Gość: agnieszka IP: *.litnet.osi.pl 18 lat temu czy kazda (tzn. czy z kory) mozna krochmalic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... albo nie ... Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.lupro.net 18 lat temu Pościel z kory , też krochmalę . Rozcieńczam krochmal w wiadrze , wlewam do pralki , wkładam pościel i załączam program krochmalenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu w ogóle nie krochmalę, krochmalem to żywią się roztocza Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: jak krochmalicie posciel? 18 lat temu No właśnie, krochmal to świetna pożywka dla roztoczy. Używam tylko pościeli z kory dobrej jakości. Nie krochmale i nie prasuję. Ogólnie lubię ułatwiać sobie zycie i jestem z tego dumna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frog Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu Hej;) Co do tych roztoczy to różne są zdania, spójrzcie tutaj => pl.wikipedia.org/wiki/Krochmal A odnośnie krochmalenia, to też z chęcią czegoś się dowiem. Używam bawełnianej poscieli, z kory mi się po prostu nie podobają te pościele jakoś. PS W mojej pralce nie ma opcji krochmalenia:/ Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: jak krochmalicie posciel? 18 lat temu Pościel nie wykrochmalona - z kory także , to szmata . Miałabym wrażenie , że jest nie wyprana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro444 Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu krochmalenie kory? A może jeszcze prasowanie albo lepiej do magla? Umrę ze śmiechu.Baby nie macie lepszego zajęcia, jak utrudnianie sobie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.lupro.net 18 lat temu Kory nie prasuję , ale krochmalę zawsze :))) I tobie nic do tego ! Lubisz szmaty , to miej szmaty . Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: jak krochmalicie posciel? 18 lat temu wcale nie krochmalę, bo mam w domu alergików; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu ja mam pościel z kory i zawsze krochmalę,rozcieńczam trochę krochmal z maki ziemniaczanej wlewam do pralki i nastawiam na ostatnie płukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mona817 Re: jak krochmalicie posciel? 18 lat temu A jak się robi krochmal? Mam pościel z flaneli i polaru, więc raczej krochmalenie odpadało, ale coś ma sezon letni muszę kupić, to i krochmalić będzie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu ja do gotowanej wody okolo 3l wlewam 4czubate łyzki maki ziemniaczanej wymieszane z małą ilością wody ok 0,5l,taki kisiel;-) wlewam do pralki,potem nastawiam na ostatnie płukanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: jak krochmalicie posciel? IP: *.aster.pl 18 lat temu Nie krochmalę, nie prasuję. Piorę co tydzień. Bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika To jeszcze ktos krochmali posciel? IP: *.fbx.proxad.net 18 lat temu Jeszcze ktos krochmali posciel w tych czasach?! Jestem w szoku! Myslalam, ze w dzisiejszych czasach to sie juz nie zdarza chyba ze u jakiejs starszej pani. Dziewczyny, jestem pod wrazeniem! Sama mam glownie satynowa(satyna bawelniana) i flanelowa posciel i nigdy zadnej nie krochmale. Ale was szczerze podziwiam. Potem do magla jak sie domyslam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: To jeszcze ktos krochmali posciel? IP: *.lupro.net 18 lat temu Flaneli , nigdy nie krochmaliłabym ale satynową - bawełnianą , tak . Nie prasuję . Pranie mocno roztrzepuję , ładnie wieszam i obchodzi się bez prasowania . Odpowiedz Link Zgłoś