otella23 19 lat temu Czy możecie mi doradzić co jest dobre na smierdzące stopy? Moze czego unikać? :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ara Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.dclient.hispeed.ch 19 lat temu unikac sztucznych tworzyw - skarpety tylko bawelniane prane w wysokiej temperaturze, obuwie skorzane, nie przegrzewac nog np. siedzeniem w biurze w ocieplanych kozakach. Poza tym myc, myc i myc. A jak jeszcze nie pomoze to sie przyjrzec czy nie ma grzybicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu Sypać w skarpety kwas borny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.belchatow.msk.pl 19 lat temu Polecam Etiaxil. Do kupienia w aptece. Bardzo polecam. Ja też miałam ten straszny problem- pomogło! Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: co na śmierdzące stopy??? 19 lat temu ja polecam rożnorakie dezodoranty na stopy i moczenie w ziołach np. szałwia Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia884 Re: co na śmierdzące stopy??? 19 lat temu Dam ci dobrą radę . Przede wszystkim wyrzuć stare smierdzace obuwie . Kup nowe ,tylko z naturalnych skór. Obuwie, powinno sie zmieniac czesto ,a nie non stop chodzic w jednym , daj im tez odpocząć, wyschnąc.Stopy myj codziennie i codziennie scieraj stary naskorek pumeksem , bo to ten stary naskorek smierdzi, a najbardziej rozkładajace sie w nim białko, dobrze osuszaj stopy .Skarpetki tylko bawełniane , zmieniaj często nawet 3x dziennie.Bardzo dobrze jest w lecie, chodzic boso po piasku na plazy.To takie podstawowe zasady higieny , mozna jeszcze wiecej , ale pamietaj pumeks musisz miec i codziennie uzywac, to działa , tylko dobrych chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
nakretkowa Dokładnie tak ... 19 lat temu Moja poprzedniczka bardzo dobrze wszystko napisała. Dobrze jest też stosować sól do stóp. Jest skuteczna. Odpręża stopy, usuwa uczucie zmęczenia i nieprzyjemny zapach. Dobrze jest też mieć talk do stóp, który zapobiega nadmiernemu poceniu się stóp. Poza tym można też stosować wszelkie dezodoranty zarówno do stóp, jak i do obuwia. Jeśli chodzi o obuwie - to owszem. Najbardziej polecane jest z naturalnej skóry. Jednak to duży wydatek, bo naturalna skóra jest dość droga. Należy unikać takich butów z "ceraty" w nich pocą się najbardziej i śmierdzą co nie miara. POZDRAWIAM I żYCZę SZYBKIEGO ROZWIĄZANIA PROBLEMU :) Odpowiedz Link Zgłoś
milenkamisia21 a najgorsze dla stóp to adidasy 19 lat temu także unikaj tego typu obówia. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia08 Re: a najgorsze dla stóp to adidasy 19 lat temu nie ma nic gorszego jak adidasy, toz to sama guma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu Jeszcze cos dorzuce: generalnie otoz nie mam problemu ze stopami, nosze wylacznie obuwie z naturalnych skor, zima zmieniam buty w pracy na pantofle, itp. (tak, tak, nosze zmienne obuwie do pracy ;) ) Jednak niedawno zdarzylo mi sie, ze para butow zaczela niemilosiernie cuchnac. Nie wiem czy oszukal producent i buty zawieraly syntetyczne elementy czy tez zlapalam jakies bakterie. Juz chcialam po prostu wyrzucic te nowe(!) kozaki (wstyd bylo je nosic), gdy trafilam na wkladki do butow Scholla, wlasnie na takie poblemy. Sa sprzedawane w pudeleczkach po 10 par, wymienia sie je co tydzien. Po zalozeniu pierwszej pary wkladek sytuacja sie poprawila, przy drugiej bylo juz OK. Teraz wnetrze butow pieknie pachnie, nawet jesli nie wymienie wkladek. Cena kompletu to ok. 10 zl, czyli zlotowke na tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stopa Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.c155.petrotel.pl 19 lat temu Najlepszy preparat PEDIPUR do kupienia w aptece bez recepty za parę groszy. Zaznaczam, że wypróbowałam wszystko, co mozliwe (School, Etiaxil i inne). Nic nie działa tak dobrze jak Pedipur (ma równiez działanie antbakteryjne i lecznicze). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
feluka A co spódnicy? 19 lat temu A co do spódnicy? Przecież nie ma cienkich bawełnianych rajstop:( Odpowiedz Link Zgłoś