Dodaj do ulubionych

plama z pleśni

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu
Córka wrzuciła chyba mokrą sukienkę i powstały plamy z pleśni jak je wywabić
sukienka jest w kolorze fioletowym poradźcie
Obserwuj wątek
    • michalina78 Re: plama z pleśni 20 lat temu
      ostatnio też miałam problem z pleśnią na koszuli męża próbowałam wszytskiego i
      nic nie pomagało i w koncu kupiłam saszetki wanish oxy multi. czy coś
      podobnego. Robi się z niego taka pianę i nakłada na miejsce z plamą. Na
      opakowaniu jest napisane ze maksymalnie trzymac 5 minut i wyprac i tak zrobiłam
      pierwszym razem ale plamy tylko zbladły, kupiłam drugą saszetkę i wtedy
      zrobiłam pianę nałożyłam i trzymałam z poł godziny co jakis czas zaglądając co
      się dzieje z plesnia i koszulą, pleśń bladła a kolory były ok, ale ze po pol
      godziny nie zeszło do konca to koszule z całą zawartością na niej tego wanisha
      włożyłam do miski i namoczyłam. Moczyłam całą noc bo esperyment robiłam
      wieczorem i juz nie miałam siły czekać. W ogołe nie liczyłam ze się uda. Ale
      rano okazało się ze po plesni ani sladu, a kolory bez zmian.
      Powinno się udać, bo ja zanim tego spróbowałam to prałam te koszule na
      kilkanascie sposobów i nic, a to ulubiona koszula męża na wyjątkowe okazje wiec
      taka zaciętość była we mnie. wanisha jest kilka rodzajów, wazne zeby był ten
      oxy i dodatkowo muli nie pamietam nazwy, ale wiem ze inne przedtem mi nie
      pomagały tylko ten czyba jest najmocniejszy, z resztą napisane na nim ze na
      trudne do usuniecia plamy
      pozdrawiam powinno się udać tylko nie stosuj się do konca do etykiety bo
      bedziesz to prac bez konca
      • Gość: belfer Re: plama z pleśni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu
        kiedyś,jak nie było jeszcze wynalazków typu vaisch,plamy z pleśni moczyło się w
        kwaśnym mleku,podobno pomagało.
        • michalina78 Re: plama z pleśni 20 lat temu
          próbowałam też tę metodę opisując przygodę wyżej, ale niestety nie pomogła,
          przeszukałam cały ineternet i skorzystałam z wszelkich porad na usunięcie
          pleśni i nic z tego, ale może kwestia w tym czy wcześniej się zaprało plesn czy
          na swiezą coś stosuje, bo ja zaprałam, bo właściwie liczyłam ze wypranie w
          wysokiej temperaturze pomoże, nie pomogło raz drugi i zaczełam szukać wynalazków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka