Gość: Misio Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.aiut.com.pl 17 lat temu Najlepsza antykoncepcja to Polskie podejście pracodawców do Pracownicy zachodzącej w ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu ja uwielbiam sex i nic w tym nie przeszkodzi mój miś świetnie mnie pieści och och!!!!!!!!!!!! polecam seks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzanna Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 17 lat temu "Czy badać poziom hormonów Nie ma potrzeby, żeby przed zastosowaniem antykoncepcji hormonalnej normalnie miesiączkująca kobieta poddawała się badaniu poziomu hormonów płciowych we krwi. Teoretycznie, takie badania miałyby określić, jakie jest "nasycenie" organizmu poszczególnymi hormonami. Ale oznaczenie ich stężenia nie ma związku z doborem antykoncepcji. Dlaczego? Otóż żaden środek antykoncepcyjny zawierający hormony nie uzupełnia ich niedoboru w organizmie. Natomiast każdy z nich jedynie zastępuje czynność jajników. Innymi słowy: pod wpływem przyjmowanych przez nas hormonów jajniki nie zaczną produkować więcej estrogenów czy progesteronu." tylko jajniki odpowiadają za gospodarkę hormonalną organizmu ?! Mam prawidłowe, regularne i owulacyjne cykle od zawsze a jednak tabletki antykoncepcyjne mi bardzo szkodzą. Z takiego poradnika nie warto korzystać, ponieważ zawarte w cytowanym przeze mnie tekście informacje wprowadzają czytelników w błąd - oczywiście tych niedouczonych, jak autor artykułu, w zasadzie każdą można podważyć, tylko szkoda na to czasu, bo jest tego za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
1marysia_1 Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu Witam. Najbardziej bawią mnie PANOWIE, którzy jak zwykle wiedzą więcej o nas i naszych potrzebach niż my same... nie krzywdząc to paru jednak rozsądnych głosów jak lekarz44. To prawda,że nie możemy podchodzić bezkrytycznie do słowa pisanego. Każda kobieta ma różne stężenie hormonów w zależności od wieku, sytuacji życiowej(stres), kondycji fizycznej i moim zdaniem lekarz powinien badać jednak nim dobierze dla nas odpowiednią dawkę. Niektórym z nas to pomoże inne wybiorą swoją naturę, emocje i temperament. Ale słowa "ja swojej żonie nie pozwolę..." są śmieszne bo to my o sobie decydujemy a wasza żona wcale nie musi podzielać tego samego zdania! Raka mogą wywoływać różne czynniki i wasza żona może nigdy nie palić, nie brać pigułek, nie wypić ani grama alkoholu i żywić się tylko tym co sama wyhoduje i również niestety zachorować na raka... Lecz czy łatwiej wam będzie zadbać o 10 czy wychować 2 to już wasz wybór... Każde kolejne dziecko to również większe prawdopodobieństwo zachorowań... Więc może tylko WSTRZEMIĘŹLIWOŚĆ NAS ULECZY!!! Są tego kolejne za... Zero grzechów hihihihihihihihi.............. Odpowiedz Link Zgłoś
bela01 Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu A co z Lady-comp i pearly? wszyscy by tylko chcieli wciskać nam hormony, żeby koncerny farmaceutyczne mogły na nas żerować. Odpowiedz Link Zgłoś
1marysia_1 Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu Nie musisz brać hormonów żeby inne lobby nie mogło na Tobie żerować... Przecież jeść musisz chyba ,że się odchudzasz i dasz zarobić innej firmie która chętnie Ci sprzeda środki od których osiągniesz swój cel... Przynajmniej tymczasowy. Komu wtedy dajesz zarobić? Czy zastanawiasz się nad tym ile hormonów masz w mięsie? Czy jaja są z ekologicznego chowu? Ile ołowiu masz w owocach, warzywach? Nikt Cię do niczego nie zmusza... Odpowiedz Link Zgłoś
1marysia_1 Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu A Ty na przykład nie współpracujesz z Rydzykiem? To też człowiek instytucja....hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
bela01 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu daruj sobie złośliwości, najpierw sobie poczytaj o czym mowa a potem pisz głupoty, pozdrawiam. p.s. pigułki powodują wahania nastrojów co widać po ich zwolenniczkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
bela01 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu wybacz, ale Twoje argumenty są bez sensu... Po pierwsze to nie napisałam, że mnie ktoś do czegoś zmusza. Po drugie to jest topik o anty a nie o zdrowym żywieniu. Po trzecie to tak, zastanawiam się co jem. Po czwarte: należy odróżnić chemię, której nie da się uniknąć od bezmyślnego łykania prochów bo akurat mój ginekolog jest sponsorowany przez jakiś koncern farmaceutyczny(gin zawsze zapisywał mi leki tylko jednej firmy, o innych nie wspomniał..naprawdę dziwne). Po piąte: prawie nie jem mięsa, jajka mam od sąsiadki,"wolnowybiegowe" :) i bezstresowe kurki, chleb piekę sama itd itp-do Twojej wyłącznej informacji skoro pytasz. Dla jasności reprezentuję tylko siebie, nie żadną firmę. Wszystkie kobiety zachęcam do zastanowienia się czy naprawdę MUSZĄ łykać pile-kobieta jest fizjologiczne płodna tylko kilka dni w miesiącu, a w ciążę wcale nie tak łatwo zajść, zwłaszcza z upływem lat. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
1marysia_1 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu wyniki swoich badań możesz zapisywać w tzw. kalendarzyku zwanym przez niektórych watykańską ruletką... także możesz użyć komputera i potem wyliczać prawdopodobieństwo zajścia w ciążę danego dnia... rachunek prawdopodobieństwa miałaś chyba w szkole? nie potrzebuję do tego głupiej maszynki, która nie wiem ile kosztuje ale to jest dopieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeero naciąganie hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
1marysia_1 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu a tak już bez złośliwości... to nie interesuje mnie Twój sposób odżywiania lecz była to tylko dygresja, iż wszystko jest kwestią wyboru a nic w dzisiejszych czasach, jak sobie przeanalizujesz nie jest w 100% bezpieczne... można mieć np. uczulenie na prezerwatywy niektórych firm a na inne nie... Każdy musi wybrać w zgodzie z jego sumieniem i preferencjami.(i nie może się dawać się "wykorzystywać" przez różne firmy nie koniecznie farmaceutyczne :)) wybacz nie mogłam się powstrzymać) Odpowiedz Link Zgłoś
bela01 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu A pigułki są za darmo?? Głupi czy nie tego nie wiesz, bo nie używasz. Mnie się zwróci po 2,5 roku, a ile na lekarzach zaoszczędzę... Na szczęście każdy ma prawo wyboru, a 100% metodą jest tylko szklanka wody zamiast. Odpowiedz Link Zgłoś
strega_aradia Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu Z wszelkimi metodami naturalnymi jest jeden duży problem [abstrahując od zawodności]: nie można uprawiać seksu właśnie wtedy, kiedy statystycznie kobieta ma na niego największą ochotę. A często zwłaszcza te z mniejszym popędem w czasie płodności ochotę mają, a poza nią niespecjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
schiz49 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu Rok temu zaczełam zażywać YASMIN.Przez 10 miesięcy najwięcej odczuwałam skurcze w nogach i męczenie się przy wejściu na schody.Ponieważ partner wyjechał pod koniec maja przerwałam,pierwszy okres dostałam normalnie a dzisiaj po 17 dniach więc na pewno jest cos nie tak!!!!I najważniejsze PALE PAPIEROSY tego wątku nikt nie porusza!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.7-4.cable.virginmedia.com 17 lat temu Hormony, niedouku katolicki. Niektorym kobietom (zwłaszcza tym w moherowych beretach) to wąsy rosną z nadmiaru pewnych hormonów... ale to dlatego, że dawno ich nikt nawet patykiem nie dotknął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: 212.160.148.* 17 lat temu buhahahahahaha kolejny niedouczony debil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Wazektomia IP: *.bb.sky.com 17 lat temu a może zamiast hormomow wazektomia- bardzo popularna na Zachodzia a nielegalna w Polsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolo Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 17 lat temu Do KMW: Najpierw, ignorancie, naucz sie pisac poprawnie/ortograficznie po polsku, potem poczytaj wiecej na temat antykoncepcji HORMONALNEJ, a potem czekaj cierpliwie az ci przyrosnie nieco szarych komorek. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka hormony to nie trucizna, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Hormony to nie trucizna. Tabletki rzeczywiście są coraz lepsze, dawki hormonów coraz bardziej wyważone, coraz bardziej naturalne. Nie mam nic przeciwko antykoncepcji hormonalnej, kto chce niech bierze, ale irytuje mnie w mediach demonizowanie metod naturalnych jako nieskutecznych, nienaukowych, wymagających nie wiadomo jakiej dyscypliny. Często są to takie same bzdury jak tutaj niektórzy wypisują o tabletkach - że rosną wąsy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chekse Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.cable.ubr11.stav.blueyonder.co.uk 17 lat temu jejku,10 lat biorę tabletki antykoncepcyjne,żadnych włosów nie mam tam gdzie nie powinno być,nawet na nogach i pod pachami mam tak mało,że pachy wystarczy ogolić raz na dwa tygodnie,a nogi nawet po miesiącu nie mają meszku!!! Oj jełopy,jełopy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.wa.westnet.com.au 17 lat temu U nas we wsi soltys uwaza ze najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna jest wypic szklanke wody. Nie przed, nie po ale zamiast. Pewne i zdrowe na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru a jest jakas lepsza metoda niz pigulki? IP: *.acn.waw.pl 17 lat temu Prosze o podanie, bo cholera nie moge znalezc od razu zaznacze,ze w gumce to jak lizanie cukierka przez papierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka jest, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu ...trzeba mierzyć temperature, obserwować śluz, rysować wykresy i przez 1-2 tygodnie w miesiącu dać sobie spokój z pełnym stosunkiem (oczywiście są inne techniki ;) ). Tyle że nie każdemu to odpowiada, co jest zrozumiałe. Ale metoda w sumie jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tru Re: jest, ale... IP: *.acn.waw.pl 17 lat temu no nie jest lepsza, bo: "...trzeba mierzyć temperature, obserwować śluz, rysować wykresy i przez 1-2 tygodnie w miesiącu dać sobie spokój z pełnym stosunkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: jest, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu ale za to nie mieszasz sobie w hormonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabna Re: a jest jakas lepsza metoda niz pigulki? IP: *.zone8.bethere.co.uk 17 lat temu I tu jest pies pogrzebany, usilnie propaguje sie hormonalna antykoncepcje, nie podajac informacji o innych dostepnych srodkach. Ja po 8 latach zdecydowalam sie na spirale. Kiedys bylam przekonana ze jest odpowiednia tylko dla kobiet ktore juz rodzily, lekarz wyprowadzil mnie z tego bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isia Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.zone2.bethere.co.uk 17 lat temu a ktosik wie skąd się biorą hormony w pigułeczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Anna Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: 94.254.170.* 17 lat temu Radziłabym czasem zajrzeć do Słownika Języka Polskiego. Na przykład HORMONY pisze się przez "h". Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciri_la Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.zone3.bethere.co.uk 17 lat temu wąsy na plecach, no to faktycznie słabo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefe Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.topagrar.com.pl 17 lat temu niektóre kobiety po tabletkach czują się wspaniale, inne czują się, jakby miały umrzeć. to prawda, że można dostać stany lękowe, depresję i parę innych groźnych chorób. ale można się nimi też wyleczyć. każdemu według jego potrzeb. podejrzewam, że gdyby lekarzom zechciało się zrobić kobiecie badania hormonalne przed zapisaniem tabletek, to wszystko byłoby w porządku. panie, które po hormonach czują się lepiej miały wcześniej niewątpliwie ich niedobór, ot i wszytko. nie ma innej rady: trzeba słuchać WŁASNEGO ciała i tego, co ono podpowiada. a zabezpieczać się za wszelką cenę i tylko po to, aby facetowi było wygodnie to szczyt głupoty. wiem, wiem, oni nie chcą zakładać prezerwatyw. to atawizm, bo samiec ma za zadanie złożyć plemniki w ciele kobiety. pozostawienie ich w prezerwatywie jest nie do zniesienia dla samca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
usmiecham-sie Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu Nie chormony, a hormony ;) Masz rację - hormony nie do konca są bezpieczne. Może teraz nic sie nie stanie, ale rownie dobrze moze stac sie cos w przyszlosci. O tym juz oczywiscie nikt z producentow nie mowi, bo pigulki to ogromny biznes. Ja sama z pigułek zrezygnowałam kilka miesiacy temu. Brałam je przez 3 lata. Wystarczy. Dziewczyny! Jest mase innych srodków, prawie równie skutecznych jak pigulka, a mechanicznych. Krążek dopochwowy na przykład. Jeśli sie mimo tego boicie, niech on uzywa prezerwatywy, wy krażka. Nie warto się truć, naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdolek Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.chello.pl 17 lat temu no tak cos co zawiera chormony NIE MOZE BYC BEZPIECZNE...SŁYSZAŁAM ZE SRODKI Z HORMONAMI MOZNA Z KOLEI SPOKOJNIE BRAC:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.152.144.183.dsl.dynamic.eranet.pl 17 lat temu Lady-comp można już dostać w Lublinie :-) www.aptekanatura.pl/baby-comp.html Apteka Natura ul. Tatarakowa 28 Lublin tel. (081) 527-82-72 Odpowiedz Link Zgłoś