Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja coraz skuteczniejsza

• Gość: Misio Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.aiut.com.pl 17 lat temu
      Najlepsza antykoncepcja to Polskie podejście pracodawców do Pracownicy
      zachodzącej w ciąże.

• Gość: Julia Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      ja uwielbiam sex i nic w tym nie przeszkodzi mój miś świetnie mnie pieści och
      och!!!!!!!!!!!! polecam seks
    • Gość: Marzanna Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 17 lat temu
      "Czy badać poziom hormonów

Nie ma potrzeby, żeby przed zastosowaniem antykoncepcji hormonalnej normalnie
      miesiączkująca kobieta poddawała się badaniu poziomu hormonów płciowych we krwi.
      Teoretycznie, takie badania miałyby określić, jakie jest "nasycenie" organizmu
      poszczególnymi hormonami. Ale oznaczenie ich stężenia nie ma związku z doborem
      antykoncepcji. Dlaczego? Otóż żaden środek antykoncepcyjny zawierający hormony
      nie uzupełnia ich niedoboru w organizmie. Natomiast każdy z nich jedynie
      zastępuje czynność jajników. Innymi słowy: pod wpływem przyjmowanych przez nas
      hormonów jajniki nie zaczną produkować więcej estrogenów czy progesteronu."

tylko jajniki odpowiadają za gospodarkę hormonalną organizmu ?!
      Mam prawidłowe, regularne i owulacyjne cykle od zawsze a jednak tabletki
      antykoncepcyjne mi bardzo szkodzą.
      Z takiego poradnika nie warto korzystać, ponieważ zawarte w cytowanym przeze
      mnie tekście informacje wprowadzają czytelników w błąd - oczywiście tych
      niedouczonych, jak autor artykułu, w zasadzie każdą można podważyć, tylko szkoda
      na to czasu, bo jest tego za dużo.

• 1marysia_1 Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
        Witam. Najbardziej bawią mnie PANOWIE, którzy jak zwykle wiedzą więcej o nas i
        naszych potrzebach niż my same... nie krzywdząc to paru jednak rozsądnych głosów
        jak lekarz44. To prawda,że nie możemy podchodzić bezkrytycznie do słowa
        pisanego. Każda kobieta ma różne stężenie hormonów w zależności od wieku,
        sytuacji życiowej(stres), kondycji fizycznej i moim zdaniem lekarz powinien
        badać jednak nim dobierze dla nas odpowiednią dawkę. Niektórym z nas to pomoże
        inne wybiorą swoją naturę, emocje i temperament. Ale słowa "ja swojej żonie nie
        pozwolę..." są śmieszne bo to my o sobie decydujemy a wasza żona wcale nie musi
        podzielać tego samego zdania! Raka mogą wywoływać różne czynniki i wasza żona
        może nigdy nie palić, nie brać pigułek, nie wypić ani grama alkoholu i żywić się
        tylko tym co sama wyhoduje i również niestety zachorować na raka... Lecz czy
        łatwiej wam będzie zadbać o 10 czy wychować 2 to już wasz wybór... Każde kolejne
        dziecko to również większe prawdopodobieństwo zachorowań... Więc może tylko
        WSTRZEMIĘŹLIWOŚĆ NAS ULECZY!!! Są tego kolejne za... Zero grzechów
        hihihihihihihihi..............
    • bela01 Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
      A co z Lady-comp i pearly? wszyscy by tylko chcieli wciskać nam hormony, żeby
      koncerny farmaceutyczne mogły na nas żerować.
        Nie musisz brać hormonów żeby inne lobby nie mogło na Tobie żerować... Przecież
        jeść musisz chyba ,że się odchudzasz i dasz zarobić innej firmie która chętnie
        Ci sprzeda środki od których osiągniesz swój cel... Przynajmniej tymczasowy.
        Komu wtedy dajesz zarobić? Czy zastanawiasz się nad tym ile hormonów masz w
        mięsie? Czy jaja są z ekologicznego chowu? Ile ołowiu masz w owocach, warzywach?
        Nikt Cię do niczego nie zmusza...
          A Ty na przykład nie współpracujesz z Rydzykiem? To też człowiek
          instytucja....hihihihi
          • bela01 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
            daruj sobie złośliwości, najpierw sobie poczytaj o czym mowa a potem pisz
            głupoty, pozdrawiam.
            p.s. pigułki powodują wahania nastrojów co widać po ich zwolenniczkach :)
          wybacz, ale Twoje argumenty są bez sensu...
          Po pierwsze to nie napisałam, że mnie ktoś do czegoś zmusza.
          Po drugie to jest topik o anty a nie o zdrowym żywieniu.
          Po trzecie to tak, zastanawiam się co jem.
          Po czwarte: należy odróżnić chemię, której nie da się uniknąć od bezmyślnego
          łykania prochów bo akurat mój ginekolog jest sponsorowany przez jakiś koncern
          farmaceutyczny(gin zawsze zapisywał mi leki tylko jednej firmy, o innych nie
          wspomniał..naprawdę dziwne).
          Po piąte: prawie nie jem mięsa, jajka mam od sąsiadki,"wolnowybiegowe" :) i
          bezstresowe kurki, chleb piekę sama itd itp-do Twojej wyłącznej informacji skoro
          pytasz.

Dla jasności reprezentuję tylko siebie, nie żadną firmę. Wszystkie kobiety
          zachęcam do zastanowienia się czy naprawdę MUSZĄ łykać pile-kobieta jest
          fizjologiczne płodna tylko kilka dni w miesiącu, a w ciążę wcale nie tak łatwo
          zajść, zwłaszcza z upływem lat. pzdr.
          • 1marysia_1 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
            wyniki swoich badań możesz zapisywać w tzw. kalendarzyku zwanym przez niektórych
            watykańską ruletką... także możesz użyć komputera i potem wyliczać
            prawdopodobieństwo zajścia w ciążę danego dnia... rachunek prawdopodobieństwa
            miałaś chyba w szkole? nie potrzebuję do tego głupiej maszynki, która nie wiem
            ile kosztuje ale to jest dopieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeero naciąganie hehehehehe
            • 1marysia_1 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
              a tak już bez złośliwości... to nie interesuje mnie Twój sposób odżywiania lecz
              była to tylko dygresja, iż wszystko jest kwestią wyboru a nic w dzisiejszych
              czasach, jak sobie przeanalizujesz nie jest w 100% bezpieczne... można mieć np.
              uczulenie na prezerwatywy niektórych firm a na inne nie... Każdy musi wybrać w
              zgodzie z jego sumieniem i preferencjami.(i nie może się dawać się
              "wykorzystywać" przez różne firmy nie koniecznie farmaceutyczne :)) wybacz nie
              mogłam się powstrzymać)
              A pigułki są za darmo?? Głupi czy nie tego nie wiesz, bo nie używasz. Mnie się
              zwróci po 2,5 roku, a ile na lekarzach zaoszczędzę...

Na szczęście każdy ma prawo wyboru, a 100% metodą jest tylko szklanka wody zamiast.
    • strega_aradia Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
      Z wszelkimi metodami naturalnymi jest jeden duży problem [abstrahując od
      zawodności]:
      nie można uprawiać seksu właśnie wtedy, kiedy statystycznie kobieta ma na niego
      największą ochotę. A często zwłaszcza te z mniejszym popędem w czasie płodności
      ochotę mają, a poza nią niespecjalnie.
      • schiz49 Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
        Rok temu zaczełam zażywać YASMIN.Przez 10 miesięcy najwięcej odczuwałam skurcze
        w nogach i męczenie się przy wejściu na schody.Ponieważ partner wyjechał pod
        koniec maja przerwałam,pierwszy okres dostałam normalnie a dzisiaj po 17 dniach
        więc na pewno jest cos nie tak!!!!I najważniejsze PALE PAPIEROSY tego wątku nikt
        nie porusza!!!!!!
    • Gość: lopez Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.7-4.cable.virginmedia.com 17 lat temu
      Hormony, niedouku katolicki. Niektorym kobietom (zwłaszcza tym w moherowych
      beretach) to wąsy rosną z nadmiaru pewnych hormonów... ale to dlatego, że dawno
      ich nikt nawet patykiem nie dotknął.
    • Gość: :D Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: 212.160.148.* 17 lat temu
      buhahahahahaha
      kolejny niedouczony debil :-)
    • Gość: ania Wazektomia IP: *.bb.sky.com 17 lat temu
      a może zamiast hormomow wazektomia- bardzo popularna na Zachodzia a nielegalna
      w Polsce??
    • Gość: dolo Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.2-85.cust.bluewin.ch 17 lat temu
      Do KMW:
      Najpierw, ignorancie, naucz sie pisac poprawnie/ortograficznie po polsku, potem
      poczytaj wiecej na temat antykoncepcji HORMONALNEJ, a potem czekaj
      cierpliwie az ci przyrosnie nieco szarych komorek.
      M.
    • Gość: janka hormony to nie trucizna, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
      Hormony to nie trucizna. Tabletki rzeczywiście są coraz lepsze, dawki hormonów coraz bardziej wyważone, coraz bardziej naturalne. Nie mam nic przeciwko antykoncepcji hormonalnej, kto chce niech bierze, ale irytuje mnie w mediach demonizowanie metod naturalnych jako nieskutecznych, nienaukowych, wymagających nie wiadomo jakiej dyscypliny. Często są to takie same bzdury jak tutaj niektórzy wypisują o tabletkach - że rosną wąsy itp.
    • Gość: chekse Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.cable.ubr11.stav.blueyonder.co.uk 17 lat temu
      jejku,10 lat biorę tabletki antykoncepcyjne,żadnych włosów nie mam tam gdzie nie
      powinno być,nawet na nogach i pod pachami mam tak mało,że pachy wystarczy ogolić
      raz na dwa tygodnie,a nogi nawet po miesiącu nie mają meszku!!!
      Oj jełopy,jełopy...
    • Gość: ollo Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.wa.westnet.com.au 17 lat temu

U nas we wsi soltys uwaza ze najskuteczniejsza metoda antykoncepcyjna jest
      wypic szklanke wody. Nie przed, nie po ale zamiast. Pewne i zdrowe na 100%
      • Gość: tru a jest jakas lepsza metoda niz pigulki? IP: *.acn.waw.pl 17 lat temu
        Prosze o podanie, bo cholera nie moge znalezc

od razu zaznacze,ze w gumce to jak lizanie cukierka przez papierek.
        • Gość: janka jest, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
          ...trzeba mierzyć temperature, obserwować śluz, rysować wykresy i przez 1-2 tygodnie w miesiącu dać sobie spokój z pełnym stosunkiem (oczywiście są inne techniki ;) ). Tyle że nie każdemu to odpowiada, co jest zrozumiałe. Ale metoda w sumie jest lepsza.
          • Gość: tru Re: jest, ale... IP: *.acn.waw.pl 17 lat temu
            no nie jest lepsza, bo:

"...trzeba mierzyć temperature, obserwować śluz, rysować wykresy i przez 1-2
            tygodnie w miesiącu dać sobie spokój z pełnym stosunkiem"
            • Gość: julia Re: jest, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu
              ale za to nie mieszasz sobie w hormonach.
        • Gość: sabna Re: a jest jakas lepsza metoda niz pigulki? IP: *.zone8.bethere.co.uk 17 lat temu
          I tu jest pies pogrzebany, usilnie propaguje sie hormonalna antykoncepcje, nie
          podajac informacji o innych dostepnych srodkach. Ja po 8 latach zdecydowalam sie
          na spirale. Kiedys bylam przekonana ze jest odpowiednia tylko dla kobiet ktore
          juz rodzily, lekarz wyprowadzil mnie z tego bledu.
    • Gość: Isia Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.zone2.bethere.co.uk 17 lat temu
      a ktosik wie skąd się biorą hormony w pigułeczkach?
    • todeskult Szkoda że te "chormony" nie leczą dysleksji... 17 lat temu
    • Gość: Panna Anna Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: 94.254.170.* 17 lat temu
      Radziłabym czasem zajrzeć do Słownika Języka Polskiego. Na przykład HORMONY
      pisze się przez "h". Żenujące.
    • Gość: ciri_la Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.zone3.bethere.co.uk 17 lat temu
      wąsy na plecach, no to faktycznie słabo...
    • Gość: nefe Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.topagrar.com.pl 17 lat temu
      niektóre kobiety po tabletkach czują się wspaniale, inne czują się, jakby
      miały umrzeć. to prawda, że można dostać stany lękowe, depresję i parę innych
      groźnych chorób. ale można się nimi też wyleczyć. każdemu według jego potrzeb.
      podejrzewam, że gdyby lekarzom zechciało się zrobić kobiecie badania
      hormonalne przed zapisaniem tabletek, to wszystko byłoby w porządku. panie,
      które po hormonach czują się lepiej miały wcześniej niewątpliwie ich niedobór,
      ot i wszytko. nie ma innej rady: trzeba słuchać WŁASNEGO ciała i tego, co ono
      podpowiada. a zabezpieczać się za wszelką cenę i tylko po to, aby facetowi
      było wygodnie to szczyt głupoty.
      wiem, wiem, oni nie chcą zakładać prezerwatyw. to atawizm, bo samiec ma za
      zadanie złożyć plemniki w ciele kobiety. pozostawienie ich w prezerwatywie
      jest nie do zniesienia dla samca ;)
    • usmiecham-sie Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza 17 lat temu
      Nie chormony, a hormony ;)

Masz rację - hormony nie do konca są bezpieczne. Może teraz nic sie nie stanie, ale rownie dobrze moze stac sie cos w przyszlosci. O tym juz oczywiscie nikt z producentow nie mowi, bo pigulki to ogromny biznes.

Ja sama z pigułek zrezygnowałam kilka miesiacy temu. Brałam je przez 3 lata. Wystarczy. Dziewczyny! Jest mase innych srodków, prawie równie skutecznych jak pigulka, a mechanicznych. Krążek dopochwowy na przykład. Jeśli sie mimo tego boicie, niech on uzywa prezerwatywy, wy krażka.
      Nie warto się truć, naprawde...
    • Gość: magdolek Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.chello.pl 17 lat temu
      no tak cos co zawiera chormony NIE MOZE BYC BEZPIECZNE...SŁYSZAŁAM ZE SRODKI Z
      HORMONAMI MOZNA Z KOLEI SPOKOJNIE BRAC:)
      • Gość: Ala Re: Antykoncepcja coraz skuteczniejsza IP: *.152.144.183.dsl.dynamic.eranet.pl 17 lat temu
        Lady-comp można już dostać w Lublinie :-)
        www.aptekanatura.pl/baby-comp.html
        Apteka Natura
        ul. Tatarakowa 28
        Lublin
        tel. (081) 527-82-72
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka