Gość: Okularnica IP: *.aster.pl 19 lat temu Używam okularów do czytania,ale przed monitorem cały czas przeszkadzają jakieś paprochy i smugi. Czym je czyścić, a może wymienić na specjalne szkła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ixi Re: Okulary??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu najlepiej czyścić na mokro i wycierać irchą lub specjalną ściereczką (mozna kupić) poza tym szkła do komputera powinny być z tzw. antyrefleksem, czy te paprochy masz przed oczami tylko, gdy patrzysz w monitor? Odpowiedz Link Zgłoś
sigrid.storrada Re: Okulary??? 19 lat temu Ja myję okulary Ludwikiem i przecieram chusteczkami higienicznymi ( lepiej takimi dobrych marek, miękkimi, ale bez żadnych olejków nawilżających itp.). Takie specjalne szmatki do okularów trzeba często wymieniać, bo po kilkunastu przecieraniach bardziej brudzą niż czyszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: Okulary??? IP: 194.117.241.* 19 lat temu ja dopiero zaczelam nosic okulary,mam szkla z antyrefleksem, paproszki to koszmar ale uzywam specjalnej sciereczki do okularow, najpierw myje szkla plynem do naczyn a potem przecieram sciereczka.jesli sciereczka zaczyna zostawiac smugi, piore ja w proszku do prania(nie mydlo ktore bardziej natluszcza!!!) Odpowiedz Link Zgłoś