Dodaj do ulubionych

czym usuwacie kamień w muszli klozetowej?

IP: *.lubin.dialog.net.pl 20 lat temu
mamy tak twardą wodę, że muszę wylewać prawie pół butelki domestosu co 3 dzień. szybko się osadza i trudno go usunąć. próbowałam też codziennie zalewać domestosem i zostawiać na cała noc ale też nie pomaga. na codzień wisi tam zakiś odświeżacz, który niby też ma chronić przed osadzaniem się kamienia- w żelu czy też w kostce. do spłuczki wrzucam specjalną kostkę. wszystko to jednak tylko strata pieniędzy, a kamień i tak muszę szorować szczotką.
Obserwuj wątek
    • kryka50 Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? 20 lat temu
      Domestos nie jest dobry na kamień.Użyj WC Sansed.Podobno dobry też jest Cilit
      Bang
      • kol.3 Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? 20 lat temu
        Kupowałam domestos, cilit kamień i rdza, mydełka do muszli i inne cuda na
        kiju, teraz kupuję zwykłą wybielinkę za 1,73 zł. i kibelek jest biały.
        • zielony_listek wybielacze 20 lat temu
          > Kupowałam domestos, cilit kamień i rdza, mydełka do muszli i inne cuda na
          > kiju, teraz kupuję zwykłą wybielinkę za 1,73 zł. i kibelek jest biały.

Ja też wlewam zwykle ACE i bez szorowania kamień zlazi.
          Pozdrawiam
          zielony_listek
    • kaszmir18 Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? 20 lat temu
      ja mleczkiem do czyszczenia nawet najtanszym i czyszcze szczotka i ladnie
      lsni:)
      • Gość: Loreley Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: *.dip.t-dialin.net 20 lat temu
        Dzieki ze to napisalas ;), to samo dotyczy umywalek i zlewozmywaka, tyle mowimy
        o ekologii, a sami sie trujemy...
    • Gość: STASIA Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20 lat temu
      CZJNIK GORĄCEJ WODY I KWASEK CYTRYNOWY I ZOSTAWIĆ NA NOC RANO NIEZOBACZYSZ
      ŚLADU OSADU JA CO 3 MIESIĄCE TAK ROBIE POWODZENIA
    • Gość: anna Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
      Ja również używam kwasku cytrynowego.Rewelacja
      • Gość: miśka Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: *.lubin.dialog.net.pl 20 lat temu
        a ten kwasek wsypujecie do tej wody, która tam jest, czy ją wybieracie?
        • Gość: ewa Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
          Polecam gorąco TYTAN. Polski, tani. Nalewa się na kamień, idzie się zrobić sobie herbatę, za 10 minut się wraca i spłukuje. Zero szczotki.
          • Gość: stasia Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 20 lat temu
            do gorącej wody wsyp kwasek i zostaw na noc pomaga
            • Gość: Karina Re: czym usuwacie kamień w muszli klozetowej? IP: 193.24.196.* 20 lat temu
              W Lidlu można kupić specjalne tabletki, wrzuca się na noc do muszli i kamień
              znika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka