Gość: misie-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu czy ktokolwiek wie jak się go robi? h e l p!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cytryna Re: ścieg angielski na drutach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu nie wiem czy uda mi się to opisać: na drucie masz ściągacz 1 oczko prawe,1oczko lewe,czyli pierwszy rząd, drugi rząd-oczko prawe przerabiasz na prawo,nad oczkiem lewym robisz narzut i zdejmujesz to oczko bez przerabiania. trzeci rząd-oczka z narzutem przerabiamy na prawo,nad oczkiem lewym robimy narzut i zdejmujemy bez przerabiania.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
merkuryka Re: ścieg angielski na drutach 21 lat temu Nabierasz nieparzystą liczbę oczek, Rząd 1: 1 oczko prawe; jeden narzut; jedno oczko zdjąć; (itd powtarzać) Rząd 2 i wszystkie następne rzędy: przed każdym lewym oczkiem narzut i każde lewe oczko przełożyć na drut bez przerabiania. Oczko z narzutem liczone jest jako jedno oczko i przerabiamy go do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: ścieg angielski na drutach 21 lat temu Jeśli dobrze pamiętam, jest prostszy sposób. Najlepiej wypróbować ;) 1 rządek: 1 prawe, 1 lewe 2 rządek: w prawe wkłuwasz się w jakby podwójne oczko, tzn. nabierasz razem z poprzednim; lewe normalnie itd. Potem każde oczko prawe nabierasz "podwójnie" i już :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: ścieg angielski na drutach IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21 lat temu Ja też robie tak jak opisała nnike.Jest to najłatwiejszy sposób,wyroby robione tym ściegiem wydają się "mięsiste"i grube. Odpowiedz Link Zgłoś
merkuryka Re: ścieg angielski na drutach 21 lat temu Tak na marginesie, to ja też tak robię:):) Poprzedni przepis obrazowo przepisałam z ksiązki. Jedyny minust angielskiego, że strasznie dużo włóczki idzie:):) Odpowiedz Link Zgłoś