu A ja wam polecę dobra herbatę i odpowiednią lekturę do niej :) Ja na przykład zaczytuje się w blogu na klubie miłosników dobrej herbaty, a taka filiżanka mocnej dobrej herbatki może poprawić nastrój :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gunia Nie daj się chandrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14 lat temu Spędziłam w Galinach w Bartoszycach ostatni długi weekend. Z dala od zgiełku, podziwiałam mazurską naturę i zajadałam się pysznymi daniami. Polecam każdemu, kto musi podładować baterie Odpowiedz Link Zgłoś