Gość: Looozer Co za belkot!Czy ludzi ogarnela juz jakas psychoza IP: *.acn.waw.pl 18 lat temu z ta tematyka pracy. W tym kraju, zeby dostac prace sprzedawcy damskich gaci trzeba wyslac CV i kopie dyplomu magisterskiego wraz z certyfikatem angielskiego z Cambridge do centrum nadetej polskiej firmy.W tym centrum siedza wazne cipy i nadete bufony, ktore dostaly prace po znajomosci a maja dyplom grzebania w pepku. Wale zachowanie w pracy i to samo doradzam dupkowi, ktory napisal ten tekscik. Chcecie miec szacunek kolegow i szefa? Dajcie mu w pysk i odlejcie sie na dywan. Chyba, ze wam tak duzo placa, ze musicie skakac jak durne pudelki w cyrku. A jestem wolnym czlowiekiem i klade lache na opinie moich kolegow. W pracy robie to za co mi placa a potem leje na to cieplym moczem i ide do domu, ktory jest moim zamkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DropsMM Biurowy bon ton IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 18 lat temu Szukam rozwiazania mojego dylematu na 2 nizej przedstawione sytuacje (respektujac biurowy bon ton) 1: Kogo powininem przywitac usciskiem dloni w pierwszej kolejnosci w spotkaniu z: szefem jednej firmy i asystentka (zastepujaca szefa) drugiej firmy (sytuacja konfrontuje ze soba range zajmowanego stanowiska i spaekt damsko-meski)? 2: I sytaucja ktora mialem ostatnio. Mialem spotkanie z osoba wyzsza ranga ktore zostalo zorganizowane z jego inicjatywy, aczkolwiek odbywalo sie w innym osrodku niz nasze stale prace (tzn nikt nie goscil druga osobe u siebie). Mila pani wskazala nam po prostu wolne biuro. Po skonczonym spotkaniu wychodzac z pomieszczenia wyszla smieszna, lecz troche zenujaca sytuacja, bo kto kogo powinien przepuscic w drzwiach. Dzieki za uwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Biurowy bon ton IP: *.eranet.pl 18 lat temu Brakuje mi tu rady dla panów, żeby nie taranowali ręką przy podawaniu jej. Zdarzają się ludzie, którzy wyciągając rękę na powitanie wykonują nią gwałtowny ruch na samym końcu. Pewny uścisk nie koniecznie musi pozostawiać siniaki między kciukiem a dłonią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druidess Biurowy bon ton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Gafa już w drugim zdaniu. W pracy nie obowiązuje hierarchia damsko-męska tylko zależna od stanowiska. Stwierdzenie, że mężczyzna powinien pierwszy witać kobietę to w przypadku biurowego bon ton bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś