Dodaj do ulubionych

Jak umyć kryształowe żyrandole?

17 lat temu
Może ktoś podpowie?! Kiedyś słyszałam, że trzeba octem chyba? Nie
wiem zupełnie- proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: tymoteusz Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? IP: *.inowroclaw.mm.pl 17 lat temu
      Ja mam jeden ala-kryształ. Co jakiś czas zdejmuję, rozkręcam na części, myję ludwikiem/purem, wycieram i skręcam. I po kłopocie
    • Gość: Gosc Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? IP: *.bredband.comhem.se 17 lat temu
      Ja wiem,ze najleprzy srodek to denaturat.Myje,poleruje i jednoczesnie za chwile
      wszystko jest suche i blyszczace.
      Plyn do zmywania moze i jest dobry,ale ile trzeba sie przy tym narobi.Potrojna
      robota i strata czasu.
      • beatawr1 Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 17 lat temu
        Witam niestety zawsze wszyscy mówili,że płynem nie dobrze myć
        prawdziwe kryształy. Denaturatem nie próbowałam i zrobię to dzisiaj
        pozdrawiam
        • wino_porzeczkowe Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 17 lat temu
          Są specjalne preparaty, mój kryształowy żyrandol wproawdzie w fazie kupna, ale już się trochę rozglądałam, jak o jego higienę dbać ;)
          Na przykład takie do psikania:

www.krysztalgold.pl/go/_info/?id=732
          • beatawr1 Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 17 lat temu
            Wlaśnie słyszałam tak po katach że w Belgii gdzie tych zyrandoli
            jest np od liku , nigdy nie myja kupionymi preoaratami, bo nic tak
            nie zrobi jak woda z octem ale co , jak i ile nic nie wiem
      • be.3 Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 17 lat temu
        Jak dbać o kryształy, jak czyścić szkło, jak dbać o wazon? Te oraz
        inne dobre rady znajdziesz w poniższym artykule.
        Pod wpływem ciepła kryształowe naczynia tracą połysk, dlatego należy
        je myć wyłącznie w zimnej wodzie
        Kryształy myj w zimnej wodzie Pod wpływem ciepła kryształowe
        naczynia tracą połysk, dlatego należy je myć wyłącznie w zimnej
        wodzie.Przywróć blask szkła
    • Gość: Jola Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17 lat temu
      ja używam preparatu Crystal, coś takiego jak tutaj:
      sklep.ecrystal.pl/product_info.php?cPath=79&products_id=869
    • Gość: Ewelinasop Jak umyć kryształowe żyrandole IP: *.ip.gdansk.turmak.pl 13 lat temu
      Ja do swojego żyrandola www.ares-eksport.pl/zyrandol_krysztalowy_trzyramienny_do_malego_pokoju.html dostałam bawełnianą rękawiczkę i mimo że wisi on u mnie od 2 lat nic innego nie używałam. Prawdziwe kryształy nie brudzą się aż tak jak szkło czy inne "pseudo kryształy". Do codziennego odkurzania stosuję taką nasadkę z włoskami na odkurzacz. I to wystarcza.
      • Gość: gość Re: Jak umyć kryształowe żyrandole IP: *.ssp.dialog.net.pl 12 lat temu
        Witam, co do "pseudo kryształy", polecam przeczytać artykuł opisujący czym jest kryształ Tekst linka
    • Gość: Paweł <a href="http://allegro.pl/krysztalowy-zyrandol-szultka-fur" targe IP: *.ssp.dialog.net.pl 11 lat temu
      allegro.pl/krysztalowy-zyrandol-szultka-furniture-i5182913394.html
    • Gość: Anasz Sparkle plenty IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 11 lat temu
      Ja do tej pory też rozkręcałam ale szukając rad dotyczących czyszczenia znalazłam taki środek Sparkle plenty www.ares-eksport.pl/sparkle_plenty_plyn_do_czyszczenia_zyrandoli_krysztalowych.html
      Uzywał ktoś? Na amazon.com ma bardzo pozytywne opinie. Tani nie jest ale ja czyszczę żyrandol gruntownie raz na rok więc jeśli starczy mi on na 3-4 lata to chyba warto.
    • plani-sta92 Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 11 lat temu
      według tego co czytałem na fanpage'u lunique to naprawdę rzadko trzeba myć ;) raz na rok chyba ;)
      • nie_zapomnik Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 11 lat temu
        Kryształ raczej nie jest brudożerny ;)
    • Gość: gość Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? IP: *.dynamic.chello.pl 10 lat temu
      W Katowicach jest firma, która czyści żyrandole u klienta.. MG lighting
      polecam
      pozdr
    • linn_linn Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? 10 lat temu
      Rada z programu tv 2 Angielek: goraca woda i tabletki.
    • Gość: crystal Re: Jak umyć kryształowe żyrandole? IP: *.wtvk.pl 10 lat temu
      Zapraszam na stronę www.rimalux.pl - wiele cennych informacji o kryształach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka