Dodaj do ulubionych

niepokojące objawy

11.08.13, 17:12
W 2005 miałam usuniętą tarczycę z powodu nowotworu. Leczenie tylko operacyjne. Co pewien czas mam takie epizody, z którymi sobie nie radzę a lekarze skłaniaja się ku przepisywaniu "uspokajaczy". Teraz jestem po artroskopii kolana i znów mam ten sam problem. Normalnie jakoś funkcjonuję,ale kiedy się kładę, niby uspokojona mam takie kołatanie, jakby wewnętrznie ktoś podłączał mnie fazami do prądy niskiej częstotliwości.Czasami boję się zasnąć tak mi to przeszkadza.
Poprzednie tsh miałam 12.07- zwiększono mi eutyrox z 88 do 100 po leczeniu pod koniec maja spadł do 1.04(0,270-4,20), ca-2.43(2,57), p - 4.0(4,2).Przed artroskopią nie robiono mi ths, stwierdzono natomiast nadciśnienie. Aktualnie biorę leki przeciwzakrzepowe i na nadciśnienie.Dodam,że nie mam już miesiączki i nie biorę żadnych hormonów. Jak sobie radzić z tym "drżeniem". Może jednak psychiatra- proszę pomóżcie.belfer18
Obserwuj wątek
    • muktprega1 Re: niepokojące objawy 11.08.13, 17:57
      Witaj
      Musiałabyś zrobić badania:
      Ft3
      Ft4
      żeby zobaczyć, czy w ogóle ta dawka 100 nie jest dla Ciebie za mała, ja mam małą tarczyce a biorę 125 i jeszcze T3 15 dodatkowo, na podstawie badania samego TSH nie da się niestety ustalić optymalnej dla siebie dawki. Wraz z niedomogami tarczycy, i nie ma tu znaczenia, czy z powodu jej usunięcia, czy z powodu jej stanu zapalnego, występują częste niedobory:
      - ferrytyny
      - wit D3
      -wit B12

Jeżeli jesteś w stanie zrobić te badania to zrób je dla siebie i wrzuć na forum, wspólnie zastanowimy się jak poprawić Twoje samopoczucie smile
      Pozdrawiam
    • qwerty090 Re: niepokojące objawy 11.08.13, 23:33
      To się zaczęło po usunięciu tarczycy? Może uszkodzili ci przytarczyce podczas operacji? (z tego co kojarzę żeby sprawdzić czy nie masz niedoczynności przytarczyc robi się badanie PTH i wapnia)
      • 0.belfer18 Re: niepokojące objawy 12.08.13, 10:42
        Badany parahormon był w normie, wapno z końca maja też.
        Teraz jestem unieruchomiona na 6 tyg z powodu kolana. Jak tylko się z tego wyplączę to zrobię sugerowane badania.
        Serdecznie dziękuję za pomoc.Dam znać jak tylko będę miała świeże wyniki.belfer18
        • hashi-tess Re: niepokojące objawy 12.08.13, 11:46
          może poczytaj i porównaj ze swoim problemem?
          Może okazać się, że po wyjściu z niedoczynności Twój
          problem z kolanem też się wyciszy?

forum.gazeta.pl/forum/w,24776,98591686,,Prosze_o_pomoc_interpretacja_wynikow.html?v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka