anuleta 23 lata temu Jak ktoś zna dobry,sprawdzony przepis na gofry to będe wdzięczna za podanie go.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lenka Re: Przepis na gofry IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23 lata temu jajka, maka, mleko, odrobinka cukru albo soli. proporcje "na oko" ;) tak zeby ciasto nie bylo za rzadkie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Przepis na gofry IP: 80.51.236.* 23 lata temu Ja też szukałam przepisu na gofry - wrzuć hasło gofry w wyszukiwarkę na pewno coś znajdziesz, jest dużo przepisów. Składniki podane przez poprzedniczkę - mniej więcej jak na naleśniki, są dobre , ale gofry są trochę "ciężkie". Czy ma może ktoś przepis na gofry takie jak sprzedają w budkach z goframi?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola s. Re: Przepis na gofry IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23 lata temu w budkach gofry robia ze specjalnego gotowego proszku, ale oni maja do tego inne gofrownice [ przemyslowe ] z duza wieksza temperatura, w domowych gofrownicach nie da sie zrobic gofrow z tego proszku. ja odkrylam, ze sekret gofrow tkwi w gestym ciescie i zmieszaniu pol na pol maki pszennej i ziemniaczanej [ sa chrupiace ], dodaje troche rumu i reszte jak na nalesniki. pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
la_lunia Re: Przepis na gofry 23 lata temu ja wlewam do ciasta na gofry wody mineralnej gazowanej (oczywiscie mleko + woda) :) Odpowiedz Link Zgłoś