Gość: Anna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Czy firanki po upraniu powinno sie prasowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: Firanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Jak sie ich zawiesi jak sa jeszcze wilgotne to nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hge Re: Firanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu a ja prasuję szybko i sprawnie,trwa chwilkę a jaki efekt,miło popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Firanki IP: *.ri.ri.cox.net 20 lat temu Ja po wypraniu skladam rowniutko i tak zostawie na dwie godziny potem wieszam bez prasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Firanki IP: *.ri.ri.cox.net 20 lat temu Ja po wypraniu skladam rowniutko i tak zostawie na dwie godziny potem wieszam bez prasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tereza11 Re: Firanki 20 lat temu A ja lekko krochmalę i po wysuszeniu składam i chowam do szafki. Zakładam inną zmianę, po uprzednim wyprasowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: Firanki IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 20 lat temu Gdybym musiała prasować firanki z jednego tylko okna - 20 mb - to bym zwariowała! Po prostu wieszam wilgotne.Prasuję tylko kuchenne - krótkie,gdyż kiedyś wyprałam je nieopatrznie w 90* i odwirowałam.Wyszły pomięte,więc muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_rmf Re: Firanki 20 lat temu są dwie szkoły: jedna mówi prasować,druga nie prasować. Ja dodaję płyn do płukania firan( taki specjalny) i nie wiruję tylko odciągam wodę ( taki program w automacie) więcnie muszę, ale jedne firany mam takie,że nawet gdybym,stanęła na głowie nie nie poradzę tylko gaz do dechy ( do prasowania oczywiście; zanim firany wilgotnie ). No więc jak napisałam na początku są dwie szkoły ... Odpowiedz Link Zgłoś