Dodaj do ulubionych

suche powieki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
mam bardzo suchą skórę na powiekach,az sie łuszczy- czym można smarowac żeby
jeszcze bardziej sobie nie zaszkodzić- normalne kremy pod oczy nie pomagają -
stosowałam już Nivea, Vichy, Ziaja i Oriflime
Obserwuj wątek
    • Gość: filo.cream Re: suche powieki IP: *.generacja.pl 19 lat temu
      Podbijam wątek. Mam taki sam problem. Oprócz tego mam jeszcze bardzo suchą skórę na dolnej powiece i czasami na szyi(utrzymuje to się przez parę dni, smaruję się tłustym kremem, potem znika, a gdy przestanę to znów tak mam).
    • asia9646 Re: suche powieki 19 lat temu
      Miejscowe łuszczenie skóry moze być spowodowane użyciem niewłsciwego kremu np.
      za mocny lub alergią.Pije wtedy wapno przez kilka dni i biorę claritine.Mnie
      taki zestaw pomaga nie wiem jak to sie sprawdzi u Was,ponieważ przyczyny mogą
      byc rozne.Jednak spróbowac przez kilka dni mysle, że nie zaszkodzi.
      • Gość: sonia Re: suche powieki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        być może jakis krem mi nie służy, zastanawiam się czy można posmarować np.
        oliwką lub wazeliną,a może zmywanie chusteczkami do demakijazu mi nie służy
        • asia9646 Re: suche powieki 19 lat temu
          U mnie zaczęła sie taka nadwrażliwość na twarzy kilka lat temu.2 razy w roku
          wiosną i jesienią miałam skorupę na twarzy.Lekarz przepisał mi jakieś maści i
          kremy,które nie pomagały.Sama znalazłam metodę,którą stosuje do dziś.Makijaż
          zmywam tonikiem a następnie twarz myje wodą mineralną lub przegotowaną i dopiero
          wtedy nakładam krem i fluid.Teraz cerę mam bardzo ładną.Jednak na nieodpowiednie
          kosmetyki reaguje momentalnie i wtedy ratuję się j/w.Twój problem wydaje mi się
          podobny,choćby ze wzgl.na porę roku więc myślę,że warto spróbować.
          • Gość: filo.ceam Re: suche powieki IP: *.generacja.pl 19 lat temu
            U mnie problemy z suchą skórą zaczęły się odkąd zamieszkałam we Wrocławiu, a więc szkodzi mi woda i suche powietrze (mamy bardzo ciepło w mieszkaniu). Co prawda mamy na parapecie słoiczki z wodą, ale to niewiele daje.:( Chyba faktycznie spróbuję gotować wodę do mycia.
            • Gość: Jaja Re: suche powieki IP: *.dynamic.chello.pl 5 lat temu
              Również mam ciepło w mieszkaniu i również mieszkam we Wrocławiu. Dokładniej na Gądowie. Może źle kombinuję, ale mieszkam tutaj od 5 lat i nie miałem do tej pory problemów z oczami. Zaczęły się od jakiegoś miesiąca... Ponadto mam wrażenie, że w mieszkaniu coś śmierdzi... Haha nie zrozum mnie źle, mam zadbane lokum, sprzątam itd. Po prostu mam wrażenie, że coś dostaje się do mieszkania z wentylacji... A konkretnie z łazienki. Możliwe, że sasiedzi zaczęli uzywać jakiejś chemii, która podrażnia moje oczy lub cios dostaje się z okolic dachu. Nic innego do głowy mi nie przychodzi.. Fakt twardej wody w tej okolicy i suchość to niestety zła norma... Wrocław należy do najgorętszego miasta w Polsce. Nie jest dziwne, że omijały go wcześniej zimy...
    • patrycja.nowa Re: suche powieki 19 lat temu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka