mini_mini26 18 lat temu Jakie sery żółte najczęściej kupujecie?? U mnie króluje sokół i edam rycki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
disordered-to-be Re: Ranking serów żółtych!! 18 lat temu szwajcar i tego typu sery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ranking serów żółtych!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18 lat temu bardzo lubię "liliputa", a do potraw "pecorino" zamiast parmezanu Odpowiedz Link Zgłoś
asia9646 Re: Ranking serów żółtych!! 18 lat temu Ostatnio kupuję salami,smak lekko słonawy bardzo mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janka Re: Ranking serów żółtych!! IP: *.enterpol.pl 18 lat temu Kiedyś ( w PRLu) można było kupić najsmaczniejszy pod słońcem ser.Nazywał się Kaszkawał. Niestety,dzis się do nie dostanie.A szkoda. Ostatnio kupuję tzw ścinki serowe.Są tanie i różnorodne. Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: Ranking serów żółtych!! 18 lat temu sery z dziurami...ostatnio jest to ser OCZKO oraz sery wedzone np rolada ustrzycka Odpowiedz Link Zgłoś
aserath Re: Ranking serów żółtych!! 18 lat temu złoty mazur, i rolada ustrzycka - w makro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cor Re: Ranking serów żółtych!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu najczesciej Gouda Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka75 Re: Ranking serów żółtych!! 18 lat temu rycki i salami, a do zapiekanek i pizzy gołdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ranking serów żółtych!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu masdamer, salami i liliput. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrootka40 Re: Ranking serów żółtych!! 18 lat temu Wszystko zależy od wyglądu sera. Jeśli ma zbyt duże i połączone ze sobą "dziurki", to nie kupuję- został wtórnie zakażony podczas produkcji. Jeśli to edamski albo gouda, a ma szczelinki zamiast dziurek wielkości groszku - to też z nim coś nie halo. Jeśli powinien być prostokątny, a ma zaokrąglone boczki, to znaczy, że nastąpiło wzdęcie- nie jest fajny. Jeśli ciągnie się i zostaje po nim ślad na nożu, to znaczy że jest niedojrzały. Mam problemy z kupieniem sera... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś