Dodaj do ulubionych

co na śmierdzące stopy???

19 lat temu
Czy możecie mi doradzić co jest dobre na smierdzące stopy? Moze czego unikać? :/
Obserwuj wątek
    • Gość: ara Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.dclient.hispeed.ch 19 lat temu
      unikac sztucznych tworzyw - skarpety tylko bawelniane prane w wysokiej
      temperaturze, obuwie skorzane, nie przegrzewac nog np. siedzeniem w biurze w
      ocieplanych kozakach. Poza tym myc, myc i myc. A jak jeszcze nie pomoze to sie
      przyjrzec czy nie ma grzybicy.
      • Gość: qaz Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Sypać w skarpety kwas borny.
    • Gość: ja Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.belchatow.msk.pl 19 lat temu
      Polecam Etiaxil. Do kupienia w aptece. Bardzo polecam. Ja też miałam ten
      straszny problem- pomogło!
      • hanunia2 Re: co na śmierdzące stopy??? 19 lat temu
        ja polecam rożnorakie dezodoranty na stopy i moczenie w ziołach np. szałwia
        • kamcia884 Re: co na śmierdzące stopy??? 19 lat temu
          Dam ci dobrą radę . Przede wszystkim wyrzuć stare smierdzace obuwie . Kup
          nowe ,tylko z naturalnych skór. Obuwie, powinno sie zmieniac czesto ,a nie non
          stop chodzic w jednym , daj im tez odpocząć, wyschnąc.Stopy myj codziennie i
          codziennie scieraj stary naskorek pumeksem , bo to ten stary naskorek smierdzi,
          a najbardziej rozkładajace sie w nim białko, dobrze osuszaj stopy .Skarpetki
          tylko bawełniane , zmieniaj często nawet 3x dziennie.Bardzo dobrze jest w
          lecie, chodzic boso po piasku na plazy.To takie podstawowe zasady higieny ,
          mozna jeszcze wiecej , ale pamietaj pumeks musisz miec i codziennie uzywac, to
          działa , tylko dobrych chęci.
    • nakretkowa Dokładnie tak ... 19 lat temu
      Moja poprzedniczka bardzo dobrze wszystko napisała.

Dobrze jest też stosować sól do stóp. Jest skuteczna.
      Odpręża stopy, usuwa uczucie zmęczenia i nieprzyjemny zapach.

Dobrze jest też mieć talk do stóp, który zapobiega nadmiernemu poceniu się stóp.
      Poza tym można też stosować wszelkie dezodoranty zarówno do stóp, jak i do obuwia.

Jeśli chodzi o obuwie - to owszem. Najbardziej polecane jest z naturalnej skóry.
      Jednak to duży wydatek, bo naturalna skóra jest dość droga. Należy unikać takich
      butów z "ceraty" w nich pocą się najbardziej i śmierdzą co nie miara.

POZDRAWIAM I żYCZę SZYBKIEGO ROZWIĄZANIA PROBLEMU :)
      • milenkamisia21 a najgorsze dla stóp to adidasy 19 lat temu
        także unikaj tego typu obówia.
        • marysia08 Re: a najgorsze dla stóp to adidasy 19 lat temu
          nie ma nic gorszego jak adidasy, toz to sama guma

• Gość: mk Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.acn.waw.pl 19 lat temu
      Jeszcze cos dorzuce: generalnie otoz nie mam problemu ze stopami, nosze
      wylacznie obuwie z naturalnych skor, zima zmieniam buty w pracy na pantofle,
      itp. (tak, tak, nosze zmienne obuwie do pracy ;) )
      Jednak niedawno zdarzylo mi sie, ze para butow zaczela niemilosiernie cuchnac.
      Nie wiem czy oszukal producent i buty zawieraly syntetyczne elementy czy tez
      zlapalam jakies bakterie. Juz chcialam po prostu wyrzucic te nowe(!) kozaki
      (wstyd bylo je nosic), gdy trafilam na wkladki do butow Scholla, wlasnie na
      takie poblemy. Sa sprzedawane w pudeleczkach po 10 par, wymienia sie je co
      tydzien. Po zalozeniu pierwszej pary wkladek sytuacja sie poprawila, przy
      drugiej bylo juz OK. Teraz wnetrze butow pieknie pachnie, nawet jesli nie
      wymienie wkladek. Cena kompletu to ok. 10 zl, czyli zlotowke na tydzien.
      • Gość: stopa Re: co na śmierdzące stopy??? IP: *.c155.petrotel.pl 19 lat temu
        Najlepszy preparat PEDIPUR do kupienia w aptece bez recepty za parę groszy.
        Zaznaczam, że wypróbowałam wszystko, co mozliwe (School, Etiaxil i inne). Nic
        nie działa tak dobrze jak Pedipur (ma równiez działanie antbakteryjne i
        lecznicze). Powodzenia!
    • feluka A co spódnicy? 19 lat temu
      A co do spódnicy? Przecież nie ma cienkich bawełnianych rajstop:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka