Dodaj do ulubionych

klimakterium

19 lat temu
Nie wiem, czy to odpowiednie forum, ale moze bywaja tu kobiety, ktore moga podzielic sie swymi
doswiadczeniami w tym wzgledzie.

Zdaje sie, ze weszlam w ten okres. Pojawily sie zmiany psychiczne, bezsennnosc, zazdrosc o meza,
ale z duzym pobudzeniem erotycznym.Lekarz przepisal hormony, dwa cykle. Na psychike to
pomoglo, ale ogolnie to wszystko dosc nieprzyjemne. Jak dlugo to trwa, jak to przetrwac i nie
zwariowac??? Bylam osoba pewna siebie, radosna. Teraz czuje sie nieszczesliwa, beznadziejna. Czuje
sie stara i brzydka, choc pare miesiecy temu cieszylam sie zyciem i bylam pania swiata.....

Mam udane malzenstwo i zycie erotyczne... Ja to wszystko przetrzymac, czy jeszce wroce do swej
dawnej psychiki????
Obserwuj wątek
    • Gość: mika9949 Re: klimakterium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
      Proponuję tutaj o tym porozmawiać forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=216.
      • hanunia2 Re: klimakterium 19 lat temu
        Przechodziłam te obiawy ale dostałam hormony i przez 5 lat je brałam.Teraz jest
        wszystko ok.Czasem mam kłopoty ze spaniem. Nie śpię po nocach ale corka mi
        powiedziała że starszy człowiek mało snu potrzebuje/może
        • Gość: STAREBABSKO Re: klimakterium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
          Czy to lekarz zdecxydowal o zakonczeniu terapii hormonami, czy Ty???
          • Gość: ara Re: klimakterium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
            A ile masz lat?
            • starebabsko Re: klimakterium 19 lat temu
              Mam 51 lat, zmiany zuwazylam jesienia pod koniec ubieglego roku. 1,5 miesiaca temu zaczelam
              przyjmowac hormony, ale moj nastroj wciaz nie wrocil do dawnego stanu. Nic mnie nie cieszy. Czy to
              przejsciowe??? Czy jeszcze kiedys bede znow radosna???
              • chantal11 Re: klimakterium 19 lat temu
                Co prawda mi do klimakterium daleko jeszcze, mam nadzieję, ale zobacz na tamtym
                forum,poczytaj, zadaj pytanie, bo tu widze jakoś nie ma odzewu.
                www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=24
                • Gość: starebabsko Re: klimakterium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
                  dziekuje:)))
              • piekielnica1 Re: klimakterium 19 lat temu
                > 1,5 miesiaca temu zaczelam
                > przyjmowac hormony, ale moj nastroj wciaz nie wrocil do dawnego stanu.

Nie jest łatwo dobrać odpowiedni rodzaj hormonów.
                Różne organizmy różnie reagują,
                Musisz w porozumieniu z lekarzem poeksperymentować.
                Ja trafiłam na lekarkę, tóra przechodziła właśnie klimakterium i sama miała
                kłopoty z doborem odpowiedniego preparatu.
                Po wypróbowaniu kilku, trafiłam na właściwy.
                Nie zniechęcaj się po pierwszych niepowodzeniach, bo dobry dla Ciebie preparat
                z sposób znaczący poprawi jakość Twojego życia.
                Powodzenia.
                • starebabsko Re: klimakterium 19 lat temu
                  Dzieki za pomoc:)))
    • tobi-sz5 Re: klimakterium 12 lat temu
      Okres ten nie jest przyjemny dla żadnej kobiety, ale można uniknąć niektórych objawów i żyć normalnie tak jak przed wejściem w etap menopauzy. Wystarczy zaaplikować do organizmu składniki, które zadbają o nasze dobre samopoczucie, złagodzą upławy, dodadzą witalności:
      cali.pl/sklep/menopausal-formula/
      • 70upartykrasnal Re: klimakterium 12 lat temu
        a może niepokalanek - takie zioło. Reguluje hormony i nie czyści kieszeni
      • aankaa Re: klimakterium 12 lat temu
        po 7 latach już chyba jej przeszło...
        • Gość: Janka Re: klimakterium IP: *.ennet.pl 12 lat temu
          Niekoniecznie.Czasem trzyma do końca życia i potrafi to życie skutecznie zatruć.Wiem coś na ten temat.
          • Gość: Ninka Re: klimakterium IP: *.dynamic.chello.pl 11 lat temu
            Bardzo dobrym suplementem jest Menopauzin.Stosuje już od jakiegoś czasu i nie borykam się już z takimi problemami jak uderzenia gorąca czy też nadmierna drażliwość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka