0karola 17 lat temu w czym przechowywac warzywa w lodowce zeby nie więdły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: warzywa w lodowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu 0karola napisała: > w czym przechowywac warzywa w lodowce zeby nie więdły? Nie więdły, czy nie uschły? Zasadnicza różnica, nie da się przechowywać dużej ilości warzyw, aby nie więdły. Wyjątek stosuję do sałaty, którą trzymam w zamkniętym pojemniku w lodówce - długo jest chrupiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0karola Re: warzywa w lodowce IP: *.zone5.bethere.co.uk 17 lat temu schnac to nie schna chyba, poprostu nienadaja sie do jedzenie bo jakies zwiedle sa czy zgnite, mowie tu o ogorkach np czy pomidorach. Mieszkam sama wiec wiadomo ze calego ogóra nie zjem w dwa dni;) Widzialam/slyszalam o takich pojemnikach jakis cisnieniowych, to dziala? to do tego wlasnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzm_a Re: warzywa w lodowce 17 lat temu Umyte (wilgotne) liście sałaty świetnie przechowują się zawinięte szczelnie acz z zapasem powietrza (nie zgniatamy ich) w folię aluminiową. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: warzywa w lodowce 17 lat temu W woreczku foliowym kilka dni wytrzymują prawie wszstkie warzywa. (u mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
po_etry Re: warzywa w lodowce 17 lat temu Kupiłam kilka pojemników tupperware, sprawdzają się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: warzywa w lodowce IP: *.fbx.proxad.net 17 lat temu Po co placic za te horrendalnie droga "marke" jak mozna uzywac dowolnych opakowan z plastyku za ulamek tej ceny?! Lubisz przeplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: warzywa w lodowce 17 lat temu Slusznie: po co wyrzucac pieniadze? Ja mam akurat pudelka z tzw. kratka na dole za 1 uro, ale mozna je "skonstruowac" samemu. Na dnie zwyklego pudelka ulozyc kratke przycieta z plastikowych kratek, ktore uklada sie w zlewozmywakach. Na dole zbiera sie wilgoc, a warzywo przechwuje sie dobrze. Salate mozna tez przechowac w torebce, ale nalezy dac jej "do towarzystwa" troche zlozonego papieru kuchennego. To on bedzie zbieral wilgoc. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: warzywa w lodowce 17 lat temu Umytą i wilgotną (ale nie bardzo mokrą) sałatę doskonale przechowuje się w foliowym woreczku NIE zamkniętym szczelnie. Pozostałe warzywa - w szufladach na dole lodówki (do tego są). A ogóra najlepiej zjeść całego naraz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniesia Re: warzywa w lodowce IP: *.adsl.alicedsl.de 17 lat temu ja nie mam jakichs secjalnych ale zwykle zamykane pojemniki. i w takim zamykanym pojemniczku przechowuje rozkrojone ogorki, pomidory, papryke. ale ze to strasznie jest wilgotne to zeby dluzej przetrwaly to na dno daje reczniki papierowe. i prawie codziennie wymieniam bo tak szybko sa cale wilgotne Odpowiedz Link Zgłoś