hania701 20 lat temu Chce zmienic meble kuchenne i mam zamiar tym razem umiescic suszarke do naczyn w szafce nad zlewozmywakiem. Tesciowa twierdzi ze to sie nie sprawdza(choc sama nie ma)bo wilgoc, woda itd. Jak to wyglada w praktyce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osika4 Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Cztery lata temu robiłam meble na wymiar,tam przewidziałam też suszarkę i jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania. Jeszcze nic mi nie pleśniało czy gniło / mam na myśli drewno/, wszystko jest ok.Jest poprostu szafka i nie widać wszystkich naczyń. Czasami jak mam dużo zmywania, to zostawiam na jakiś czas otwarte jedne drzwiczki, ale to tak profilaktycznie. Nigdy nie powróciłabym do suszarki bez obudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: Suszarka w szafce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Ja wręcz przeciwnie. Po wakacjach u kuzynki, która ma suszarkę w szafce miałam dość mokrych łokci przy wkładaniu talerzy. Po prostu musiałam podnosić ręke wysoko i woda sciekała mi w dół. Jak dla mnie - niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek Re: Suszarka w szafce IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20 lat temu w mojej kuchni jest taka szafka-obraz rozpaczy ,mimo wycierania ,suszenia,wylewania wody z podstawki szafka poprostu zaczeł od wilgoci gnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erjotka Re: Suszarka w szafce IP: 195.117.234.* 20 lat temu Jak najbardziej zdecydowała bym się na suszarce w szafce, ale wyłącznie bez dna szafki. Odpowiedz Link Zgłoś
krowa_w_kropki Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Suszarka w szafce jak najbardziej. Ja niestety mam taką z dnem i muszę ją bardzo często wycierać, bo woda lubi ściekać pod plastikową podkładkę. Polecam taką bez dna, naczyń nie widać i wygoda ogromna, bo pomieści dużo naczyń. Dam swoją w najbliższym czasie przerobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucharek Re: Suszarka w szafce IP: *.bsk.vectranet.pl 20 lat temu woda, owszem, trzeba wylewać, ale bez przesady, żadnej wilgoci, ja mam tak akurat, że i rąk za bardzo podnosić nie trzeba, no i jest zdecydowanie estetyczniej (choć nas jest tylko dwoje, zatem i tego zmywania ciut mniej...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: Suszarka w szafce IP: *.enterpol.pl 20 lat temu A ja już od 20 lat w ogóle nie mam suszarki w szafce.Zdecydowałam tak gdyż wolałam mieć normalną szafkę na produkty a nie zawalisko zajmujące miejsce w kuchni.Już dwa razy zmieniałam meble i nigdy z suszarką.Po prostu,po umyciu naczyń od razu je wycieram i chowam na swje miejsca.Stojące w suszarce i schnące same sobie zawsze miały zacieki z wody.Teraz tego nie mam.Przyzwyczaiłam się do mycia i od razu wycierania tak,że i po większych imprezach też. Moja koleżanka poszła za moim przykładem i też zlikwidowała suszarkę.Dzięki temu ma normalną szafkę na produkty. Co by nie robić to w suszarce zawsze będzie wilgoć i nieprzyjemne obślizgłe tacki pod nią.Ja ze swojej decyzji bezsuszarkowej jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mili_vanili Re: Suszarka w szafce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu moja siostra miała. Na plus: nie widać suszących sie naczyń, ale trzeba regularnie czyścić i opróżniać pojemnik na wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Nie mam suszarki na naczynia . Nigdy nie chciałam mieć . Wycieram naczynia zaraz po umyciu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456 Re: Suszarka w szafce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu to dobry pomysl,mam tak od kilku lat. Czasami zostawiam otwarte drzwiczki od szfki i tyle. I zaciekow nie zauwazylam. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
hania701 Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Dzieki za wszystkie wypowiedzi.Chyba sie jednak zdecyduje na suszarke w szafce. A moze zdejme obecna i zobacze czy sie bez niej obejde? Wolna szafka tez by sie przydała,tylko te przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: Suszarka w szafce IP: *.enterpol.pl 20 lat temu Bardzo szybko przyzwyczaisz się obywać bez suszarki.A wolną szafkę - przecież wcale niemałą wykorzystasz na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
hania701 Re: Suszarka w szafce 20 lat temu A jak zmywarke polecacie?Jakiej firmy i na co zwrocic uwage? Moze sie skusze. Odpowiedz Link Zgłoś
chipcia13 Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Ja mam starszawego już Boscha. Jestem z niego zadowolona. Ale na temat nowych zmywarek nie mogę się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeno Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Ja w chwili obcenej posiadam zmywarkę marki Whirpool (szczegóły tutaj whirlpool.com.pl/?nodeid=produkt&cat_id=738&prod_id=8210 ). Jak na czterosobową rodzinę, sprawdza się idealnie. Oczywiście cena na stronie producenta zdecydowanie zawyżona (my kupiliśmy poprzez internet ok 400 zł taniej niż w zwykłym tradycyjnym sklepie polecam strone www.skapiec.pl ). Ważne jest aby wszystko było klasy AAA (jakość zmywania, oszczędność wody i prądu) bo tylko wtedy jest to opłacalne. U mnie przy moich opłatach za wodę, prąd i proszek do zmywarki (4w1) jedno zmywanie kosztuje nas 1,30zł. Zmywarka pięknie myje i suszy naczynia, nic nie trzeba dodatkowo wycierać więc problemu suszarki w szafce czy też poza już nie mamy. A ile więcej czasu dla rodziny, już nie mówiąc o Świętach, kiedy zawsze jest dużo gości a co za tym idzie znaczne ilości naczyń. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Suszarka w szafce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Najlepiej przekonaj się sama. Pewnie w tej starej kuchni masz jakieś szafki. Wstaw do jednej z nich zwykłą suszarkę i poobserwuj co się będzie działo. Zobaczysz też czy w/g Ciebie to wygodne. Akurat to jest do sprawdzenia przed podjęciem ostatecznej decyzji. Jeśli chodzi o mnie to miałam taką kiedyś, na szczęście króciutko. Mimo starań zawsze miałam wrażenie, że tam jest brudno, pochlapane i że za szafką zrobi się wilgoć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: Suszarka w szafce IP: *.enterpol.pl 20 lat temu Matylda ma rację.Suszarka w szafce to zawaliszafka i wiecznie brudna,oślizgła i wilgotna. Ja też jak już tu ktoś napisał,po umyciu naczyń od razu je wycieram i chowam na swoje miejsce.Czysto i estetycznie.Polecam.Można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: Suszarka w szafce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu ja mam suszarke w szafce i ciągle jest otwarta średnio ładnie to wygląda. jedyny plus że jak są goście moge ja zamknąć. Wycierać naczyć za każdym razem napewno by mi się nie chciało. Ledwo co się zmuszam do ich umycia a co mówić jeszcze je wycierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: Suszarka w szafce IP: 193.24.196.* 20 lat temu Od wielu lat mam suszarkę w szafce bez dna, tylko wtedy ma to sens. Nie mam nawet tacki pod suszarką, nie muszę więc jej myć ani wycierać, trochę kapie na zlewozmywak, ale to nie przeszkadza. Polecam, szybko schnie, nic nie wilgotnieje, nie ma zacieków. Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Hej! Ja polecam goraaaco suszarke w szafce, wlasnie mamy i jest super. Tylko bez dna, tak woda scieka ladnie, nic nie gnije, bo dna nie ma. Dla mnie super wygoda, bo duzo pomiesci, a poza tym odsaczysz lekko talerz np.przy myciu i juz Ci rekawa nie zalewa:-) Moni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Suszarka w szafce IP: *.os1.kn.pl 20 lat temu Mam od kilku lat taką w szafce i jestem bardzo zadowolona (szafka bez dna- tylko tacka). A to czy wilgotnieje i się nie sprawdza w szafkach zalezy od ich jakości. Jak masz szafki marnej jakości to faktycznie mogą być problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
katia16 Re: Suszarka w szafce 20 lat temu Jeżeli nie lubisz wycierać naczyń, to warto mieć szafkę, tylko dobrej jakości i z otworami na górze i na dole. Mam 15 lat suszarkę i nic nie gnije. Odpowiedz Link Zgłoś