Dodaj do ulubionych

założenie drzwi od piekarnika-problem

IP: *.aster.pl 17 lat temu
czyściłam piekarnik, zdjęłam drzwiczki a teraz mam problem z ich założeniem.
kuchnia wrozamet mastercook, sprzed 10 lat. może jakimś cudem ktoś ma
instrukcję obsługi i podpowie mi jak założyć z powrotem te nieszczęsne drzwiczki?
Obserwuj wątek
    • Gość: kika Re: założenie drzwi od piekarnika-problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      tylko ich teraz nie rozkręcaj. Ja tak zrobiłam i okazało się że nic to nie
      pomogło. Trzeba nałożyć jedna stronę (wsunąć sprężynę na swoje miejsce),potem za
      pomocą śrubokręta nagiąć drugą sprężynę i wysuwając śrubokręt wsunąć drzwiczki.
      Ja męczyłam się z tym 2 dni,straciłam opuszek palca a drzwiczki z trudem założył
      mąż strasznie przy tym klnąc:)))
      • Gość: dzidka Re: założenie drzwi od piekarnika-problem IP: *.aster.pl 17 lat temu
        dzięki za radę! i współczuję jednocześnie.

idę spróbować.

• Gość: gość Drzwi mastercook elegance IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu
      zakładamy na założonych blokadach i zdejmujemy kolejno blokady aby scyzoryk rozpiął się siłą spręzyny i jest ok
      • tricore Re: Drzwi mastercook elegance 9 lat temu
        Uwaga! Ja się męczyłem 2 godz. Przy wyjmowaniu muszą być założone blokady a przy wkładaniu zsuwamy je śrubokrętem. Ja nie wiedziałem jak głęboko ma być wsunięta ta dolna część z zawiasem i drzwi nie zamykały się do końca ,po wysunięciu ich z otworu aż szczęknęło (wpadło w wycięcie) wszystko skończyło się pomyślnie.
    • Gość: janusz zakładanie dzwiczek w kuchence martercook IP: *.play-internet.pl 11 lat temu
      Ku... Mać co to za jebana sprawa zakładanie tych obsranych dzwiczek. niech to h... weźmie ten dzidowski sposób zakładania
    • Gość: krzychu drzwiczki IP: *.wroclaw.mm.pl 11 lat temu
      drzwiczki zalozone hah nic trudnego wystarczy zablokowane wlozyc i sciagnac te zawleczki ale tez sie jebalem dopoki nie przeczytalem
    • Gość: JacekN Re: założenie drzwi od piekarnika-problem IP: *.dynamic.chello.pl 9 lat temu
      łopatologicznie (Wrozamet-Mastercoock):
      1. wyjmij drzwiczki
      2. na krótkich wsuwkach zawiasów są obrotowe zaczepy (uszy) : ustaw oba zaczepy "na sztorc", prostopadle do zawiasu
      3. naciągnij ręcznie długą wsuwkę zawiasu (tą ze sprężyną) i zaczep wystający hak za ucho krótkiej wsuwki
      4. to samo z drugą sprężyną
      5. sprawdź jak daleko trzeba docisnąć długą wsuwkę do płaszczyzny drzwiczek aby ucho odzyskało swobodę obrotu (ok 15 stopni) i przygotuj płaski śrubokręt który się zmieści w zawiasy i obróci ucho po zwolnieniu
      6. wsuń naciągnięte zawiasy w ściankę piekarnika (do oporu)
      7. otwórz szerzej drzwiczki (ok 15 stopni) i śrubokrętem zwolnij uszy obracając je do oporu
      8. umyj drzwiczki
      • Gość: woula Re: założenie drzwi od piekarnika-problem IP: *.146.66.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 9 lat temu
        Dzięki za ten wpis... Wyjaśnię zmieniłam mieszkanie i chciałam umyć piekarnik po poprzednich lokatorach. Drzwiczki się zblokowały, a ja omal nie płakałam nad starą kuchnią. Trochę potrwało ale dzięki instrukcji jest sukces 🙌. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ
    • Gość: Kieupa Re: założenie drzwi od piekarnika-problem IP: *.146.34.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 9 lat temu
      Walczyłyśmy jak lwice. I jest sukces. Łopatologiczny opis pomógł i wskazówka o wysunięciu drzwiczek. Dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka