Dodaj do ulubionych

Nowa pralka?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
Poradźcie proszę jaką pralkę kupić.Jestem zmuszona do zakupu pralki ( stara
odmówiła posłuszeństwa). Poszłam na wycieczkę po sklepach i normalnie
zgłupiałam. Niby większość super energooszczędne, sterowane elektroniczne
itp, itd... tylko którą wybrać by jak najdłużej i jak najlepiej służyła?
Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • tintin Re: Nowa pralka? 21 lat temu
      My mieliśmy 10lat indesita. Wymieniliśmy na nowa Candy. Zepsuła się po dwóch
      latach. siadła elektronika. Kilkaset złotych naprawa. Fachowiec który to robił
      mówił, że nie o to chodzi, że Candy są złe. Mówił, że ma mase zgłoszeń własnie z
      nowymi pralkami. Bo kiedyś były mechaniczne, mało co sie mogło popsuć, A jak sie
      popsuło to naprawa była tania. Teraz wszystko jest elektroniczne. Teraz jak ci
      siądzie procesor to w skrajnych wypadkach to prawie cena nowej pralki.
      Zapytałem go co w takim razie kupić. Powiedział że nie ma jakiś szczególnie
      dobrych czy złych marek, ale może mi pokazać ceny części zamiennych i
      elektroniki i sam zdecyduję.
      No i cóz, powiedziałem: Amica, polar....
      Pan pokiwał głową. Ceny zamienne do polskich są 2, czasem 4 razy tańsze. Więc
      nastepnym razem wybiorę polską. I raczej tak mało elektroniki, wyświetlaczy etc
      jak to mozliwe
      • Gość: lina Re: Nowa pralka? IP: *.acn.waw.pl 21 lat temu
        W tej chwili producenci CELOWO tak wyznaczaj ceny czesci, zeby sie nie oplacalo
        naprawiac sprzetu. Wola sprzedac nowy.
      • Gość: Mirek z Legnicy Re: Nowa pralka? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21 lat temu
        Amica będzie moją ostatnią marką jaką wybiorę przy zakupie następnej pralki.
        Kilka lat temu kupiłem pralkę tej firmy. W ciągu dwóch lat wymieniłem:
        szybkę - bo była niewłaściwa i wciągała rzeczy pomiędzy szkło a płaszcz
        uszczelniający,
        pompkę - bo się zepsuła,
        elektronikę bo po naprawie znowu padła,
        śruby przy drzwiczkach bo rdzewiały.
        Pralkę w końcu wymieniłem na nową, ale załatwianie tej sprawy kosztowało mnie
        wiele nerwów - zwłaszcza rozmowa z szefem serwisu ok. 30 minut dyskusji przez
        telefon.
        Amica bardziej dba o zawodników na boiskach niż o klientów.
    • marapi19 Re: Nowa pralka? 21 lat temu
      ja kupiłam sobie niedawno whirlpoola 6 zmysł, wkładana od góry, około 1600
      złociszy dałam. jestem bardzo zadowolona, ma wysokie obroty (1000), więc ciuchy
      wychodzą niemal suche, ma opcję pranie codzienne, które trwa 30 min. pokazuje
      mi ile trwa pranie, mogę włączyć dodatkowe płukanie (mam alergię na detegrenty)
      oraz opcję łatwe prasowanie, koszule się wtedy nie gniotą. poza tym ta pralka
      ma jakąś wkładkę ze srebra, którego cząsteczki uwalniaja się podczas prania i
      zabijają bakterie. szczerze polecam. z whirpoola mam tez lodówkę. sprawuje się
      świetnie.
    • Gość: ania Re: Nowa pralka? IP: 195.137.246.* 21 lat temu
      kupiłam WA63100 GORENJE. jest naprawdę OK
    • Gość: Kasia Re: Nowa pralka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Serdeczne dzięki, mam nadzieję że coś wybiore. Cena części zamiennych to bardzo
      istotna sprawa. Nie raz przekonałam sie jak często nowy sprzęt może się psuć
      • tango_basia Re: Nowa pralka? 21 lat temu
        radzę stanowczo Bosch albo Elektrolux,najlepsze na rynku
        • Gość: Kamant Re: Nowa pralka? IP: *.localdomain / 217.96.44.* 21 lat temu
          Ja polecam Elektrolux. Mam zrówno pralke jak i lodówkę tej firmy. Spisują się
          bdb. Przed zakupem dlugo rozglądaliśmy się z mężem, zaciągaliśmy jezyka nt.
          róznych firm. Znajomi sprzedawcy twierdzili, że tylko Elektrolux.
        • Gość: maryna Re: Nowa pralka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
          W Euro AGD przekonuja, że najlepsze sa pralki Brandt. Firma jest mniej znana
          niz Eletrolux czy Whirpool, a pralki porównywalne cenowo i b.dobre.
          • ulka32 Re: Nowa pralka? 21 lat temu
            Polecam Ariston 1200 obr.
    • akacjax Re: Nowa pralka? 21 lat temu
      Powoli dorastam do zakupu nowej, stara jeszcze działa, ale...
      I wiem, że potrzebuję pralki płytkiej, ładowanej od przodu, z możliwościa prania mniejszej ilości rzeczy. Wiem, że powinna miec mało elektroniki, chciałabym by była możliwość zmiany programu przed jego zakończeniem (niektóre pralki muszą wyprać do końca wg programu...). I nie wiem jaka pralka spełnia moje oczekiwania :( Na whirpoola nie mam odwagi, ale teraz nawet indesity u nas są skladane, więc co wybrać?
      • Gość: Loreley1 Re: Nowa pralka? IP: *.dip.t-dialin.net 21 lat temu
        Jesli dlugo i niezawodnie to polecam pralke firmy Miele.
        • anmanika Re: Nowa pralka? 21 lat temu
          Odradzam Indesit!!!! Może i pralka sama w sobie jest dobra ale gdy się zepsuje
          to zaczyna się farsa z ich serwisem. Przez nich miałam nieczynną pralkę przez 2
          tygodnie i gdyby nie potężna awantura to w dalszym ciągu byłaby niesprawna.
          Interweniowałam nawet w tej sprawie u producenta, no może interwencja to za
          duże słowo bo nie odpowiedzieli na żaden z wysyłanych mejli i faksów a
          telefonów to tam nikt nie odbiera.
          • kamilla29 Re: Nowa pralka? 21 lat temu
            indesit-to wielkie badziewie! Ich obsługa klijenta to zgroza.Pralka zepsuła mi
            się,była dwukrotnie naprawiana w ramach gwarancji,po czym serwis stwierdził że
            jednak naprawienie jest niemozliwe.Wszystko można zrozumieć,ale na wymiane
            czekam już miesiac a od momentu awarii minęły juz 2 miesiące(3 osoby w tym 10-
            miesięczne dziecko bez pralki przez 2 mies. to koszmar)Telefony do producenta
            to jakaś farsa,bo najczęściej nikt nie odbiera,albo przełącza w
            nieskończoność,albo spławia.Nóż w kieszeni sie otwiera na słowo
            indesit.Najgorsze jest to, ze nowa pralka (jeżeli tej wymiany doczekam) będzie
            marki tej samej ,niestety marki,bo o zwrocie pieniędzy to nie ma co
            myślec.Najgorszemu wrogowi nie życzę kontaktów z tą firmą.
            • akacjax Re: Nowa pralka? 21 lat temu
              Który to serwis? Czy dzwoniłas do Federacji Konsumenta? straszenie tym jest ponoć dobre:)
              • Gość: kamilla29 Re: Nowa pralka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
                sam serwis w moim mieście(Słupsk),zrobił swoje(naprawy+ zgłoszenie potrzeby
                wymiany na nową do producenta)Producent z Łodzi jednak nic z tego sobie nie
                robi.Decyzja o wymianie była miesiąc temu,a pralki nie widać.Do federacji swoja
                droga się wybiorę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka