Gość: soo Re: najlepsze ketchupy IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 23 lata temu Ketchup z Włoclawka można jeść tonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najlepsze ketchupy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23 lata temu Pudliszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: najlepsze ketchupy IP: *.ols.vectranet.pl 23 lata temu niegdys za najlepszy ketchup uwazalem ten z Włocławka ale kiedy spróbowałem Pudliszek to Włocławek już nie istnieje. Jeszcze na początku wprowadznia tej marki był "ketchup pikantny z papryka" ale nie wiedziec czemu Pudliszki wycofaly sie z tego polaczenia a wierzcie mi, nie jadlem dotad lepszego ketchupu. Pudliszki rules! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajdar Re: najlepsze ketchupy IP: *.krak.eu.org / *.wielopole.sdi.tpnet.pl 23 lata temu kochani-najlepszy jest DOMOWY!no taki wlasnej roboty,ale jeśli mam wyrazić opinię o tych dostępnych w sprzedaży to zdecydowanie pudliszki ale uwaga! jedynie te w malych szklanych słoiczkach,te większe w plastiku to nie to samo- spróbujcie:)w dodatku te w sloiczkach rzadko gdzie można kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marthew Re: najlepsze ketchupy IP: *.acn.pl 23 lata temu Hellmans pikantny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczuupaaas TORTEX! IP: *.lanet.wroc.pl 23 lata temu zdecydowanie, bez reklamy nawet jest popularny wsrod smakoszy :) to tak jak majonez kielecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miksiu Re: najlepsze ketchupy IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 23 lata temu TORTEX - ketchup BOGÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miksiu TORTEX!! IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 23 lata temu TORTEX - ketchup BOGÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: najlepsze ketchupy IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 23 lata temu OCZWIŚCIE TYLKO URBANEK, NOWY,ALE PYSZNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: najlepsze ketchupy IP: *.glogow.sdi.tpnet.pl 23 lata temu Tylko i wyłącznie Pudliszki - gęste, pomidorowe, bez konserwantów - po prostu super. Żadne wodniste Tortex-y i inne cuda mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Re: WŁOCŁAWEK the Best!! IP: *.um.man.koszalin.pl 23 lata temu W Ł O C Ł A W E K !! !! MNIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: najlepsze ketchupy IP: 212.160.239.* 23 lata temu pudliszki, kotlin i włocławek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: najlepsze ketchupy IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 22 lata temu pudliszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: najlepsze ketchupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Czy ktoś pamięta ketchupy które miały nazwy: Słodka Ania Krzepki Radek Wściekły Leon były bardzo dobre , ale nie pamietam producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: najlepsze ketchupy 22 lata temu Heinz meksykański, Krzepki Radek i Słodka Ania (bardzo rzadko można je spotkać), ketchup z Włocławka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwin Re: najlepsze ketchupy IP: 195.94.201.* 22 lata temu ketchup w butelce, ktory niestety zniknal ze sklepow, nazywal sie: VII Najbardziej pomidorowy ketchup jaki jadlem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonda HELLMANS GÓRĄ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu HELLMANS GÓRĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosjanna Re: najlepsze ketchupy 22 lata temu Moim zdaniem najlepszym ketchupem jest HEINZ. Jk narazie nie zmienię swojego zdania i wszystki polecam ten ketchup! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: najlepsze ketchupy IP: 62.233.173.* 22 lata temu najlepszy ketchup jest niewatpliwie z firmy gomar! zadnych konserwantow!1 a smak...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: najlepsze ketchupy IP: 217.153.182.* 22 lata temu najlepszy keczup wg mnie, to łowicki (trudno dostać) no i pudliszki Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda95 Re: najlepsze ketchupy 22 lata temu Najlepsze na świecie ketchupy to : łagodny i pikantny firmy KOTLIN !!!!!!!!! Zwłaszcza w słoiczkach 215 g. i 380 g. KOTLIN ! KOTLIN ! KOTLIN ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najlepsze ketchupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu > moim zdaniem Kotlin-a pikantny 340g. > a waszym? Najlepsze są te, które nie zawierją podejrzanych i zbędnych wypełniaczy. Weźmy np. ketchup pudliszki (5900783000370). Czego tam nie ma??? Skład: - woda (jest tania) - koncentrat pomidorowy (OK) - cukier (widać musi byc w każdym ketchupie) - ocet (OK) - cebula (nie wiem po co) - zagęstnik - acetylowany adypinian diskrobiowy (jakże to mądrze i fachowo brzmi. Widać sam koncentrat gęstości nie daje) - sól (OK) - koncentrat pomidora w proszku (widać sam koncentrat /poz. 2/ to za mało) - kwasek cytrynowy (po jaką cholerę dodawać jeszcze do octu rakotwórczy kwasek cytrynowy?!) - regulator kwasowości (to musi być w każdym kwaśnym produkcie. Po jaką cholerę ten regulator się dodaje. Czyż nie prościej kwasowość regulować przez dozowanie właściwej ilości octu?!) - naturalne aromaty przypraw smakowych (hmmm) No i co Wy na to ((?)) Nawiasem mówiąc nie spotkałem ketchupu, który w pełni odpowiadałby mojemu gustowi. Jedyny który mi odpowiada to Kotlina !!!. Co wy na to jedliście kiedyś taki ketchup to jest Kotlina ???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketchupomanka Re: najlepsze ketchupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Hej, czy ty umiesz czytać?? Tak się składa, że kwasek cytrynowy jest regulatorem kwasowośći. A do rzeczy: mam trzy ulubione ketchupy: pierwszy to Pudliszki łagodny, bo nie ma za dużo chemii, a drugi to Pudliszki do pizzy - ze względu na smak ulubionych przypraw, trzeci to łagodny Roleskiego (ten z żółtą etykietką)- przynajmniej widać w nim gęsty koncentrat pomidorowy, a nie proszek pomidorowy rozpuszczony w wodzie ze skrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w++ Re: najlepsze ketchupy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22 lata temu Dobry i tani jest ketchup czeskiej firmy HAME. Kiedyś przywoziłem go z Ostrawy, teraz okazało się że jest importowany przez firmę Ahold i jest do dostania w sieci Albert i Hypernowa pod nazwą Albert. Jest w wersji łagodnej i pikantnej. Po otwarciu trzeba go trzymać w lodówce bo w cieple szybko fermentuje, co świadczy że ma mało albo wcale konserwantów. Bardzo dobry jest Kotlin (ciekawy jest żółty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: najlepsze ketchupy IP: *.stella.net.pl 22 lata temu Kotlin pikantny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: najlepsze ketchupy IP: *.4kroki.pl 22 lata temu "Krzepki Radek", "Słodka Ania", "Bolek" i "Kaśka" to ketchupy "Zb. Rybaka", a obecnie są produkowane przez "PPHU Fructovia" (albo Fructavia) z Milanówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: najlepsze ketchupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu Tak jak majonez kielecki, tak i ketchupy kieleckiego Społem są NAJLEPSZ! Niestety, nieliczni mogą się o tym przekonac. Poza tym Kotlin, czasem Pudliszki- ale tylko w szkle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabcia Re: najlepsze ketchupy IP: *.gwiazda.net.pl 22 lata temu Ketchup "Kotlin" Ładgodn nie ma lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak, tak, tak!!! Re: najlepsze ketchupy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22 lata temu Najlepszym ketchupem jest KETCHUP NR VII tak się właśnie nazywa. Nie jest łatwy do zdobycia, ale znajduję go w sieci Carrefour. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: najlepsze ketchupy 22 lata temu od zawsze tylko Pudliszki i Kotlin - wariant pikantny. Odpowiedz Link Zgłoś