maria88 Operacje Laserem. 17 lat temu Tyle kobiet na to cierpi i musi się operować. Po operacji laserem z tego co wiem jest najmniej komplikacji. Niestety koszt to 3000-3500. Zastanawia mnie dlaczego NFOZ nie mógłby chociaż częściowo ich finansować lub doposażyć szpitale w odpowiedni sprzęt i sam szpital mógłby zarabiać. Na tym forum nie znalazłam wypowiedzi że po obecnie stosowanej metodzie skleroterapii występuje szerg komplikacji do zgonu włącznie. Laser to 99% udanego zabiegu. Może właśnie na tym forum ktoś mądry powiedziałby jak dopominać się o refundację. Dużo kobiet w podeszłym wieku to emerytki które mają swoją pracą i brakiem możliwości wcześniejszego podjęcia leczenia, nogi w opłakanym stanie i nie stać ich na kosztowny laser który właśnie dla nich byłby wskazany bo szybko wróciłyby do zdrowia. Pozdrawiam wszystkich na forum - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Operacje Laserem.Kraków IP: *.multi-play.net.pl 17 lat temu Witam. Jetsem z Krakowa - odradzam lekarza chirurga Zaborskiego, jest w kilku Medicinach i w Podgórskiej Przychodni - zabiegi bez badań, łącznie z wycinaniem:( tragedia. Moje żyły wyszły po ciąży, nadal szukam lekarza w Krakowie - mam wskazanie do usuwania tradycyjną metodą - niewydolne zastawki. Opaski na cały dzień. Znalazłam kilka książek o żylakach - tanich (Noszczyk Żylaki i Klyscz też Żylaki)można walczyć, ja staram się walczyc, choć do tej pory trafiam na lekarzy uważajacych żylak to estetyka. Kiedy mówię bolą nogi, to słyszę coś w rodzaju eeeeeeeeee, gdzie, kiedy................. W poniedziałek mam kolejne usg u lekarza, który laserem usuwa żylaki pan Ulatowski, może zna ktoś tego pana, albo miał u niego wykonywany zabieg?? On też przyjmuje w kilku m-cach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Żylaki - walcz i wygrywaj! IP: *.cable.smsnet.pl 17 lat temu dzis o 8 rano a wlasciwie o 9 bo godzine przestalam jak kolek mialam badanie doppera potem konsultacje z chirurgiem ktory spoznil sie jakies 2 h a kiedy juz sie zjawil i zaczal przyjmowac pacjentow to odeslal mnie na izbe przyjec do szpitala zebym tam ustalila z lekarzem termin zabiegu jednym slowem katastrofa lekcewarzeze na maksa ludzi ! no a kiedy juz trafilam na izbe to do 13stej stalam jak pajac bo nim pan doktor przylazł to tez minelo sporo czasu,odechcialo mi sie juz wszystkiego a nerwy mialam juz na krancu wytrzymalosci paranoja! kiedy lekarz ustalil termin 20 maja czyli bardzo daleki musialam poczekac kolejne 30min na to zeby hrabina ktora siedziala na izbie zapisala to w komputerze. wyszlam ze szpitala o 14 poirytowana jak nigdy dotad cala ta chora sytuacja. liczac czas od 8 do 14 to 6h zmarnowane bo gdyby to dzialalo jak powinno to pewnie w ciagu 1 h powinno byc wszystko zalatwione. Ze zlosci najchetniej wysadzilabym ten szpital w powietrze bo to nienormalne dla mnie ze lekarze tak lekcewarza pacjentow przychodza kiedy chca i nawet slowa przepraszam za spoznienie czlowiek nie uslyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tinka podkolanówki p/żylakowe IP: *.adsl.inetia.pl 17 lat temu Z zylakami borykam się od lat. Biorę leki, smaruje żelem, nie chce narazie iśc na zabieg ktory proponuje mi lekarz. Zreszta to juz byłby kolejny. Lekarz zapisałał mi podkolanówki p/zylakowe. Tu mam dylemat, bo nie wiem jakie wybrac, te tansze do 60 zł, czy droższe ale ponoc lepsze firmy Sigvaris za około 150 zl. Bardzo drogie... Czy ktos moze zna produkty tej firmy czy innej, ma jakies porównanie, jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwna Re: podkolanówki p/żylakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Lepsze droższe bo dłużej trzymaja ucisk. Ja polecam Jobsta mają bardzo ładna linię, która w ogóle nie wygląda jak wyrób medyczny no i dobrze się noszą i naprawde nie należy tu oszczędzać jeśli ma działać ...tanśze produkty puszczają kompresję po 1-2 miesiącach, wiem to bo sama próbowałam więc kupowanie co 2 miesiace czegoś co kosztuje taniej jest pozorną oszczędnościa Odpowiedz Link Zgłoś
koza031 Klinika 16 lat temu Szukam kliniki leczącej problemy nóg z żylakami w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowenogi Re: podkolanówki p/żylakowe 11 lat temu Ja polecam Twist Compressana Majberg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Żylaki - walcz i wygrywaj! IP: 82.160.51.* 16 lat temu Miałam iść na laserowe usuwanie pajączków ale odradziła mi koleżanka i zachwalwała skleroterapie rzeczywiście jej pomogło była u dr Szulara zabieg niewygórowany cenowo i ponoć prawie wcale nie boli tylko czy to wszystkim pomaga i czy nie ma po tym zebiegu nawrotów Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia711 Re: Żylaki - walcz i wygrywaj! 16 lat temu zylaki to okropna rzecz moja matka miala i dlugo z nimi walczyla Odpowiedz Link Zgłoś
0.monia Żylaki - walcz i wygrywaj! 16 lat temu czy ktoś może się wypowiedzieć na temat zabiegu laserowa obliteracja pajączków lub o skleroterapii? sama mam pajączki które z roku na rok coraz gorzej wyglądają i poważnie zaczynam zastanawiać się nad zabiegiem. Czy wiecie może jakie są efekty po dłuższym czasie? Słyszałam że po zastrzyku pajączki powracają i to większe czy jest to możliwe? Boje się że za pare miesięcy po zabiegu noga będzie wyglądać gorzej jak przed zabiegiem.Czy podobnie może być z laserowym zabiegiem? Bardzo proszę o radę. Jeśli znacie jakieś sprawdzone miejsca Gdzie najlepiej poddać się zabiegowi?jestem z Bielska-Białej. może być Kraków, Katowice... Z góry dziękuję za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czikanoryoku Żylaki - walcz i wygrywaj! IP: *.wlms-broadband.com 16 lat temu A ja na moja operacje ide dokladnie za trzy dni!na laser juz za pozno, wiec zylki beda czesciowo wycinane w znieczuleniu miejscowym, na razie tylko jedna noga, nie moge sie juz doczekac!!!!w koncu nie bede musiala ogladac tych wstretnych wystajacych zyl.Zabiegu troche sie boje , ale wiem ze warto-dla zdrowia i urody :-)))I dziewczyny nie warto czekac, ja odkladalam zabieg ponad rok czasu i przezten rok stan zyl sie baaaaaaaaardzo pogorszyl, jak juz jest zyla uszkodzona to zadne cud masci nie pomoga!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodazacoss Żylaki - walcz i wygrywaj! IP: *.smsiarkowiec.pl 16 lat temu dziewczyny, zdecydowanie polecam kolagen naturalny silver . Z doświadczenia znajomych i swojego polecam www.kolagen-naturalny.net.pl/kolagen-platinum/12-kolagen-platinum.html ceny niższe już po zalogowaniu na stronie sklepu, naprawdę warto ;-) przy regularnym stosowaniu widoczne efekty już po około 2 tygodniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikołaj Żylaki - walcz i wygrywaj! IP: *.ip.netia.com.pl 16 lat temu radze wszystkim dbać o nogi bo bez nóg nie ma nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maria2233xxx Re: Żylaki - walcz i wygrywaj! 4 lata temu Oj sama miałam duży problem z żylakami, ale postanowiłam w końcu coś z tym zrobić i zapisałam się do Olmedical. Zabieg usunięcia żylaków miałam wykonany przez doktora Miłosza Bednarczyka. Szczerze mówiąc pan doktor bardzo fachowo się mną zajął i przede wszystkim zabieg odbył się bez żadnych komplikacji, wszystko się ładnie wygoiło Odpowiedz Link Zgłoś